Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaa1984

KINDERGELD na dzieci w Polsce??

Polecane posty

Gość kalinkaa1984

Witam, sluchajcie nurtuje mnie taka sprawa. Moj facet pracuje w Niemczech ale jest zatrudniony tu w polskiej firmie, a do pracy w Niemczech jest oddelegowany na zasadzie kontraktu czyli aneks do umowy o prace. Nie jestesmy malzenstwem, mamy dziecko i czy w takim ukladzie on moze dostawac na dziecko kindergeld?? i czy gdybysmy byli malzenstwem moglby i na mnie (obecnie nie pracuje ) otrzymywac pieniadze? Jesli tak to prosze o podpowiedz co gdzie i jak...

Gość kalinkaa1984
pomozcie prosze....

Gość kalinkaa1982
Nie, nie wstyd mi bo tak robia wszyscy i to nie jest zadne wyludzanie. Jesli cos jest przyznawane, to znaczy ze cos sie nalezy wiec dlaczego mialabym z tego nie kozystac? Prosilam o wskazowke a nie atak. Uwazacie sie za takich porzadnych?? Atakujecie ludzi na tym forum jak drapieniki. Tacy porzadni a jak czlowiek potrzebuje pomocy to normalnie by zagryzli... Nie wiem kto tu sie powinien wstydzic.....

Gość Gościuwa
No niestety nie nalezy sie poniewaz dziecko nie zamieszkuje Niemiec.

Gość kalinkaa1982
"Gościuwa" dziecko ie musi zamieszkiwac niemiec aby dostac to świadczenie- to wiem napewno. kwestia tylko tego ze nie jest zatrudniony bezposrednio w Nieieckiej firmie...

Gość Gościuwa
a Twoj partner nie placi w Niemczech pdatkow tylk w Polsce,

Gość Gościuwa
No nie musi ale sama napisalas, ze on w plskiej firmie pracuje.

Gość jestem uzalezniona
Nie nalezy sie nic Tobie ani dzieciom. Gdyby Twoj maz byl Zatrudniony bezposrednio w Niemieckiej firmie to moglabys liczyc na pieniadze dla dzieci, dla Ciebie nic bo z jakiej racji? I powiem szczerze, ze smieszy mnie takie podejscie. Znajdz kobieto prace, a nie za wszelka cene szukasz pieniedzy za siedzenie z dupskiem w domu. To byloby zbyt proste. Kazdy zakladalby firme, placil podatki w DE a zonka siedzialaby w domu z 5tka dzieciakow i zgarniala kase. Marzenia moja droga! Rusz dupe i do pracy!

Gość kalinkaa1982
No wlasnie ale napisalam tez ze tam jest oddelegowany na zasadzie kontraktu. rozliczza sie w niemczech wiec wydaje mi sie ze to powinno nas kwalifikowac. sama juz nie wiem...

Gość jestem uzalezniona
Ale ja wiem. Moj kuzyn jest w identycznej sytuacji.

Gość Gościuwa
No to placi podatki w Polsce czy w Niemczech?

gdyby twój partner miał założoną działalnośc gosp.na terenie niemiec i tam płacił podatki to zasiłek na dziecko na pewno by sie wam nalezał ale w takim przypadku jak piszesz to uważam,że jednak nie masz prawa do pobierania zasiłku na terenie Niemiec

Gość Gościuwa
Nieprawda, jezeli by placil w Niemczech podatki to sie jej nalezy.

kalinka jak chcesz podam ci na maila mail kobiety,która zajmuje się prowadzeniem sparw dot.zasiłku w Niemczech

Gość kalinkaa1982
do " jestem uzalezniona" ludzie pisac sie odechciewa jak sie czlowiek z taka niechecia ludzi spotyka. Mamy 8miesieczna coreczke i nie chrzan mi tu prosze o siedzeniu z d***skiem w domu bo jak widze to nie ja tu pojecia o zyciu nie mam. Latwo jest ci jak widze z grubej rury ludzi oceniac

Gość porzeczka1974
nie masz prawa do pobierania Kindergeld,poniewaz firma jest polska i wykonuje tylko zlecenia w Niemczech

Gość kalinkaa1982
wiec jeszcze raz. stoczniowiec zatrudnioy w polsce. prace wykonuje za granica. wiec do umowy o prace aneks. rozlicza sie z podatku w niemczech. w polsce tez musi sie rozliczac

Gość kalinkaa1982
agawa1977 bardzo bede ci wdzieczna za maila :)

Gość kalinkaa1982
dziekuje bardzo, miejmy nadzieje ze dostane info z pierwszej reki, bez zbednych zlosliwosci :)

myślę,że nie będzie problemu z odpowiedzia,kobietka zna sie na rzeczy,nam poprowadziła sprawę (oczywiscie juz odpłatnie) dostalismy swiadczenie na dziecko i otrzymaliśmy nalezny zwrot zasiłku

nie uważam się za żebraczkę,płacimy duże podatki w niemczech i nie sądzę aby mialo to coś wspólnego z zebraniem nikogo nie oszukujemy,nikt za darmo pieniędzy nam nie daje a jak ty masz jakies kompleksy to twoja sprawa

Gość rastrowa
a gdzie twoj facet placi podatki? jak w polsce, to nie moze sie starac o zasilek rodzinny w niemczech

Gość polska zebraczka
nie do Ciebie Agawa:) Tylko ta Pani chce wykorzystywac niemieckie panstwo na calego, nawet dla siebie jakies pieniadze by chciala. Jezeli jej maz zostal wydelegowany z firma to nie nalezy jej sie nic, maja tylko kontrakt.

Gość porzeczka1974
jeszcze raz firma jest w polsce,twoj facet ma aneks do umowy i wykonuje usluge na terenie niemiec,wiec firma niemiecka placi podatek tak czy siak bo musi,a firma twojego faceta placi w polsce........ nie nalezy ci sie kindergeld poza tym kindergeld to nie to samo co rodzinne w polsce i na tej podstawie wlasnie go nie otrzymasz i wiem to na 1000000000%

Gość kalinkaa1982
porzeczka1974 dziekuje ci za odpowiedz, byc moze i masz racje ale wybiore sie do konkretnego biura by to jeszze zweryfikowac. a pozostalym zlosliwcom ktorzy nie maja nic madrego do powiedzenia proponuje pocalowac sie w nos... musicie miec strasznie nudne zycie ze za rozrywke fundujecie sobie siedzienie przed kompem i szykanowanie kogos. zalosni to jestescie wy!!!!!! i to na maksa. sloma z butow.i bardzo prosze sie nie wypowiadac jak sie nic madrego do powiedzenia nie ma...

Gość porzeczka1974
znam sytuacje gdzie laska wywalczyla ale tylko polowe kindergeld,czyli 92 €,ale nie wiem dokladnie jak to przekombinowali,najlepeij zapytaj i mozesz jeszcze napisac na forum" my polacy.de", byc moze tam sie czegos wiecej dowiesz

Gość kalinkaa1982
jesli nic sie nie nalezy to dlaczego sciagaja z nas takie podatki? to ze ja z dzieckiem nie mieszkam w niemczech nie ma nic do rzeczy!

Gość droga kalino
nie należy Ci się, możesz się jeszcze popytać jeśli nie wierzysz, ale nie należy Ci się na 100%

Gość kindergeld jest dla dzieci
zamieszkałych w Niemczech.... choćby nawet obcokrajowców, ale tam urodzonych...