Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaa1984

KINDERGELD na dzieci w Polsce??

Polecane posty

Gość porzeczka1974
nie musza byc uodzone w niemczech,musza byc zameldowane na terenie niemiec!

na terenie niemiec powinna miec meldunek osoba ubiegająca sie o zasiłek i takowe zaswiadczenie wymagaja m,in w Familienkase

Gość kalinkaa1982
Zasiłek na dzieci przyznawany jest przez Niemiecki Urząd Rodzinny (Familienkasse) także na dzieci mieszkające w Polsce, do ukończenia ich 25 roku życia, jeśli nadal uczęszczają do szkoły lub studiują. Zasiłek można otrzymywać także na dzieci przysposobione i na dzieci współmałżonka, jeżeli tylko należą do gospodarstwa domowego wnioskodawcy. Wnioskodawcą może być osoba, która podlega nieograniczonemu obowiązkowi podatkowemu w Niemczech, czyli gdy dana osoba posiada miejsce zamieszkania w Niemczech i korzysta z niego, ma otwartą działalność gospodarczą (Gewerbeanmeldung), lub pracuje legalnie jako osoba zatrudniona, oraz gdy rozlicza się z podatków na terenie Niemiec.

Gość kalinkaa1982
a wiec rsumujac: moj partner (wnioskodawca) jest tam zameldowany i pracuje legalnie tam tez sie rozlicza. dziecko jest w polsce

Gość piekna nieznajoma
wszystko sie zgadza tylko.....twoj maz musi byc bezposrednio zatrudniony w niemczech a nie jako podwykonawca,ale sprobuj ,wczesniej ktoras pisala ze mozesz wywalczyc choc polowe kindergeld i to prawda

Gość selbi
nie naleza ci sie kindergeld...a mam jeszcze pytanie..pobierasz jakis zasilek na dziecko w polsce?

Gość piekna nieznajoma
aha twoj partner musi odprowadzac podatki i miec niemieckie ubezpieczenie albo przynajmniej "socjalversicherungausweiss"

Gość przeciez ona chce
trzymac dwie sroki za ogon:) w Polsce rodzinne w Niemczech Kindergeld

Gość od 20 lat zyje
w Niemczech i znam sie uwierz mi doskonale na prawach i urzedach i zapomnij! Jesli nie jestescie stalymi mieszkancami Niemiec a przedewszystkim dziecko nie to z jakiej paki kindergeld czy jakas kasa na Ciebie ma byc od panstwa? Chyba Cie pojebalo! Oni tu ledwo te 6 milonow bezrobotnych na socjalu arbeitslosengeld, hartz4 sponsoruje a Ty myslisz jak panstwo z kasy obrobic! Wybacz ale jestes bezczelna i zalosna! I nic nie zmieni czy bedziecie malzenstwem czy nie! Trzeba tu mieszkac z dzieckiem na stale, miec staly pobyt t.z byc wyemigrowanym albo najlepiej miec niemieckie obywatelstwo! Pytasz o kindergeld ktory jest przeznaczony wylacznie dla mieszkancow stalych i obywatelow Niemiec! Taka ciemna nie mozesz byc!

Gość kalinkaa1982
w polsce zadnego zasilku nie pobierm. smieszy mnie czesc z was ktorzy z takim przekonaniem mowia o rzeczach tak glupich. wnioskodawca musi mieszkac na terenie iemiec a nie dziecko

Gość kalinkaa1982
i zadnego panstwa nie obrabiam. moj parner tam pracuje wiec ich dorabia. a o kindergeld i tak bede sie starac

Gość kalinkaa1982
od 20 lat zyjesz w niemczech a tak zycia nie znasz.. i niee masz pojecia o tym co piszesz

Gość selbi
kalinka nie masz racji..dzieciom mieszkajacym za granica naleza sie kindergeld...ale gdy maja niemiecki paszport..czyli najogolniej niemcom mieszkajacym za granica...jezeli twoje dziecko mialoby otrzymac kindergeld...to musialabys mieszkac na terenie niemiec i placic podatki...

Gość selbi
i faktem jest to, ze kary za poswiadczenie nieprawdy sa bardzo wysokie...

Gość piekna nieznajoma
prawda jest taka ze niemcy to panstwo policyjne.............ich sie nie da oszukac i o tym pisze poprzedniczka......a kary za oszustwa sa makabrycznie wysokie !!!!poza tym nie uwazam ze twoj partner wzbogaca niemcy tylko zarabia duzo lepiej niz w polsce wiec tym samym on sie wzbogaca....dla niemca podatek rzedu 300€ to norma...dla ludzi mieszkajacych w polsce juz jakis pieniadz...przebicie jest czterokrotne

Gość od 20 lat zyje
jesli twoj partner nie ma tutaj stalej pracy albo wlasnej firmy gewerbe, stala praca to znaczy nie na jakis czas tylko na stale na czas nieograniczony i nawet gdybscie tu mieszkali wszyscy---tez byscie nic nie dostali !! to by sobie tak kaazdy przyjezdzal na pare miesiecy i niemcow obrabial! zapomnij! i powiem Tobie tyle ze kazde oszustwa na bank tu wychodza bo Niemcy maja metody do wykrywaia oszustw! Tu miw sie ze obywatel jest szklany,przeroczysty i jak Cie dopadna to bedziesz bulic!

Gość piekna nieznajoma
zgadza sie.....a nawet na gewerbe musialby placic krankenversicherung i podatki.....musialby niezle zarabiac ,zeby mu sie to oplacalo

Gość selbi
kalinkaa twoj partner musibyc bezposredni zatrudniony w niemieckiej firmie...a z tego co napisalas on jest zatrudniony w polskiej firmie..i to, ze pracuje w niemczech nie ma znaczenia...wiec moim zdaniem nie naleza ci sie kindergeld...ale skoro twierdzisz inaczej...wiec sproboj...zadzwon do familienkasse w miescie w ktorym pracuje twoj partner i zapytaj sie...

Gość od 20 lat zyje
piekna nieznajoma, o to chodzi! moja mama tez dostawala kindergeld ale tylko do momentu kiedy ja skonczylam szkole to znaczy mialam zawod. Oni placa do 1 zawodu dziecka. Placa do 25 roku zycia i jak dzeicko wczesniej zdobedzie zawod to rowniez sie konczy to.Po to jest kindergeld aby dzieci mogly skonczyc szkole.

Gość od 20 lat zyje
taaaaaaa ona zadzwoni buahaaaaa oprocz kinder machen nie ma napewno nic do powiedzenia:D kinder machen betteln und betrügen:D

Gość piekna nieznajoma
GOLDEN DEUTSCHLAND juz sie skonczyly......i to dawno !!!!teraz za nasze podatki turki na hartz4 siedza i dzieci plodza:)

Gość kalinkaa1982
20 lat zyjesz w niemczech i masz 3 dzieci pewnie z turasem haha i wspolczuje takiej chamskiej matki dzieciom bo czego wyszczekana niemial baba moze dzieci nauczyc??

Gość kalinkaa1982
tylko takiego ulicznego chamstwa... odcham sie dziewczyno

Gość od 20 lat zyje
piekna nieznajoma oto chodzi:D swieta prawda:-) turki nawet zdania nie skleja porzadnie:D golden deutschland skonczyl sie na zawsze.Dzieki Bogu! a tak Polacy siedza i czkaja w tej Polsce zeby Niemcy otworzyly dla nich rynek na prace...buauhahhaahahha.....tu jest juz teraz bitwa o prace i Polakow nikt tu do roboty nie potrzebuje bo maja dosyc do wyboru. I jeszce z Polski kwoka kombinuje kindergeld. To nie jest rodziny jak w Polsce tylko jak 5 razy pisalam dla dziecka aby szkole moglo skonczyc.

Gość kalinkaa1982
moze dla ciebie to sa zebry ale nie dla mnie. gula ci skacze ze ty nie mozesz

Gość kalinkaa1982
żegnam bezczelne panie.... a pozostalym dziekuje za pomoc :)

Gość lepiej niech szczeka
dla mnie zebry? Ja mieszkam w DE, pracuje, moje dzieci tu sie ucza i to wlasnie ja mam prawo do pobierania KINDERGELD, a nie taka kwoka jak Ty ktorej sie pracowac nie chce

Gość od 20 lat zyje
czy uliczne chamstwo czy nie twoje zdanie mnie gowno interesuje! Widac jakim trepem jestes i zabraczka zwykla! Ja tutaj pracuje moja droga od wielu wielu lat i wole byc chamska do takich jak Ty niz byc taka idiotka i zebrac i kombinowac jak kon pod gore:DZalosna jestes:D

Gość od 20 lat zyje
bezczelna to jestes Ty autorko a mi gola nie chodzi bo ja bez problemu dostaje to co mi sie nalezy:D a Tobie sie tutaj nic nie nalezy ZERO

Gość kalinkaa1982
Wniosek o wypłatę niemieckiego zasiłku rodzinnego (Kindergeld) może złożyć osoba, która ma stałe miejsce zamieszkania w Niemczech lub przebywa w sposób ciągły lub będzie przebywać min. 6 miesięcy w Niemczech. Poza tym taka osoba nie mogła zarobić poza granicami Niemiec więcej niż 3.068 EUR (w przypadku małżonków wspólne dochody poniżej 6.176 EUR). Warunkiem wypłaty Kindergeld jest miejsce zamieszkania dzieci w jednym z krajów Unii Europejskiej (w tym Polski), które nie ukończyły 18 lat a jeśli ukończyły to pobierają naukę (tutaj wiek graniczny dziecka to 27 lat). Kindergeld nie przysługuje pracownikom sezonowym