Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaa1984

KINDERGELD na dzieci w Polsce??

Polecane posty

Gość kalinkaa1982
i co sie glupio madrujecie jak zielonego pojecia nie macie? ja tego prawa nie stworzylam

Gość a teraz poszla
sie wyplakac, bo jej nadzieje o wykorzystaniu niemiec polegly w gruzach.... Wspolczujemy glupoty i podajemy chusteczke do otarcia lez:)

Gość emachines no to masz
wydaje mi sie że autorko nie dostaniesz tej kasy z powodów wymienionych przez koleżanki, jednak ciekawa jestem, czy być może uda Ci się, napisz, jak coś załatwisz. ALE... pomijając to o co prosi autorka... wstyd to mi jest, jak czytam wypowiedzi moich rodaczek... Od 20 lat żyje -> kobieto, żyjesz tam 20 lat, ale chamstwa i prostactwa to za przeproszeniem gdzie sie nauczyłaś? Tam chyba ludzie są bardziej tolerancyjni, hę? Wypowiadasz sie jakbyś coś miała zaraz stracić, jakby to tobie mięli zabrać a jej dać:o pohamuj sie i j.e.b.n.i.j za przeproszeniem w czółko, bo wstyd mi...

Gość dlaczego wstyd
Wstydzic to powinna sie autorka, bo za wszelka cene chce zagarnac kase. A tak poza tym to cieszylibyscie sie jakby Polska utrzymywala dzieci na Ukrainie, a niejedno dziecko w Polsce glodne chodzi?

Gość od 20 lat zyje
kalinka sama sie wymadrzasz, nawet tego co wklejilas tutaj nie zrozumials.Przeciez pisza ze osoba musi miec tutaj pobyt STALY a nie sezonowy. Chamstwa i prostactwa w Polsce sie nauczylam:D

przecież nie dostanie tego za darmo- będzie sie należało- dostanie, nie będzie to guzik, przecież Państwo niemieckie nie jest na tyle naiwne

Gość kalinkaa1982
to ty chyba nie potrafisz zcytac ze zrozumieniem. on pracuje juz w niemczech ponad 4lata

Gość od 20 lat zyje
a mi jest wstyd za takich ludzi ktorzy nie potrafia zapracowac tylko kombinuja jak innych obrobic.Taka prawda!

Gość kalinkaa1982
tak? a ponoc 3 twoich dzieci z tego kozystala. to co ty wtedy robilas, co??

Gość dlaczego wstyd
Wlasnie nie jest i dlatego ona nie dostanie tych pieniazkow. Jak juz ktos wspominal, moze lepiej przestac kombinowac, ponizac sie i poszukac sobie pracy?

Gość od 20 lat zyje
nie dostanie ani grosza! Jeszce tego brakowalo zeby Niemcy za Polakow za granica placili ...napewno! no ide spac bo jutro do PRACY ide zarobic na zycie!

Gość kalinkaa1982
emachines i o to chodzi jesli bedzie sie nalezalo to czy to jest zebranie? jesli nie bedzie to ok

Gość kalina a Ty juz dawno mowilas
ze opuszczasz to formu, wiec co tu jeszcze robisz? Wypierdalaj!!!!!!!!!!!!!

ale skoro okazało by się, że należy jej się, to jak można mówić o ''okantowaniu'' Niemiec? i tak dalej sądze, że nici z tego, ale nosz kuźwa, nikt jej za friko nic nie fundnie, także jeśli jej sie nic nie należy to nikogo w bambuko nie zrobi i tyle na ten temat

Gość kalinkaa1982
i o to chodzi bedzie sie nalezalo dostane, nie bedzie- niedostane. chcialam fachowej pomocy a tu sie poruszyly swiete... smieszne

Gość Kasselka
No i po co sie tak denerwujecie?niech autorka probuje,straci tylko kase na doradcow i naciagaczy a i tak guzik dostanie.nie ma takiego prawa a niemcy sie wykolowac nie dadza.poza tym zatrudnienie na pol roku to sezonowe.nie ma takiej opcji wiec nie goraczkujcie sie-dajcie dzialac falszywym beraterom:-)

Gość od 20 lat zyje
Kalinka do twojej informacji. kindergeld kazdy dostaje tu to porpostu normalne.Kazdy nawet bogaty z tego korzysta bo sie porpostu nalezy! To nie jest zaden zasilek tylko sie nalezy czy to rozumiesz? A co ja robilam? Od 15 laz z mezem firme wlasna prowadzimy,wystarczy?Tyle ze Polaka napewno nie zatrudnimy bo tylko kombinuja ze az strach!Moj kuzyn tez mial gewerbe tutaj i dla corci w Polsce tez zadnego kindergeld nie dostal! A wiec!Idzcie pomarzyc o czasach w ktorych Poska bedzie subwencjonowana przez Niemcow!

Gość kalinkaa1982
przytoczylam to co znalazlam na temat kindergeldu. to byly informacje o tym co uprawnia tak?

Gość kalinkaa1982
nie maja pojecia a sie madruja prawniczki sie znalazly

Gość za robote sie wez kobieto

Gość kalinkaa1982
ty spadaj jak nic madrego nie masz do powiedzenia ja jestem u siebe :D

Gość skoro Ty taka madra
to po co na forum pytasz

Gość u siebie tzn
???????????????????????? bo z Niemiec kase chcesz to nie wiem gdzie Ty jestes:(

Gość kalinkaa1982
pytam bo tkie mam kaprycho, a skoro pojecia nie masz to po co mi tu wyklad o moralnosci robisz?

Gość glupia kalina zebraczka

Gość kalinkaa1982
widze ze im pozniej tym ludzie glupsi na necie siedza. taka rozrywka wasza chyba...

Gość kalinkaa1982
i nieomieszkam tu zajzec jak kindergeld zostanie mi przyznane :)

Gość kalinkaa1982
a wy sie tam goraczkujcie do bolu... haha

to bedzie tamniej wiecej za rok, 2 lata, jesli oczywiscie przyznaja, nop ale bedziemy czekac z niecierpliwoscia na nowiny ;-)