Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gia26

Jak godzicie prace i dziecko?? To wcale nie jest takie proste jakby sie wydawało

Polecane posty

Gość gia26

Ehh rezygnujemy z zmarzenia o małym domku i ogródku na rzecz mieszkania w bloku blisko teściów i rodziców. Poprostu nie wyrobili bysmy z dowozami małej (ma 2 lata) w mojej okolicy nie ma żłobka ani nic dla tak małych dzieci po prostu klapa. Podziwiam mamy które jakosto godzą, tym bardziej gdy mają więcej niż 1 dziecko. Pozdrawiam :)

Gość mama ucząca się
Ja mam też tren problem, z tym że aktualnie mam 2 miesięczne dziecko i studia dzienne...ehhh ciężko jest

Gość gia26
nie zdecydowałaś sie na urlop dziekański?? Moja koleżanka jest w tej samej sytuacji, rok do mgr został ale wzieła urlop, teraz urodziła :)

Ja mam nianie. Wieczorem dziadkow. A w miedzyczasie jestem ja. Jest ciezko.

Gość gia26
Aga a ile płacisz za nianie? Dla mnie to cała wypłata by była :( Ja lece do sklepu będę później :) piszcie dziewczynki jak jest u was :)

Duzo place. Spora czesc wyplaty na to idzie, ale co zrobic? Trzeba isc do przodu. Po odliczeniu kosztow na nianie z mojej wyplaty nie zostaje bardzo duzo, ale za to mamy te dodatkowe pieniadze, ja ide do przodu, ucze sie, inwestuje w siebie. Mysle, ze sie oplaca, nawet jesli wychodzi na to, ze pracuje glownie na nianie. Niedlugo corka idzie do przedszkola, wiec i koszty beda inne. A i ja mam awans w zasiegu wzroku. Bedzie lepiej. Byle przetrwac ten "czas niani".

Gość mama uczaca się
niestety nie mogłam wziąć "dziekanki" ponieważ nie otworzono już kierunku, który obecnie studiuję;( obecnie mam sesję i piszę pracę, jest mi cholernie cięzko, ale muszę to przetrzymać

Gość MiłkaMama
ja dowoziłam 11km starszego syna do złobka - i oczywiście cały czas pracowałam - teraz wożę go do szkoły 6km - i mam drugiego szkraba w wieku 8 mies - do złobka pójdzie od wrzesnia jak się uda.... na razie pracuje z nim w domu na pół gwizdka - do rodziców mamy 100km - męża czesto nie ma po kilka dni - jak daje radę? ... kwestia organizacji ...

Gość mama uczaca się
ja też jestem sama, uczę się t tzw. międzyczasie chociaż mam ardzo niespokojne dziecko, które w ogóle śpi...ehhh

Gość mama uczaca się
w ogóle nie śpi;)

Gość MiłkaMama
mój też nie wiele spi :D ja mam taka metode- ze mu ciagle zmieniam miejsca - chwila w łóżeczku- na kocu na podłodze- w chodziku- na srodku łózka- na łózku u brata - na kolanach przed kompem - daję rózne zabawki - ciasteczka itp i tym sposobem potrafie wykroic kilka godzin na prace i domowe obowiazki - czasem pomaga mi tez starszy syn - no ale znów jemu trzeba pomóc w lekcajch wiec wychodzi na 0 :D