Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxx ewela xxxx

Chcę zmienić szkołę, ale się waham i mam problem..

Polecane posty

Gość xxxx ewela xxxx

Jestem w 2 kl LO najlepszego w miescie, ale szczerze mówiąc, tylko wytrwali w tej szkole mogą wytrwać. Nie mam już siły, nauczyciele tak strasznie dużo wymagają. Co myślicie abym się przepisała do gorszego LO, albo profilowanego. Jak to wygląda ze strony osób trzecich? I czy wogole można teraz zmienić i profil i szkołę? Co wy byście zrobili? 🌼

Gość xxxx ewela xxxx
moze ktos zechce mi pomóc?

Gość powinnaś zmienić szkołę jeśli
tylko chcesz i dobrze rozważyłaś za i przeciw, w dzisiejszych czasach wręcz postuluje się mobilność i zmianę środowisk pracy/nauki, więc sporo możesz na tym zyskać. Zastanów się tylko, czy rzeczywiście w nowej szkole będzie Ci łatwiej, bo sama opinia o liceum, że jest gorsze od innego, nie znaczy, że nauczyciele tam mniej wymagają, albo mają inny program nauczania - pewnie, jak wszędzie, w gorszej szkole są bardziej i mniej wymagający nauczyciele, a program nauczania jest ogólnie taki sam :). Będziesz musiała też przyzwyczaić się do nowych nauczycieli, nadrabiać różnice. Stąd mam wątpliwości, czy aby na pewno przez zmianę szkoły uzyskasz to, czego chcesz - mniej stresu. Ale skoro jesteś o tym przekonana i "zbadałaś sprawę" to czemu nie?

Gość xxxx ewela xxxx
no wlasnie przemyslalam, ogólnie się mówi że osoby które sobie nie radziły w gimnazjum wychodzą z bardzo dobrymi ocenami w takich szkołach, bo jest po prostu mniej nauki, jednak, boje sie ze klasa moze mnie nie przyjac serdecznie, w koncu mnie dopiero poznają i będę nowa. Zawsze mam ten problem, choć zawsze sięzaprzyjaźniam z wieloma osobami, boje się że ludzie nie będą wyrozumiali... Po prostu się boje..