Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euforia84

Tym razem się uda - Starania 2010

Polecane posty

nawet fajna sprawa z tymi kalkulatorkami, juz sobie sprawdzałam. dzięki dziewczyny

do tej pory wyliczyłam sobie tradycyjnie czyli w małym kalendarzyku. nawet nie sądziłam że można to zrobić szybciej i dokładniej przez internet. stara metoda od dziś odchodzi w ciemny kąt :-)

no coz internet jednak ulatwia zycie:) ja tez korzystam z tych kalkulatorow bo latwo i szybko moge sie dowiedziec kiedy dzialac:)

justys też mi sie tak wydaje. ja już sprawdziłam więc jestem :-)

ja juz bym chciala zaczac staranka i miec za soba ten stres ktory pojawia sie zawsze gdy nadchodzi czas @

ja mysle ze tak chociaz zawsze daje sobie w zapasie dwa albo trzy dni wiecej staran. wkoncu lepiej wydluzyc czas staran:)

justys a dzisiaj jeszcze nie możesz zaczynać działać?

Wiem, że mi wyszedl najlepszy moment 24 lutego i teoretycznie lekarz mi tez tak wyliczyl, zobaczymy co mi powie po USG i wtedy bede wiedziala na 100% czy dobrze mi strzelil ten kalk. :)

jak wyliczałam sobie w kalendarzyku to też dodawałam kilka dni w jedną i w drugą stronę bo nigdy nie wiadomo czy dany cykl będzie trwał tyle co zazwyczaj a wtedy dni płodne też się przesuną

Hmmmm dziewczyny ---- jak kilka ostatnich cykli miałam 32-33 dniowych a ten ostatni 28 dniowy to co mam w tym kalkulatorze wpisać w średniej długości cyklu????? Może i ja spróbuje tą metodą.....:)

aga_ton dzisiaj jeszcze nie bardzo bo jestem swiezo po @ ale juz 24 zaczynamy:) oby sie udalo

Gość heyo
ja jeszcze znalazłam taki, anglojęzyczny, ale podsyłam Wam linka przetłumaczonego od razu: http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://babymed.com/&ei=FkJ-S9-mBcOC4Qa6s-3ADw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=6&ved=0CCwQ7gEwBQ&prev=/search%3Fq%3Dovulation%2Bcalendar%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dr8N%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official Miśka, są też takie, które biorą pod uwagę średnie cykle za ost.6m-cy

ja tez mam nieregularne cykle dlatego wyliczalam dla cyklu 28 dniowego a potem dla 35 dniowego i widzialm na jakie dni sie mi rozlozyly dni plodne. bedziesz miala poprostu wiecej dni na mile staranie:)

ten też jest niezły, przed chwilą go znalazłam i sprawdzałam www.edziecko.pl › eDziecko.pl › Przed ciążą według niego wczoraj była największa szansa, dobre by to było bo właśnie wczoraj bardzo się staraliśmy :-p

Gość heyo
ok, to wklej w google: http://babymed.com/ i kliknij na tłumacz :) będziesz miała większość przetłumaczoną

a nie, dobrze. trzeba tylko wejść w zakładkę Przed ciążą i wybrać oblicz dni płodne

Kurczaki - jak tak sprawdzam, patrzę to wychodzi, że największe szanse będę miała 24 lutego....a mąż będzie w pracy :(

Fajnie napisane :D Rzeczywiscie dokladnie opisane co gdzie i kiedy ( i ile razy :D)

Miśka :) moj tez w pracy akurat kiedy bede miala dni plodne, ale przyatakuje go przed wyjsciem do pracy bo tylko wtedy bedzie mozliwosc :)

no tak ale dwa dni lub dzien wczesniej tez jest duza szansa wiec wtedy probojcie. a nawet dzien po sa duze szanse bo nigdy nie wiadomo czy owul bedzie dokladnie w tym dniu

Justyś - wiem, wiem. Najgorzej to podchodzić do staranek tak mechanicznie - dziś, dziś koniecznie. Skutki są - niestety odwrotne.

wiem, dlatego pisze ze lepiej na luzie kochac sie w rozne dni a nie akurat w "ten" wybrany dzien bo to do nikad nie prowadzi

Wiecie co, wczoraj poczułam takie dziwne i nawet bolesne kłucie w prawym jajniku, aż sobie jęknęłam. Dzisiaj te kłucia są mniej bolesne, ale są. Tak jakby mnie ktoś pociągnął od czasu do czasu i do tego takie dziwne pulsowanie.....Czy to mogą być oznaki zbliżającej się @....????

Gość Czarodziejkka79
Dziękuję WAM dziewczyny bardzo serdecznie za wsparice.. i za trzymamie kcikasów ;) Temperatura utrzymuje się od dzisiaj rano, wczoraj mierzyłam tylko wieczorkiem i była w normie. Dzisiaj jest 25 dc i oby ta temperatura już nie spadła..