Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna ćwicząca

jak pozbyć się raz a dobrze wzdęć?

Polecane posty

jak jadę np pociągiem, albo w pracy po całym dniu, mój brzuch jest jak balon mimo tego że ogólnie jestem szczupła, ćwiczę, nie jem tłustego ani słodyczy, piję activię i biorę espumisan a to wszystko guzik daje, po prostu brzuch jest wybałuszony i normalnie wyglądam jak wciąży bo nie jestem gruba tylko mam balonik przed sobą, co mam z tym zrobić? macie taki samproblem dziewczyny?

Gość czarno czarni
Wyciąc jelito i podlaczyc sobie stomie (worek na kal) innego sposobu nie ma.

Gość czarno czarni
Baki sie puszcza a nie trzyma, jak sie trzyma to unosza sie do glowy i ma sie takie posrane pomysli jak zakladanie durnych tematow.

Gość edziagiedzia
dziewczyno, znam ten ból, od zawsze mam ten sam problem :O Poprawę odczuwam od kiedy unikam jasnego pieczywa, smażonego, warzyw, owoców. Ogólnie jestem na diecie, więc wyeliminowałam bardzo dużo produktów. I Lewatywy. Zestaw do lewatywy w aptece ok 30zł. Domowe przepisy. I węgiel w tabletkach. 3xdziennie. Ale powoduje zaparcia. Raz na 3-4 dni się załatwisz. Tyle, że komfort psychiczny masz i nie bąkasz, a to najważniejsze.

Gość edziagiedzia
Ano właśnie, i ja też tak mam, że aby wyeliminować gazy - musiałabym na wodzie żyć. Wiem, że szkodzę sobie nie idąc zrobić badań. Przede wszystkim gastroskopia i colonoskopia. Lenistwo i brak czasu. Lenistwo. Węgiel wypróbowałam w najgorszy dla mnie z dni w roku - wigilię, zawsze po zupie już pierdziałam jak głupia. W tę wigilię nawet raz mnie nie wzdęło. Na urlopie miesiąc temu pofolgowałam sobie i jadłam dosłownie wszystko. Węgiel 3 razy dziennie. Nawet raz mnie nie wzdęło. Tylko piątego dnia... biegiem na kibelek leciałam :P No i kupa czarna :P Spróbuj. Grosze w aptece. Pomaga :)

gastroskopię miałam kiedyś robioną jako dziecko bo coś tam miałam z żołądkiem i mało mnie nie odratowali bo się zaczęłam dusic:( mam traumę do dzis więc ja na pewno nie pójdę na to badanie....spróbuję z tym węglem,ale z drugiej strony to nie zdrowo tak sie nie załatwiać przez parę dni...organizm trochę zatruty hm.....najgorsze to jest podróżowanie np kilka godzin w pociągu....

Gość edziagiedzia
Ja po gastroskopii zaczęłam bardziej gazować, miałam zapalenie jelita grubego, wtedy to juz w ogóle się zaczęło. Masz rację, nie załatwiać się parę dni to niezdrowe. Ale uwierz mi, mieć na szali komfort psychiczny, nie wzdęty brzuch... i wieczne bąki i ból... Wybiorę wypróżnianie się raz w tygodniu. Co prawda ja nie odczuwam tego tak bardzo, gdyż stosuję lewatywy. To oczyszcza jelita z toksyn.

a zastanawiałaś się może nad sposobem jedzenia? może poprostu za dużo powietrza łykasz w czasie posiłków,mówisz z pełnymi ustami,bierzesz za duże kęsy.Na zawsze pożegnaj napoje gazowane

Gość edziagiedzia
Li-monko... żeby to było takie proste.... Dla przykładu - posiłki przeżuwam idealnie pilnując, żeby nie łykać powietrza. Gazowanych (wszelkich) napojów nie piję od 6-7 lat. To ja. Nie wiem, jak autorka topiku.

gazowane czasami mi się zdarzają ale bardzo bardzo sporadycznie, czy zwykła woda mineralna gazowana też się do nich zalicza? Co do sposobu jedzenia to owszem jem raczej zdrowe rzeczy, ale czasem za szybko pewnie

------>dziewczyna ćwicząca nawet woda gazowana powoduje wzdęcia dodatkowo wszystko co jest gazowane może podrażniać błonę śluzową żałądka.Aha,ja mam wzdęcia po jabłkach :(

Gość mejbe- bejbe
nie pij tej Activii. Kiedyś jedna babka mi się żaliła że po tej Activii ma spieprzone jelita i żoładek i tyeraz musi sie leczyć

Gość edziagiedzia
jezu... gdyby to była kwestia gazowanych napojów... byłabym zdrowym człowiekiem :O

Gość papapapapapapa
idz do lekarza. jesli diete masz ok. to moze jest jakas inna przyczyna

Gość jigghakka
ja gdy mam wzdęcia to robię sobie kąpiel gorącą i masuję brzuszek gąbką piję dużo rumianku-pomaga activia też reguluje to wszystko

Gość gość
wystarczy że obojętnie co zjem i mam wzdęcia i tak już od 2 tygodni