Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m211

ile kosztuje wyprawka? ile wydałyście???

Polecane posty

Witam wszystkie mamy:-) W czerwcu rodze to moje pierwszw dziecko dltego nie mam pojęcia ile bedzie mnie kosztować cała wyprawka dla dziecka, gdyż nie mam jeszcze nic aha i jak myślicie mamuśki moge juz pomału robić zakupy?

Gość hhhhh
moim zdaniem mo żesz robić już zakupy. Natomiast co do wielkości wydanych pieniędzy to zależy czy będziesz kupować frzeczy firmowe typu Chicco, Maxi-cosi, czy niekoniecznie. Bo mozna kupić wózek za 3 tys. a mozna za 600 zł. Więc wyprawka może cie kosztować 2000 zl a może też 7000 zl

Gość jeśli nie będzie dla
Ciebie problemy wydać na raz duzą kwotę pieniędzy to kup wszystko miesiąc przed terminem :P Mi ogólnie wyszło 1000zł za wszystko: ciuszki,akcesoria, pościel, wozek lozeczko itd (łózeczko i wózek uzywane przy czym stwierdzam że nawet i dobrze, bo wózek zmieniałam jak mała miała roczek ,bo chciałam jakąś lekką spacerówkę a w łózeczku spała jakoś do 1,5 roku:)) no ale kto co lubi :)

Gość aoaoao
możesz robić .bo później to spory koszt na raz(no chyba że masz zasobny portfel)a koszt to zalerzy co chcesz kupować.nie kupuj dużo ubranek .bo dziecko szybko rośnie wiem to z doświadczenia-kupowałam jak szalona a w połowie i tak nie chodził.jeżeli chcesz to mogę ci napisać co ja miałam kupione bo też mam syna z czerwca :)

Moja wyprawka kosztowała ponad 2000 z tym że ciuszki mam do pół roczku:)

miesiąc przed terminem nie polecam. Raz - ciezko juz chodzic po sklepach z wielkim brzuchem Dwa - nigdy nie przewidzisz co zycie niesie, w obu ciazach po drugiej polowie trafiłam do szpitala, przy pierwszej przez nerki (dziecko uciskało) a przy drugiej przedwczesne skurcze (wczesniej idealna ciaza) Powolutku sobie kupuj wszystko od poczatku ciazy i szukaj promocje i inne takie, poszukaj rad innych albo popytaj ekspedientki w sklepach dla dzieci. Poszukaj tez na allegro, czest mozna fajne rzeczy znalesc.

aoao bardzo bym była wdzieczna. Ja liczyłam ze z 5tys dlatego jestem w szoku ze wydałyście 2 tys i macie wszystko, oczywiście wózka nie chce za pare tys tylko normalny jakiś do tysiąca to góra

Gość 1 . 7 . 1.
mi wyszlo ok 7 tysiex

Ja nie liczyłam dokładnie, ale myślę, że ok 2000 poszło. Ale wózek kupowałam polskiej firmy i dałam ok 600 zł, a są takie i po 1,5 tys i droższe. Ubranek też markowych nie kupowałam, bo i po co? Łóżeczko kupiłam od razu z materacem i pościelą na allegro (jak i wózek). No i jeszcze te wszystkie inne duperelki jak kosmetyki, wanienka, pieluchy... Na pewno 2000 poszło

7 tys to co ty kupiłaś chyba wszystko co najdroższe heheh. Mi kasy nie brakuje ale to chyba przesada

Aha, też radzę żebyś zaczęła robić zakupy ok 7 miesiąca, póki masz jeszcze mały brzuch.

Ja łącznie dla pierwszej dalam ok 1700. W tym wózek z 600 który posłuzyl tez dla drugiej i bedzie jescze dla szwagierki jak bedize chciala a jest w calkiem dobrym stanie :) Nieznanej firmy Elcar ale polecam, bardzo wytrzymały szczegolnie na zime. A dla drugiej mialam wszystko po pierwszej ale raz po raz cos tam i tak kupuje :) Nie ma co wydawac za duzo szczegolnie na male ciuszki z ktorych i tak migiem dziecko wyrosnie. Dopiero od rozmiaru 80 ciut dluzej pochodzi.

Gość aoaoao
a jeszcz się zapytam z jakiego miasta jesteś?

Gość penelopa pomponia
Ja też podzielam zdanie dziewczyn które piszą żebyś juz zaczeła powoli sobie wszystko kompletowac. Ja odkąd się dowiedziałam o ciąży to kupowałam jakieś drobiazgi, ciuszki w lumpkach - wiedziałam ze mam sporo czasu wiec nie spieszyło mi sie, dzięki temu nie odczułam czesci zakupów. Jeśli chodzi o wózek to chyba najtrudniejsza decyzja, zależy czego oczekujesz jakie masz potrzeby, gdzie mieszkasz i od funduszy oczywiscie, warto wybrac kilka a potem poszukac opinni na ich temat i przeanalizowac jaki bedzie najlepszy dla Ciebie i dziecka! łóżeczko mozna niedrogo znaleźć na allegro za 200-300zł są już z materacykami, pościelą i jakims miłym gratisem, waninki, butle, tetry, kosmetyki juz nie sa tak drogie wiec warto co miesiac cos tam zakupić:) Z resztą takie zakupy dla bąbla to wielka frajda nie wytrzymałabym do końca ciąży:) Poza tym w 8 m-cu mozesz nie miec juz tyle energii i zapału.

Jestem z Żywca:-) woj. Śląskie

a bo ja wozek mialam po znajomosci bardzo tanio i nówke:) dlatego troche taniej mnie wyszło;) wózek jest najdroższy wiadomo:)

Gość 1600 za wszystko

Gość aoaoao
ceny są mniej więcej -wózek kupowaliśmy używany(1200zł) -wanienka-30 zł -łóżeczko-150zł -materac(85zł) -pościel i wypełnienie(120zł) -2 paczki pieluch ,,1,,(100zł) -chusteczki (10zł) -płyn do mycia emolium(25zł) -balsam emolium(lepsze od oliwek napewno)(25zł) -gaziki (5zł) -piluchy tetrowe 5szt mi wystarczyło(10zł) -2 ręczniki(60zł) ale neonatolog powiedziała że lepsze dla dziecka są ręczniki już używane bo szybciej wodę wciągają niz te nowe tylko wyprać w proszku dla dzieci -proszek do prania ubranek(25zł) -2 pary rajstopek(30zł) -7 par bodów z allegro (33zł) -pajace do spania 5 szt z allegro(50zł) -3komplety koszulek ze spodenkami krótkimi(promocja w smyku )70zł -2 cienkie czapeczki coccodrillo są w sklepach po niecałe 8złtakie cienkie na lato bawełniane (15zł) -4 bluzki z długim rękawkiem(100zł) -4 pary spodni(100) -2 pajace welurowe(40zł) -skarpetki 5 par(mini rozmiar :) )(15) -3 komplety śpioszków i kaftaników (80zł) -kocyk (30zł) -2 ciepłe bluzy(60) -przebierak (50zł) suma sumarum prawie 3 tyś trzeba

Gość aoaoao
już nie mówiąc o takich gadżetach jak huśtawka czy karuzela.bo z tym to sporo więcej. a no i fotelik jeszcze(230zł)

Gość drogo jakoś............
aoaoao po co tyle ubranek!!!!!!!??????? ona rodzi w czerwcu nie w grudniu

Gość drogo jakoś............
zresztą wózek jak kupiłaś używany za 1200zł to juz nie z fotelikiem???? :O też drogo... po za tym emolium??? hmmm są inne kosmetyki dla dziecka, za 50zł to kupi krem do buzi, płyn do kąpieli, mydełko, oliwkę i jak dołoży z 5zł to jej jeszcze na sudocrem starczy :O

potwierdzam nie czekaj zupelnie do konca bo dla mnie ostatni miesiac to byla katorga, ledwie chodzilam i dlatego nie bylabym w stanie dlugo lazic po sklepach. chyba ze chcesz przez internet kupic. nie wiem czy zalezy Ci aby wydac malo czy to dla Ciebie bez roznicy ale co do wozka to osobiscie uwazam ze nie ma co wydawac bardzo duzo na gondole czy ciezka spacerowke (tzn. nawet taka z zestawu). ja dosc szybko przelozylam malego do lekkiej spacerowki typu parasolka i tu lepiej zainwestowac wiecej bo pewnie Wam juz do konca posluzy. tzn. co kto lubi plus zalezy jeszcze po jakich nawierzchniach bedziecie jezdzic. w moim przypadku leciutka spacerowka mi wystarcza

Gość aoaoao
a no właśnie o kremie zapomniałam i i krem do pupci :) bez fotelika wózek.no dość drogi jak na używkę ale mi się podoba i jest bardzo wygodny :) i zawsze chciałam go mieć a ubranek tyle miałam bo tak kupiłam :) wiem że sporo ,w niektórych nie chodził (ale często ulewał,a to kupka mu z piluchy wyleciała no i klops,a to mleko z cyca :( )

Ja rodzę w Maju i kupiłam jak narazie łóżeczko z całym wyposażeniem (540 zł) , kupiłam używaną paczkę na allegro (180zł) , rzeczy do szpitala (szlafrok - 90 , 2 koszule - 60 , bielizna - 40 , ubranka dla dziecka - 100 , rożek - 20 ), body na allegro 9 szt - 60 zł , kilka par skarpetek i jedną pare bucików (nie pamiętam ile to było) I narazie tyle ... razem - ok 1200 ... (nawet nie wiedziałam , że tyle już wyszło ... szoook)

A wózek planuje kupic baby merca za 550 zł . Bo po co mam przepłacac jak pewnie i tak będę musiała go wymienic na spacerowy (lekki jakiś )

Gość aoaoao
a emolium bo miał bardzo suchą skórę i pediatra zalecił(ale nie koniecznie emolium) . naprawdę polecam :)ma teraz 8 mies i nadl go tym smaruje :) a córka jak była mała to nivea

aoaoao - mi położna mówiła że Oliatum ma taki sam skład jak Emolium tyle że jest Polskim kosmetykiem i dlatego taniej . Więc warto zapytac aptekarki o to dla upewnienia :)

Gość na razie nie kupuj za dużo
Ja większość rzeczy kupiłam po urodzeniu dziecka. Tak naprawdę to całą wyprawkę można kupić w jednym dobrze zaopatrzonym sklepie dla dzieci, więc wcale nie trzeba biegać po całym mieście.

Gość aoaoao
no to gratulacje że po porodzie dałaś radę i miałaś czas na zakupy.ja mam 2 dezieci z pierwszym też czekałam do końca ale teraz tego błędu nie zrobiłam :)