Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kreska100

II Kreska na teście po 2h

Polecane posty

dziewczyny idzcie do leakrza ginekologa i powiedzcie że macie okropne bóle z lewej czy z prawej strony i brak okresu. powinni was przyjąć od razu

dziewczyny idzcie do leakrza ginekologa i powiedzcie że macie okropne bóle z lewej czy z prawej strony i brak okresu. powinni was przyjąć od razu

Gość zdezorientowanajestem
Aurela u mnie terminy są na koniec kwietnia i wcześniej nie przyjmie, oczywiście zawsze mogę iść prywatnie, jak to będzie tak wyglądać przez kolejny tydzień to się zastanowię ale to u nas 90 złotych! Jestem w szoku, że coś takiego mnie spotkało, tym bardziej, że 3 tygodnie temu byłam u lekarza na wizycie, badał mnie i stwierdził, że wszystko wygląda w porządku. Martwie się już teraz, najpierw myślałam, że to wina zakończenia przyjomwania tabletek anty i hormony dają znać, potem, że jednak ciąża ale nie denerwowałam się do tej pory ale teraz już zaczynam.

Co u was bo u mnie nic :(

zdezorientowana możliwe że to tylko po odstawieniu tabletek anty. a może jakbyś na pogotowie pojechała wieczorem np? takie mi pomysły do głowy przychodzą

Gość Kreska100
Ewelinkaaaa, ale historia!! z chęcia bym ja przytoczyła tym wszystkim obroncom praw ulotki co pisza ze jak drugia kreska nie przebija w każdym świetle to ciązy nie ma, pozatym ta wizyta u ginekologa... kurde taka zaawansowana technologia jest a ludzie ciągle się mylą ;) Pozdrowienia dla Ciebie i maluszka :))

Niewiem czemu,ale mi sie wydaje,ze test moze pomylic sie tylko w jedna strone...skoro juz jest widoczna ta słabiutka kreska to wszystko moze wskazywac na ciaze,no a ze jest taka blada to chyba tylko dlatego ze stezenie hormonu odpowiadajacego za jej pojawienie sie jest za niskie no i moze wskazywac na ciaze wczesna.

Ja dalej cisza z okresem, poczekam jeszcze pare dni, do środy i potem coś pomyślę. Trzeba się będzie zastanowić nad wizytą prywatną, tyle, że to 100 złotych u mnie :(

Gość asikaak
dziewczyny wtrące się wam w rozmowę - może coś pomogę - ostatni okres miałam 18 listopada, z tego co wynika z usg w ciąże zaszłam 4 grudnia. W grudniu spóźniał mi się okres, zaczęłam podejrzewać, że jestem w ciąży - zrobiłam sobie 25-26 grudnia trzy testy, wszystkie z rana. Okres spóźniał mi się wtedy już ponad tydzień !! Byłam w czwartym tyg ciąży a testy pokazały mi wynik negatywny !! Dopiero 5 stycznia zrobiłam test to wyszła mi kreska widoczna tylko pod swiatło. Poszłam do gin powiedziała, że mam takie ułożenie macicy, że u mnie stwierdzić się nie da, ale że raczej w ciąży nie jestem. Zrobiłam badania krwi dopiero gdzieś koło 10 stycznia. I dopiero wtedy wyszło, że jesem w ciąży. Pisało, że w 2 tyg. Okazało się, że miałam jakieś b niskie stężenie bhcg najwyraźniej, bo tak naprawdę byłam wtedy już w jakimś 5-6 tygodniu. Także jak widzicie testom nie należy ufać. Najlepiej zrobić krew, wtedy będze wiadomo.

Gość Kreska100
Asikaak dzieki za odzew ;) twoja wypowiedz przekonała mnie do zrobienia bety :) bo ja mam juz 51 dc i nic nie wskazuje na okre, wydaje mi sie gdyby to była jaks choroba to albo by mnie cos bolalo albo sluz by sie jakos zmienil ehhh sama nie wiem.. Zdezorientowana a jak u ciebie sytuacja??

Gość Kreska100
ah sorry przeoczyłam twoja wypowiedz wczesniej, ja tez czekam do srody jak nie dostane to lekarz i beta

Kresko ja mam dzisiaj 47 dzień cyklu, testy robiłam odpowiednio w 33,37 i chyba coś około 43 dnia cyklu ale tego ostatniego dobrze nie pamiętam. Widzę, że różne rzeczy się dzieją i testy też się mylą ale ja już byłam w ciąży i wtedy w 32 dniu cyklu idealnie wyszła gruba kreska więc dziwię się, że teraz miałoby być inaczej. Ja chyba sobie podaruję betę i pójdę do lekarza bo ja pewnie będę musiała wziąć coś na wywołanie okresu :( asikaak faktycznie u Ciebie to były jaja :OO aż dziw bierze, zawsze myślałam, że te testy to jednak prawie 100% pewności. Prawdę mówiąc nie sądzę, żeby u mnie była to ciąża bo wszystkie 3 testy dały jednak od razu grubą jedną kreskę i nie było nawet cienia cienia drugiej. No zobaczymy.

bardziej bym stawiała na ciebie kreska niz na zdezorientowana,dajcie znac co i jak dziewczynki

Gość bomba_bomba
Cześć dziewczynki, Na wstępie wszystkiego najleprzego z okazji dnia Kobiet :) Ja mam podobną sytuację jak Kreska, tzn okres spóźnia mi się dopiero 3 dni (miesiączki mam regularne co 28 dni...) a jak robiłam test to kreska ciążowa była tak tylko zaznaczona ale chyba była bezbarwna... No i na dodatek mam bóle w podbrzuszu i nic więcej... Teraz nie wiem czy jechać na bete jutro , czy nie. bo wsumie to jest najlepsze badanie na stwierdzenie tak wczesnej ciąży. Kreska daj znac co u Ciebie :)

Gość Kreska100
Bomba ja tobie radze powtórzyć test za 2-3 dni :P Ja sie wybiore wkoncu do tego ginekologa, ale tak mi sie okropnie nie chce że aż wstyd, a ciąże jednak wykluczyłam po ostatnim teście wiec tym bardziej mi sie nie chce :) Na moje usprawiedliwienie powiem tylko ( i pewnie dziewczyny z tak nieregularnymi okresami jak ja mnie zrozumieją) że byłam już u lekarza pare razy gdy spózniał mi sie okres i zawsze kończyło sie to tak, że dostawałam tabletki na uregulowanie, nic mi oczywscie nie było pozatym, że "taka moja uroda". Wiec gdy to spotyka człowieka po raz kolejny to już sie nie przejmuje tym opnóznieniem miesiączki tak jak kobiety które mają okres jak w zegarku :)

Gość bomba_bomba
no właśnie, a ja mam @ bardzo regularne i dlatego bardzo się tym przejmuje. Jak ostatnio mi się spóźniała też wyniki testów były niejednoznaczne, a jednak przeczucie mnie nie zawiodło, byłam w ciąży, no ale niestety poroniłam.........;( Trochę się tym martwię bo nie powinnam jeszcze teraz zachodzic w ciąze, jest jeszcze za wcześnie od czyszcxenia....

Ja tez byłam pewna ze nie jestem hehe , no ale juz pisałam ze temperature zaczelam mierzyc i ona w sumie zawsze byla 37,pozatym odrazu zauwazyłam ze moje piersi zupelnie inne sie zrobily,chodzi mi o brodawki. Mysle,ze nie ma co gdybac najlepsza bedzie poprostu beta.

Ja w czwartek idę do lekarza chyba, i tak musze iść bo mam jeszcze jeden problem, który chciałam przedyskutować z ginekologiem (chodzi o niedoczynność tarczycy) więc mam już 2 preteksty. Na okres już nie liczę bez wspomagacza w postaci tabletek czy czegoś. Ja wiem, że niektóre kobiety tak mają ale mnie się pierwszy raz spóźnia tak bardzo i się martwię, żeby mi coś nie było. Nigdy nie musiałam wywoływać okresu i dlatego się troche boję bo to pierwszy raz. Dzisiaj mi niedobrze bardzo, w sobotę wieczorem prawie zemdlałam, ciemno przed oczami, blada jak ściana byłam, jakieś ciśnienie czy coś. Zaczynam się martwić i nie wiem czy ginekolog mi pomoże czy będzie potrafił czy ten mój problem będzie należał do jego profesji. Głupieję już :( Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!

Gość Kreska100
Koleżanko, mi to wygląda na objawy ciążowe!!!! a jak jestes wsród tych kobiet co maja pecha i test im dopiero 2 tygodnie po spodziewanym @ wykazuje?? jak ty mialas regularne to jak najbnszyciej do gina!!

Hej, Kresko nie wiem czy pisałaś do "bomby" (fajny nick :) ) czy do mnie ;) Jeśli do mnie to ja szczerze nie wiem. Mój facet twierdzi, że jak testy wykazały, że nie to chyba raczej nie, gdyby u mnie jakiś blady cień był chociaż to bym się zastanowiła ale tak to chyba nie. Ja nie miałam regularnych cykli, zazwyczaj mi się opóźniało i miałam tak w 29-30 dniu cyklu. Od 3 cyklów mam wszystko popieprzone. Opóźnia się dużo bardziej. A dzisiaj ogólnie czuję się do niczego, gardło mnie zaczyna boleć, gorączki nie mam wcale, chyba mnie choroba bierze. A te opóźnienie to chyba nie ze stresu bo nie miałam jakiegoś wielkiego, wyniki tarczycy było ok, dlatego się martwię czy to nie ma jakiegoś groźniejszego podłoża. Sorry, że Wam tak jęczę o tym. Postaram się przestać, nie mam po prostu komu się wygadać. Mój facet to raczej typowy facet "to idź do lekarza" - wiecie problem-rozwiązanie i bez zbędnej gadki :/ Ech, nie smędzę już bo mnie będziecie niecierpieć :)

Gość agniaszka1982.06
mi się pojawiła leciutka kreseczka widoczna po 5-6 minutach, najpierw nie bylo nic tylko jedna. Okres opóznia mi sie około 20 dni , nie wiem dokladnie ile bo mam dlugie nieregularne cykle 35-37 dni. I tez się zastanawiam czy cieszyć się już czy nie ;-) test robiłam popołudniu nie z porannego moczu

Agnieszko ja bym na twoim miejscu powtórzyła test za 2-3 dni. Jeśli robiłaś nie z porannego moczu to jak zrobisz za pare dni z porannego to chyba powinno już wyraźnie wyjść. Ale wydaje mi się, że możesz się powolutku już cieszyć :)

Gość Kreska100
Agnieszka Tobie moge pogratulować odrazu :):) a Zdezorientowana, co do ciebie też mam przeczucie że to jednak ciąża :P:P:P tylko możesz być w tej grupie kobiet, którym test nie wykazał wczesnej ciąży, coś mi sie tak zaczyna wydawać :):):). A co do faceta mój jest taki sam, wogóle faceci są w tych sprawach beznadziejni dlatego pisz nam wszystko my Ci doradzimy lepiej hehehe, pozdrawiam dziewczyny!

dziewczyny ja nie rozumiem jednego.. rozkminiacie na forum za miast pójść do lekarza i rozwiać wszelkie wątpliwości. spóźnia Wam się okres tydzień dwa to jest coś nie tak. Ja na początku myślałam , że to po odstawieniu tabletek. dlatego czekałam aż ten okres się pojawi, w końcu zrobiłam test, u mnie wyszy 2 kreski po paru sekundach ale nie w tym rzecz, macie wątpliwości to od ich rozwiania jest lekarz. wole dać te 90zł czy 100 i mieć problem z głowy.

Gość Nextomania
A lekarz powie że mu bardzo przykro ale on tu nic nie widzi i ani nie potwierdza ciąży ani nie wyklucza, da luteinę na podtrzymanie/wywołanie i każde przyjść za kilka tygodni. Zamiast do lekarza to zróbcie badanie z krwi. Kosztuje około 30 zł i daje pewność.