Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kreska100

II Kreska na teście po 2h

Polecane posty

Wydaje mi sie, że test na Bete robią w każdym laboratorium, bo ja mieszkam w niewielkim miescie, a wszędzie gdzie dzwonilam to robili, tylko, że cena 44 zl i wynik na 2gi dzień, ale wiem, że w przyszpitalnych laboratoriach wynik jest w ten sam dzien :-)

No i nie ma potrzeby być na czczo, bo hormonki nie mają z tym nic współnego

Gość zdezorientowanajestem
Znowu mnie brzuch boli jak na okres więc może nie będzie potrzeby się zastanawiać nad tym badaniem. Zobaczę jutro. Liczyłam i rachowałam i wydaje mi się, że skoro ostatni stosunek był 13 a test robiłam 25 to chyba musiałoby już wyjść, zwłaszcza, że ten 13 to był 25 dzień cyklu więc wydaje mi się, że jakby już to musiałabym zajść wcześniej czyli juz na pewno test by coś wykazał tego 25 lutego.

Mnie bardzo długo brzuch bolal jak na okres, jak psychiczna ciagle sprawdzalam, czy czasem nie dostałam @ a to jednak dzidzia się szykowała :-)

Moni ja też sprawdzam a teraz mnie tak zaczyna boleć, że chyba zaraz pójde się położyć bo nie lubię tego bólu, ale przynajmniej bym wiedziała co i jak. No i powiedzcie mi jak obliczyć dni płodne na następny cykl przy takim opóźnieniu? Ja nie mam pojęcia.

Dziewczyny test beta HCG to nie jest to samo co test ciążowy z krwi. Owszem można tym wykryć ciążę ale ten test wyznacza poziom hormonu. W teście z krwi to po prostu obecność lub nieobecność tego hormonu

Mnie nawet ten ból budzil w nocy, a co do dni plodnych... mój cykl to między 48-70 dni, a po paru takich cyklach nauczyłam sie rozpoznawac znaki dawane przez cialo i tak wyszlo:-) a poza tym kiedy przypuszczasz, że to te dni ściskajcie sie codziennie, a na pewno będzie ok

Aurelka to bosko :-) ale się naszukałam kogoś z tego samego dnia, a może przyłączysz sie do forum dla lipcówek i sierpniówe jest super

No i niemożliwe żeby u Was kosztował 40 zł jak u mnie kosztuje 12 zł :)

pewnie a masz linka? ja to mam z pierwszego usg taki termin 31.08.2010 z miesiaczki mam 1 wrzesnia. z drugiego USG mam na 28 sierpnia...no szok.ale trzymam sie pierwszego terminu

U mnie nadal nic ale od wczoraj wieczora pobolewa mnie coraz częściej i coraz intensywniej więc myślę, że lada moment. Obym się nauczyła rozpoznawać te dni bo inaczej nigdy mi się nie uda.

Aurela Po tescie jeszcze myśleliśmy nad tabletkami poronnymi, że dowiedzieliśmy się dość wcześnie bałam się wizyty u ginekologa bo po niej musiałabym podjąć decyzję co zrobię czy zachowam ciążę czy nie.. wiem, że kiedyś mogłabym mieć wyrzuty sumienia po sztucznym poronieniu natomiast teraz jestem całkowicie w dołku, często płacze, bo to dla mnie szok i ciężko mi to przyjąć, nie powinnam tak mówić ale ja nie chce być w ciąży, nie jestem gotowa na dziecko z tym że teraz już nic nie zrobie , mój ukochany bardzo mnie wspiera, ale mam takie uczucie wiem że niepotrzebnie jakby to był mój i wyłącznie problem bo to ja noszę to dziecko. Nieplanowana ciąża jest naprawdę wielkim szokiem, miałam zupełnie inne plany na życie. czuję się teraz mega bezradna.

Maxine ni rób Kochana nic czego możesz potem żałowac całe życie. Chcesz zastanawiać się każdego dnia jak wyglądałaby twoja dzidzia i ile wlaśnie miała lat? Tego sie nie zapomina, mam kilka koleżanek, które do dzis po wielu latach nie otrząsnęły się z podjętej decyzji. To, co dzis wydaje sie beznadziejne, jutro może byc promykiem i sensem Twojego życia. Sama zobaczysz ile osób będzie chcialo Ci pomóc, jak powiesz , że jestes w ciąży. Moja znajoma urodzila dziecko na 1szym roku, a dziś jest znana tłumaczką 3 języków(3 dzieci) i mówi, że nic tak nie dodalow jej sil, jak ta ciąża. Wiem, że to równiez hormony wprowadzają cie w taki nastrój, ale wierz mi to niedlugo minie, błagam zastanów sie, zanim zrobisz cos, co na zawsze moż zmienić Ciebie i Twoje życie. Jetsem z Tobą

Gość do maxinee
jak tak Cię czytam to widzę siebie 8 lat temu. Też miałam taki dylemat, nieplanowana ciąża... szok, chodzilam i wyłam..non stop w koncu przyszedł czas na podjecie decyzji i zdecydowałam urodzic... Myslałam ze bede beznadziejna matka , bo jak mozna nie kochac swoje nienarodzone dziecko.Jakie było moje zaskoczenie kiedy pojawiło sie dziecko ,a ja pokochalam je najbardziej na swiecie. Łatwo nie było... całe zycie mi się skomplikowało ale teraz sie ciesze. Decyzja i tak nalezy do Ciebie i partnera. Napisałam to bo rozumiem Cie doskonale.

Maxinee pomyśl sobie tak, że będziesz młodą mamusią, całe życie przed Tobą, jeśli partner Cię wspiera to super! Nic tylko pogratulować Ci, że spotkałaś takiego mężczyznę na swojej drodze. Ja sobie zdaję sprawę, że teraz widzisz to w czarnych kolorach. Ale to na prawdę szczęście, być w ciąży, ile jest par, które chcą być a nie mogą. Trzymam za Ciebie, przemyśl to wszystko razem z partnerem. Ja czekam. Latam do ubikacji bo mam wrażenie, że to już. Można przejść okres bez miesiączki? Zgłupiałam. Nie chcę mieć takich rzadkich cyklów :(

Gość mmmmpppp
MAXINEE A JAK BY MIAŁO TO BYĆ TWOJE JEDYNE DZIECKO, mam koleżankę która usunęła ciąże też była na studiach miała chłopaka tylko jej rodzice go nie akceptowali, usunęła. Rozstali się. Dziś jest po rozwodzie bo nie mogli mieć dzieci. CIERPI!!!!!

maxinee nie martw się. Napewno wszystko będzie dobrze. Doskonale Cię rozumiem. Tylko że ja miałam 18 lat i zero perspektyw. Teraz jest inaczej chociaż moja dzidzia też nie była planowana, mimo że mogłabym się jej spodziewać bo przecież mam męża od jakiegoś czasu. Trzymaj się:) a tabletki poronne te legalne to kojarzą mi się tylko z postinor duo do zastosowania po stosunku. Te nielegalne to te przerywające ciąże

Gość Kreska100
Zdezorientowana my to mamy przesrane no!! ja latam po 25 razy w ciagu dnia do kibelka sprawdzac czy to nie @, dzis rano mialam znow 2 kropelki plamien, moze to faktycznie jest taki mini okres, ja juz glupieje

dziękuję Wam za te słowa otuchy i porady, wiedza że nie jestem jedyna pomaga.zdecydowaliśmy że dotrzymam ciąży, bo wiem że mogłabym kiedyś żałować tego że usunęłam, w końcu to 1 dziecko. mam nadzieje, że z czasem oswoję się z tym wszystkim, bo spokojnym typem dziewczyny nie byłam, może też dla tego ciężko jedyną obawą jest krwiak który mam na macicy, dostałam od gina tabletki podtrzymujące nast wizyta za 2 tyg.

Maxinee trzymam za Was, na pewno się ułoży a dziecko pokochasz zobaczysz, ja nigdy nie miałam jakichś mega uczuć macierzyńskich, nie roztkliwiałam się na widok dzieci a teraz to ani nie mówię, cud miód malina dla mnie. Taki smerf przynosi mnóstwo radości. Kresko ja już się poddaję powoli, najgorsze, że nie rozmawiałam o tym z nikim, tylko tutaj piszę. Rano mnie bolał brzuch, potem przestał, teraz znowu boli i tak w kółko. Głupia już jestem co mam robić.

Dzisiaj pomyślałam, że powiem chłopakowi o tym spóźnieniu ale w dalszym ciągu nie chce z nim gadać i taka głupia sytuacja, a pewnie jak mu powiem to jutro dostanę i wyjdę na kretynkę. Pierwszy raz chyba mam taki długi cykl, serio. A może to faktycznie przez to, że rzuciłam tabletki i takie anomalie mam teraz.

Kreska ja miałam ostatni normalny okres w listopadzie a później na święta jednodniowe plamienie. Teraz jestem w 14 tygodniu ciąży :) Testy robiłam 3 i wszystkie wyszły pozytywnie. A zaczęło się od zawrotów głowy więc stwierdziłam że coś jest nie tak.

Ja dzisiaj robiłam 3 test, w 43 dniu cyklu i wyszła jedna gruba kreska, na 100% nie jestem w ciąży bo 3 testy nie mogą się mylić, ja nie wiem co się ze mną dzieje. Martwię się już. JA CHCĘ OKRES! Co ja mam zrobić, do lekarza jak się zapisze to termin będzie pod koniec kwietnia, płakać mi się chce :(:(:(

Gość Kreska100
Zdezorientowana a może my mamy menopauze juz hahaha? tylko nie wiem jak ty ale ja jestem jeszcze przed 30, ja nawet jakbym sobie chciala wkrecic chorobe to nie mam jakiej, bo ani mnie nic nie boli, ani nie mam jakiejs dziwnej wydzieliny no nic, TAKA JUZ NASZA URODA, pozdrawiam was dziewczny!!

Kresko ja mam prawie 30 lat, nie wiem co się dzieje. Czytam o costgnusie i myślę czy zacząć to brać. Ja niby mam tą niedoczynność ale nie jakąś zaawansowaną, nawet wyniki mam częściej w normie i robiłam badania 2,5 tygodnia temu i było ok więc chyba nie powinno to być to. Głupia jestem. Chyba zacznę brać ten costgnus.

Idę po ten costagnus, troche mam stracha brać to bez konsultacji z lekarzem ale przecież ziołowe to chyba nic nie będzie się działo złego.

dziewczyny idzcie do leakrza ginekologa i powiedzcie że macie okropne bóle z lewej czy z prawej strony i brak okresu. powinni was przyjąć od razu