Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja_ck

pierwsze piosenki i wierszyki

Polecane posty

jakich piosenek i wierszyków można uczyc prawie dwulatka(synek ma rok i 7 miesięcy, ale mówi już prawie wszystko) pomóżcie niedoświadczonej mamie;)

My spieway Dorotkę, Jagódki, pieski małe dwa, i takie różne przedszkolne piosenki.

Gość moja cócia lubi
raz dwa trzy cztery maszerują oficery a za nimi kurdupelki powpadały do butelki w pokoiku na sotoliku stało mleczko i jajeczko przyszedł kotek wypił mleczko a ogonkiem stłukł jajeczko przyszła mama kotka zbiła a skorupki wyrzuciła przyszedł tatuś kotka schował a mamusie pocałował. i inne krótkie wierszyki i wyliczanki. Brzechwa o zwierzętach: papużko papużko powiedz mi coś na uszko nic ci nie powiem boś ty plotkarz powtórzysz każdemu kogo spotkasz. z tej serii o zwierzętach jest dużo krótkich rymowanek. Nie pamiętasz czego ty się uczyłaś w dzieciństwie? mam dwa latka dwa i pól sięgam bródką ponad stół do przedszkola chodzę z workiem mam fartuszek z muchomorkiem wszystko zjadam z talerzyka tańczę kiedy gra muzyka.

a czy nie pamiętam?? no nie:( jak czytam to mi się przypomina i dziwię się że nie pamiętałam:)

Gość colombinka
mój dwulatek chodzi do zlobka, to ma taki repertuar, ze az sie nadziwic nie mogę :) byla sobie zabka mała idzie zuch kolorowe listki tanczymy labada to tylko niektore