Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wierzę w św Mikołaja

Co wmawiali wam rodzice w dzieciństwie???

Polecane posty

Gość hrabia Wąs Rosporek-Walicipski
do dziś wierzę, że jestem dzieckiem bociana, tylko dlaczego jestem podobny do ojca, nie tylko od pasa w dół??????

Gość rtjrtjhrtkljyhtkljhkfjytryhh
ee, bład, to cienka jestes, ja jestem lepsza - az cale 159 :D:D:D

No, gdy miałam ze 6 lat, to zapytałam kobitkęm : czy ten pies gryzie? Ona mi na to, no pewnie ze gryzie bo inaczej łykał by całe gnaty .:)

Jako 8 latka wlazłam do apteki i poprosiłam lek na ból głowy. Aptekarka mi odpowiedizała, że na ból to nie m anic. Najlepiej przywalić sobie w głowe, ale z przeciwbólowych ma sporo leków.

Nic mi właściwie ni8e wmawiali, kiedys babcia mówiła, że nie mam siadac na kancie stołu, bo będe stara panną.

gazia - ale ta atekarka zabawna, ahahaha, pokazala osmilatce ze jest madrzejsza od niej, ahaha, no normalnie boki zrywac :O

Ja sie nie obraziłam , aptekarka miała racje! To jest tak jak z napisem : Mielimy kawę, a pytanie kiedy zas będzie?

Napis w witrynie sklepu : Mielimy kawkę. A wchodzący pytali mieliscie.. a kiedy znowu będzie.

ale mi nie chodzi o to ze ona nie miala racji, tylko wymadrzanie sie przed osmiolatka siwadczy o tym ze ma chyba jakis kompleks :P Chodz powiedzenie "lek na bol glowy" jest uzywane potocznie, wiec tak do konca chyba bledem nie jest...

No wg. mnie jest , to jest mowa niepoprawna nawet w języku potocznym. Ona mi to własnie uświadomiła. Ja lubiłam gdy mi wytykano błędy.

Gość glidaaa
Ciekawe czy doroslym osobom tez zwracala uwage

Gość blekitna_laguna1987
Mi zawsze mówili, że jak będę śpiewać przy jedzeniu to będę mieć głupie dzieci. Św.Mikołaj, Zajączek - klasyka.

blękitna - taaa, masz racje. Mi mowili ze jak bede gadac przy jedzeniu to bede miez meza pijaka , a jak spiewac to glupie dzieci :P

Na początku lat 80 rodzice jeździli do Odessy na wywczasy i zawsze przywozili jakieś smakołyki. Kiedyś przywieźli kilogram gum rozpuszczalnych. Wiadomo jak to wtedy było w Polsce, ze słodyczy ocet. Wiec ja jako to pazerne dziecko zjadłam z pół kilo ukradkiem na raz. Wtedy to rodzice wmówili nam przy obiedzie, ze ten, kto zjadł te gumy, to nie będzie mógł się wypróżnić, bo mu się kiszki skleją:D od razu się zdemaskowałam, bo z płaczem pobiegłam do swojego pokoju. Do dziś się boje, jak przez przypadek łyknę gumę:D

Gość aaaaaaaaaaaauć
Ze jak bede tyle pila (ciagle pilam soki slodkie herbatki a nie chcialam jesc) to bede miala zaby w brzuchu. I uwierzylam jak podskakiwalam slyszalam przeplyw napoi w zoladku i myslalam ze tam skacza mi zaby żenua :O

Gość a mi wmawiali ze
jak bede oblizywac taki tuczek do ciasta to bede miala lysego meza. nie mam go wcale a jest to konsekwencja tego ze siedzialam na rogu solu :-D ze jak bede patrzec na ogien to sie w nocy posikam ze jak polkne peste od wisni to mi drzewko w brzuchu wyrosnie ale to raczej wmawialy starsze dzieci a nie rodzice ze jak jem to nie mam zagladac do lusterka bo ujrze tam diabla oczywiscie mikolaj ze porwa mnie cyganie i pewnie cos by sie tam jeszcze znalazlo

Gość noonee
-że prezerwatywy to takie baloniki-co wywolalo moj placz,bo znalazlam je w szufladzie i pytajac co to, uslyszalam wlasnie taka odpowiedz. Ale jak powiedzialam,ze w takim razie chce jednego i niech mi "Ciemek" (brat Przemek) nadmucha to sie nie zgodzili -że nie wolno się całować z chlopakami bo się człowiek potem dusi- i tym samym, gdy ktoregos razu wujek cmoknal mnie na powitanie padlam na podloge placzac i wrzeszczac ze sie dusze przez wujka