Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Agatka22-

Ciaża na studiach?

Polecane posty

Gość -Agatka22-

Hej! Czy ktoras z Was studiuje i spodziewa sie dziecka lub juz je ma?

Gość A jasne że tak
i to nie jedna.

Gość -Agatka22-
Jestem ciekawa jak sobie dawalyscie rade itd:-) Sama juz chcialabym miec dziecko. Szukam jakiegos przykladu, aby to jeszcze przemyslec.

Gość Idź najpierw dziewczyno
do psychiatry, bo coś z Tobą nie tak!!!

Gość -Agatka22-
Dlaczego? Bo chce miec dziecko?

Gość -Agatka22-
:-)

ja zaszłam w ciażę na 5 roku, broniłam magisterki w 36 tygodniu ciaży :) od ok 32 tygodnia zaczęłam studia podyplomowe, które właśnie kończę. to są studia zaoczne wiec problemów dużych nie ma. mały zostawał z mężem a ja jechałam na zajęcia. na dziennych nie było problemu bo jak miałam zajęcia to był dopiero początek ciąży. jedyną niedogodnością były częste wymioty i bieganina do toalety, ale siadałam blisko drzwi i nikomu nie przeszkadzałam jakoś bardzo :P

Gość dobrze się czujesz
skończ studia, znajdz pracę i jak będzie Cię stać na utrzymanie siebie i dziecka to możesz zacząć się dawać zapłdaniać

Gość -Agatka22-
Ja jestem obecnie na II roku, dzienne inzynierskie. Dostaje stypendium naukowe. Ciaze planuje na polowe III roku, tak aby urodzic w sierpniu. Potem zostanie mi jeden semestr (moje studia trwaja 3.5 roku), zajecia beda raz w tygodniu.

Gość -Agatka22-
mała_agatka a teraz jak duze jest Twoje dziecko?

3 marca 15 miesięcy będzie miał :) z perspektywy czasu strasznie żałuję że nie zaszłam w ciażę wcześniej. na studiach pracowałam, miałam stypendium, stać mnie było na bardzo duzo. teraz nie mogę iść do pracy, siedzę z małym. a tak synek szedłby juz do przedszkola a ja normlanie kontynuowałabym pracę. no nic czasu się nie cofnie.

Gość -Agatka22-
To Ty na zaocznych bylas? Ja jestem w szkole panstwowej takze za studia nie place, na uczelnie nie mam daleko (3 km :-) ), dostaje stypendium a moj przyszly maz pracuje. Mysle ze poradzimy sobie.

nie magistersie robiłam dzienne napaństwowej, teraz robię podyplomowe zaocznie. za mgr nie płaciłam nic, a powiem więcej całkiem sporo dostawałam od nich :P ja pojechałam na studia do innego miasta, mieszkałam najpierw w akademiku, potem wynajmowaliśmy z obecnym mężem mieszkanie. jak ja zaczynałam studia to mąż już je skończył, pracowal, ja też pracowałam (dorywczo). całkiem sporo kasy wtedy było. zupełnie przywoicie man się żyło :)

Gość -Agatka22-
To ja tez jakos sobie poradze:-) A co z rodzicami, jak zareagowali?:-)

Najpierw trzeba sie zastanowić- czy stać mnie na dziecko? Proponuję najpierw mieć swoje mieszkanie, dobre zarobki a potem myśleć o dzieciach, macie czas dziewczyny.

Gość -Agatka22-
Mam mieszkanie i samochod ktory moge sprzedaz jakby co :-)

Gość -Agatka22-
*sprzedac.

Gość Boże autorko Ty jesteś
prosta jak budowa cepa i myslisz dupa zamiast głową!!!

Gość -Agatka22-
Gdybym taka była, to nie studiowalabym :-)

Głupie jesteście !!! Dziewczyna pyta normalnie jak sobie radzicie, a wy takie teksty to chyba dobrze że pyta!!! Widocznie nie jest taka głupia skoro chce się dowiedzieć czegoś od Was!!!! Jeżeli nie brakuje Ci pieniążków na pewno sobie poradzisz z dzidziusiem i ze studiami myśle że możesz na kogoś liczyć żeby Ci dzidziusia przybawił:) Życze powodzenia❤️

Gość -Agatka22-
Róża24 dziekuje bardzo za cieple slowa. Nie chce pochopnie podejmowac tak waznej decyzji, zastanawiam sie, ale raczej zdecyduje sie na dziecko:-) Moj partner jest takze za dzieckiem. Potem "załatwie" jakas opiekunke i pojde spokojnie do pracy.

rodzice? normalnie. miałam 24 lata, od 5 lat mieszkałam sama, sama sie utrzymywałam (nawet mamie jakieś drobne sumy wysyłałam, albo z braćmi na wakacje jeździłam - finansując im pobyt), więc dlaczego mieli sie nie cieszyć? z moim obecnie juz mezem, jesteśy juz 8 lat razem, wiec dziecko po 7 latach zwiazku nie jest jakims czyms dziwnym, niespodziewanym, niezwykłym :)

ja pierwsze dziecko urodziłam na początku II roku a drugie na początku III roku. byłam wtedy na studiach licencjackich dziennych. później jeszcze magisterskie zaoczne uzupełniające. było ciężko ale niczego nie żałuję.

Gość mama małej hani
Hej! ja urodziłam córcie 2 miesiące temu, obecnie jestem na III roku studiów dziennych i nie ukrywam,ze jest mi bardzo ciężko,teraz akurat mam sesję i z ledwością daję radę się uczyć,ale moje dziecko to niezły gagatek;) szczerze mówiąc to lepiej chyba poczekać,bo jeśi studiujesz dziennie to naprawdę problem nie tylko z nauką, ale także pojawia się problem karmienia gdy będziesz na uczelni-dla mnie jest to największe zmartwienie...Ale żeby zakończyć optymistycznym akcentem to napiszę,że chociaż nie jest łatwo to da się jakos pogodzić naukę i dziecko potrzbne są tylko chęci i pomoc!powodzenia!

Gość nikt o zdrowych zmyslach
powaznie myslacy o studiach nie zdecydowal sie na dziecko. Swiadomie znaczy...

Gość Karolajna1234
Nie, no pewnie - najlepiej czekać, aż się będzie miało super mieszkanie, (co dzisiaj nie jest takie proste nawet po najlepszych studiach), super samochód - w końcu to są priorytety, prawda? A potem pojawia się milion topików - "Dlaczego nie mogę mieć dziecka.... - ONA35". Odpowiedź jest prosta - bo najlepszy wiek dla kobiety to do 25 lat. Nie mówię jedyny. Ale najlepszy i nie ma co się spierać. Już słyszałam kilka razy zdania - "Boże, jak żałuję, że wcześniej nie wpadłam...". A jakoś nigdy nie słyszałam "Żałuję, że miałam dziecko na studiach". Oczywiście nie mówię, że jak się ma 200zł stypendium i mieszka się w akademiku to nie warto się zastanowić. Warto, bo może być bardzo ciężko. Ale jeśli para mieszka razem, jedno z nich ma pracę i w miarę sobie to przekalkulują, to jak dla mnie - przyjemnego robienia:). Oczywiście nie muszę dodawać, że ja tak właśnie mam:P. Jestem na 4 roku studiów, urodzę na początku 5-go, a dziecko może iść do żłobka po ukończeniu roczku, czyli po moich studiach. A ja mogę się spokojnie zabrać za robienie szalonej kariery:P:P. No, ale każdy ma swoje priorytety....

Gość -Agatka22-
O jaka dyskusja tu byla:-) Dziecko to szczescie. Bardzo chcialabym je miec i raczej bede je miala na IV roku.

Gość nikt o zdrowych zmyslach
studia sie konczy majac 24 lat z reguly... poza tym faktycznie dobrze miec wlasny kat i jakies zabezpieczenie finansowe. A potem co? Bida z nedza i zeby w sciane. Ze sam dorosly to spoko ale ze wlasnemu dziecku biede na wstepie funduje...