Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kometaaa

Ile zarabia pielęgniarka?

Polecane posty

Ale nie wszytkie pielegniarki takie sa wiec taka opinia jest dla nich krzywdzaca. Ja nie czuje sie gorsza od Pana doktora ja chciałam byc pielegniarka i wykonuje swoje obowiazki a on swoje. Lubie swoja prace i tez chciałabym przyzwiocie zarabiac. I wkurza mnie to ze za tyle lat studiów i specjalizacje zarabia sie u nas po 1600 zł.

cale szczescie, ze nie skonczylas tych studiow;)) I taka jestes madra, mowisz o podyplomowkach i szukaniu lepszej posady? W moim miescie jest jeden ale za to bardzo duzy, podzielony na 4 olbrzymie budynki umieszczone w roznych miejscach , szpital. Drugiego szpitala nie ma.musialabym sie wyprowadzic do innego miasta, najblizej do Gdanska. Mam tu mieszkanie, maz ma prace, dziecko na utrzymaniu, to nie jest takie proste wziac i wszystko rzucic. Owszem da sie, ale nie mow ze to takie chop siup.

Czipsik nie wiem jak u Ciebie, ale u nas nie mawia sie Panie Doktorze, bo zaden nie ma doktoratu;)))

Gość byla studentka
Hmmm ... Sorry mam prawo podzielic sie z innymi moja opinia! Mialam praktyki w 10 szpitalach, do tego odkad jestem chora przebywalam juz w 5 i wszedzie jest to samo. Jest gruba nierobow i mala grupa pielegniarek ktore ciezko pracuja! Do twojej widomosci bylam dobra studentka i mysle ze pielegniarka tez bylabym dobra!

U nas mówimy im po imieniu bo oni do nas tez tak mówia :) nie bede im panować skoro on wali do mnie na Ty

A ja mysle, że masz w sobie za duzo agresji na dobra pielegniarke;) Czipsik, zgadzam sie z Toba, to czesty obraz ktory np pieknie jest w na dobre i na zle uwiecznony. Pan Pani Doktor i Bozenka. Nie widze duzej roznicy wieku miedzy zosia a bozenka ale ona jej doktoruje a tamta mowi do niej na Ty. no i to nieszczesne SIOSTRO z ust lekarzy do pielegniarek. U nas mowimy sobie po imieniu lub Pan/Pani plus imie.

I wiesz byla studentko, mysle,ze zarabiajac 2 tysiace mozna narzekac. a to, ze dla Ciebie to sa olbrzymie pieniadze sklania mnie ku mysleniu, ze jestes mloda dziewczyna i nie masz jeszcze wlasnej rodziny. Gdy dochodzi wyzywienie, prad, ogrzewanie, gaz, woda, dziecko, to 2 000 to psi grosz.

Gość adys
A nie lepiej przejsc na kontrakt? no tak nie ma zwiazkow, wiekszy zapierdol ale placa tez duzo lepsza. Szwagierka zarabia od 8 do 12 tys fakt ze pracuje w dwoch szpitalach spi na kazde 36 godzin cale 8 godzin + jeszcze pacjenci domowi. Mozna? Mozna tylko trzeba sie napierdolic a to boli coniektorych. czemu sie boice przejsc na kontakt? bo latwiej stracic prace. Tak samo jest z lekarzami, prawnikami freelancerami. Pracujesz u siebie masz lepiej. Jako informatyk tez moge zarabiac 1-2 tys. ale potrafie zarobic i 20k. zycie. No risk no fun

Gość dupa bobra
do woman... - tobie tak łatwo sie mowi "wystarczy sprawdzc" "sa przepisy" - gowno prawda jesli nie lekarz nie zlecil badan ktore powinno byc wykonane nie ma nigdzie tego zapisanego a nawet i czasem nie pisza tego co sie dzieje. na przykladzie mojego brata - przeszedl ciezka operacje po niej mial smierc kliniczna. w wszystkich papierach jest napisane ze "operacja i czas po operacji przeszedl bez komplikacji" wiec z czym ja sobie do sadu pojde??? a co do sadow to jesli nie ma sie znajomosci nie ma po co skladac pozwu bo juz na samym poczatku jest sie spalonym. sad to tylko i wylacznie budynek i ludzie o sprawiedliwosci nie ma tam mowy

Gość studentka pielęgniarstwa
no wiecie co? czasy kiedy liceum medyczne było podstawą do zatrudnienia pielęgniarki już się skńczyło! pielęgniarka normalnie kończy studia na I i II roku ma ok 46godz zajęć tygodniowo m.in. anatomie patofizjologie, biochemię, patomorfologię, aby trafić do tego zawodu trzeba odbyć 4600godz zajęc + praktyki do tego. pielęgniarka w dzisiejszych czasach mają te same przedmioty co lekarski tylko w trzy lata! a każdy który twierdzi ze one są niepotrzebne kiedy trafi na oddział i zobaczy jak tam wyglada ich praca, szczególnie w nocy gdy lekarz jest na telefon niech się zastanowi co mówił, bo może kogoś niesprawiedliwie ocenił

Gość inna studentka pielęgniarstwa
ja w tym roku bronię tut. licencjata. Całe trzy lata to jeden zapiernicz. Jedynym plusem jest to, ze te studia należą do nielicznych, po których ma się pewną pracę. Jestem dumna z tego, że za parę dni będę pielęgniarką. Jednak jest mi bardzo przykro jak czytam takie komentarze. Nie należy wszystkich ludzi wrzucać do jednego worka. Każde pięlęgniarkę, lekarza i pacjenta powinno się traktować indywidualnie. Bo są takie pielęgniarki, które popijają kawę, ale są też takie, które całe swoje serce i siłę wkładają w swoją pracę. Są lekarze, którzy stawiają na pieniądz i są tacy, którzy oddają się pacjentowi. Ale widzi się i pamięta tylko tych złych. Dlaczego nikt nie napisze jak różni są pacjenci????? Czy my też mamy ich klasyfikować i oceniać? NIE, każdego traktujemy indywidualnie. Dlatego nic innego mi tak nie przeszkadza w tym zawodzie jak brak szacunku. Ale mam nadzieje, że mnie pacjenci bedą oceniać indywidualnie:)

Gość 26 lat w zawodzie
Czytajac forum aż włos sie jeży na głowie połowa respondentek nie ma pojęcia o zawodzie pielęgniarki i tu uwaga : czytac to co piszą pielęgniarki ich rodziny.Studia bardzo ciężkie ,sam zawód stał sie zawodem trudnym do zdobycia np.na 70 osób kończy uczelnie niecałe 30.Dużą rolę w dalszym ciągu odgrywa osobowość kandydata nie tylko wiedza te dwie cechy muszą współgrać ze sobą.Pielęgniarstwo to nowa dziedzina naukowa szkolimy sie są doktoraty.Praca z lekarzem to już ktoś pisał to jest współpraca tworzymy zespół terapeutyczny kazdy ma swoje obowiązki .Lekarz jak nie chce wystawic zlecenia np. na podanie leku pielegniarka za niego tego nie zrobi.Rodzinie proponuje zamiast wykrzykiwac na pielegniarkę pójść do gabinetu lekarskiego i tam krzyczec.ZAWÓD WYMAGA CIĄGŁEGO PODNOSZENIA WIEDZY co za tym idzie nauka egzaminy to już codzienność w tym zawodzie Ludzie opanujcie sie pielęgniarka to nie worek do bicia!

Gość gość
Jestem pielegniasrka ale zastnawiam się nad tym aby jakos dorobic. Ktos ma moze jakies pomysły?

Gość gość
Warto także dorabiać u kogoś w domu. Przychodzić do ludzi starszych na zastrzyki itd. Ja w ten sposób pracuje i jestem z tego bardzo zadowolona. Ale mając taki plan trzeba koniecznie zaopatrzyć się w solidne rękawice sterylne, strzykawki medyczne, igły medyczne itd. Ja kupuję to w sklepie medycznym http://medagro.eu/. Ceny są korzystne. A wybór naprawdę duży.