Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiony123456

jak działa podsłuch?

Polecane posty

Gość wykrywanie.com
oscor.pl ma rację, że lepiej zainwestować w sprzęt, ale produkty o których pisze nie mają nic wspólnego z dobrym sprzętem - to gadżety, które nie mogą wykryć nawet gadżetów do podsłuchu z przysłowiowego all... za 10 czy 15 zł. OSCOR to nazwa zastrzeżona dla profesjonalnego sprzętu. Najnowszy OSCOR Green i OSCOR Blue to najnowocześniejsze urządzenia na świecie, nie ma odpowiednika na tym samym poziomie, są tylko na niższym. Natomiast OSCOR 5000 (OSC-5000, czy nowsza wersja OSC-5000E) to już historia sprzęt na namiarę XX, może jeszcze dla detektywów??? ale tu potrzebne jest doświadczenie, a i tak nawet z nim OSCOR 5000E przegrywa walkę z podsłuchami cyfrowymi, podsłuchami analogowymi i nadajnikami video z transmisją w wyższych pasmach niż 3GHz lub z modulacjami cyfrowymi, popularnymi na rynku cywilnym takimi jak hoping częstotliwości, rozproszone widmo, czy widmo rozproszone z hopingiem częstotliwości, a o transmisjach impulsowych nie wspomnę. Produkty, o których pisze oscor.pl nie sprawdzają się w dzisiejszych czasach, chyba , że na wsi - wtedy w większości przypadków, tym sprzętem można zdziałać dość dużo, choć cyfrowe modulacje nawet dla modelu xx-1 niby specjalizowanego w większości przypadków pozostają niewidoczne lub wymagają niesamowitej bliskości anteny przyrządu w stosunku do anteny podsłuchu (w praktyce nie możliwe lub dużej mocy nadajnika podsłuchowego (raczej nie realne). Nasza firma podąża z duchem czasu i zapotrzebowania na profesjonalną usługę, w swojej pracy dla Klienta wykorzystuje nowoczesną aparaturę, m.in. OSCOR Green, a wszystko po to, by naszemu Klientowi zagwarantować realne bezpieczeństwo jego tajemnic i chronić jego prywatność. Nasza firma NIE sprzedaje usług wykrywania podsłuchów wraz z fałszywym poczuciem bezpieczeństwa. Rzetelna komercyjna usługa wykrywania podsłuchów nie może kosztować kilkanaście złotych za 1m2 nawet na poziomie zagrożeń podsłuchem ze strony partnera życiowego. Zainteresowanych szczegółami zapraszam do kontaktu, zapoznania się z nasza ofertą na http://www.wykrywaniepodsluchow.com lub http://www.wykrywanie.com

Gość RN System
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał wykrywanie.com. Jednocześnie potwierdzam - jest on jednym z najlepszych specjalistów w UE. Wykonywane przez jego Firmę usługi są na wysokim światowym poziomie, a jego wiedza jest ogromna. Polecam !!

Gość zygmunto
No miło że rozmawiacie o sprzętach za cenę dobrego auta... ale raczej normalnemu człowiekowi się one nie przydadzą. Polecam wykrywacze firmy Aceco, świetnie działają, nie robią fałszywych alarmów, do sprawdzenia czy nie mamy w domu/firmie wystarczy model SC1, radzi sobie też z podsłuchami GSM i lokalizatorami. Można kupić np tutaj: http://aceco.com.pl/?page=sc1 U producenta najtaniej

Gość wykrywanie.com
Zygmunto masz RACJĘ!!! Zapewne sprzedajesz produkty do których wstawiłeś link Normalnemu człowiekowi nie jest potrzebny sprzęt do wykrywania ani za cenę dobrego auta spalinowego ani za cenę dobrego auta na baterie zdalnie sterowanego. SC1 może wykryć transmisję z podsłuchu GSM to FAKT - ale tylko wtedy kiedy ona jest (aktywne połączenie), czyli tylko wtedy, gdy ktoś podsłuchuje w danym momencie!!! Jeśli podsłuch GSM (pluskwa GSM, mikrofon GSM, nadajnik GSM, jak zwał tak zwał) jest w trybie oczekiwania na połączenie to SC1 nie ma żadnych szans!!! Wyobraźmy sobie taki prosty scenariusz z wykorzystaniem SC1: w centrum miasta mamy pomieszczenie w mieszkaniu w bloku (apartamentowcu) lub w biurze w biurowcu, w którym zainstalowany jest podsłuch GSM. Załóżmy hipotetycznie najbardziej przyjazną sytuację dla osoby wykrywającej, która wykorzystuje proponowany wykrywacz SC1 podsłuch GSM jest w stanie nawiązanego połączenia. W mieszkaniu, w biurze zwykle pracują różne urządzenia nadawcze, najczęściej są to telefony bezprzewodowe, punkty dostępowe Wi-Fi (routery Wi-Fi), tablety z wi-fi, z modemami GSM, laptopy z bezprzewodowym dostępem po Wi-Fi lub 3G, 4G itd. Do tego często dochodzą bezprzewodowe drukarki, serwery wydruku itd. SC1 To typowy miernik częstotliwości, wskaźnik pola, który różni się od innych tym, że potrafi zmierzyć częstotliwość transmisji cyfrowej szerokopasmowej, czego zwykle nie potrafią zrobić inne mierniki częstotliwości tego samego producenta lub innych podobnych produktów. SC1 nie został zaprojektowany do wykrywania podsłuchów, tylko jako miernik częstotliwości działający na zasadzie zbliżania do źródła sygnału radiowego w celu pomiaru częstotliwości emitowanego sygnału i orientacyjnego określenia tego mocy sygnału (wskaźnik bargraficzny). Wracamy do scenariusza! Zakładając, że podsłuchujący jest połączony z pluskwą GSM, ta emituje sygnał radiowy (nadaje sygnał cyfrowy), ale skoro budynek w którym jest pomieszczenie z podsłuchem jest w centrum miasta, to moc emitowana przez podsłuch GSM jest bardzo mała, w związku z tym należy się zbliżyć do podsłuchu z anteną wykrywacza na odległość około 10-50cm. Pluskwa GSM może być np. w listwie zasilającej (przedłużaczu) na podłodze, lub ukryta w suficie podwieszanym lub w lampie sufitowej lub w gniazdku przy podłodze. Szukamy, skanujemy anteną SC1 cale pomieszczenie i napotykamy na sygnały radiowe z naszych urządzeń bezprzewodowych opisanych wcześniej. Nie mając wprawy, wiedzy i doświadczenia każdy z tych sygnałów traktujemy jako potencjalny podsłuch. Szukając podsłuchu z urządzeniem typu wskaźnik pola, miernik częstotliwości musimy mieć na względzie fakt, iż nasi sąsiedzi za ścianą, pod podłoga lub nad sufitem również mają różne urządzenia bezprzewodowe, a dziel nas tylko ściana, sufit, podłoga zwykle o grubości ok. 30-40cm. Na domiar tego, gdy zaczniecie szukać podsłuchujący może rozpoznać dziwne dźwięki i zinterpretować je jako poszukiwanie, zwłaszcza, gdy usłyszy jakieś dziwne pikanie z wskaźnika pola, miernika częstotliwości, które niewątpliwie ułatwia operatorowi pracę, ale przy okazji dekonspiruje jego intencje. I co wtedy zrobi podsłuchujący ???? Rozłączy się!!! I na tym skończy się szukanie „wykrywanie podsłuchów. Pluskwa przejdzie w stan gotowości, przestanie nadawać! SC1 nie jest już potrzebny. Mniej różowy scenariusz dla wykrywającego przy użyciu wskaźnika pola, miernika częstotliwości np. SC1 to fakt, iż pluskwa GSM od początku jest w trybie oczekiwania na połączenie, a podsłuchujący uaktywnia podsłuch tylko np. raz w tygodniu albo codziennie ale tylko kontroluje co się dzieje w mieszkaniu, biurze np. po jego wyjściu np. szef lub współmałżonek. SC1 jest urządzeniem pomocniczym, które tylko w niektórych przypadkach jest zdolne wykryć podsłuch GSM czy lokalizator w samochodzie. Jeśli lokalizator w samochodzie komunikuje się z śledzącym za pomocą SMS, a śledzący sprawdza położenie śledzonego auta 5 x w ciągu dnia to jak można wykryć taki lokalizator przy pomocy SC1 siedzieć cały dzień w samochodzie i czekać może SC1 coś wykryje. Transmisja SMS (wysyłanie) ze współrzędnymi trwa zwykle 3s maksymalnie 5s gdy są słabe warunki sieciowe GSM. Jednym słowem można kupić sobie tani wykrywacz podsłuchów kamer, czegokolwiek, i jeśli nie ma się wiedzy, doświadczenia i umiejętności w posługiwaniu się taką aparatura to na 120% kupiliście sobie fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Płacąc za wykrywanie podsłuchów w naszej firmie kupujecie w pakiecie: wiedzę, wieloletnie doświadczenie, nowoczesną aparaturę niezbędną do wykonania badań na dopasowanym poziomie do poziomu zagrożeń i typu obiektu, wszechstronność w zakresie bezpieczeństwa, rzetelność i dyskrecję. Jednym słowem kupujecie profesjonalną usługę wykonaną przez profesjonalistów, która zapewnia realne bezpieczeństwo Twoich tajemnic, jeśli zastosujesz się do wskazówek otrzymanych wraz z protokołem badań. Badanie pojazdu osobowego na obecność lokalizatorów to wydatek na poziomie kilkuset złotych zależnie od pojazdu, rzetelność i skuteczność są gwarantowane, kupując gadżet do wykrywania wydasz tyle samo lub więcej, a Twoje szanse na skuteczność są nikłe! Sprawa podobnie się ma do wykrywania podsłuchów w pomieszczeniach lub pojazdach. Potrzebujesz pomocy skontaktuj się z nami http://www.wykrywaniepodsluchow.com telefon alarmowy 536.135.135. Pamiętaj! NIGDY nie dzwoń do nas z podejrzanych telefonów i pomieszczeń, samochodu itd. Nie robimy badań za darmo, ale robimy to od ponad 20 lat!

Gość Zygmunto
Aceco SC1 pokazuje na ekranie ostatni podsłuch więc doskonale nada się do GSMów. Można go zostawić w pomieszczeniu lub samochodzie a odczyt zobaczyć po powrocie. Jeżeli coś w tym czasie się aktywowało to będziemy wiedzieć co (chociażby po częstotliwości).

Gość wykrywanie.com
Z całym i należnym szacunkiem dla pół środków, ale co to za wynik, jeśli taki wykrywacz pozostawiony na tzw. obserwację w samochodzie wykryje i zapisze transmisję GSM z telefonu przechodnia rozmawiającego w pobliżu naszego (badanego) samochodu lub kierowcy stojącego w korku lub przejeżdżającego obok badanego samochodu??? *** Ok, jest wskaźnik siły sygnału odbieranego przez wykrywacz! Ale czy sygnał z komórki przechodnia lub kierowcy będzie dużo słabszy od sygnału z GPS-a (np. pod autem) lub podsłuchu GSM z wyprowadzona anteną na zewnątrz np. w okolice zderzaka lub nadkola??? *** A co to za wynik jak najpierw zadziała podsłuch GSM w samochodzie i na wskaźniku siły sygnału będzie 8 segmentów, a później będzie pieszy lub kierowca z aktywnym połączeniem GSM i wskaźnik siły sygnału (RSSI) pokaże dwa segmenty a urządzenie pamięta tylko ostatni sygnał??? **** A co gdy obok zaparkowany pojazd otwierany jest pilotem bezprzewodowym (radiowym), który jest nadajnikiem radiowym w paśmie np. 433 MHz lub 868 MHz, a co z radio taxi, które używa łączności radiowej np. w paśmie 420MHz, a co z kurierami rowerowymi, firmami kurierskimi, pogotowiem ratunkowym, transportem medycznym, policją, strażą pożarną, ABW, CBA, CBŚ, SOK, przedsiębiorstwami komunikacji miejskiej itd. którzy korzystają z przenośnych i przewoźnych urządzeń nadawczych, które zostaną wykryte przez taki przyrząd i ostatni sygnał zostanie zapisany. *** A co z bezprzewodowymi czujnikami temperatury, popularnymi dzwonkami bezprzewodowymi itd.??? *** Urządzenie podsłuchowe może pracować w paśmie zbliżonym do 433 MHz (to najpopularniejsze, najtańsze i najbardziej podatne na zakłócenia podsłuchy i na dodatek łatwe do wykrycia przez przypadkowe osoby (okolica pasma LPD lub nawet pasmo LPD lub podsłuchy na pasmach PMR 460 MHz), w paśmie w okolicy 868MHz, czy na niższych częstotliwościach w okolicach 180 MHZ, 150MHz, czy 100 kilkanaście MHz a nawet w pasmie zwykłego radia!!! *** samo wykrycie obecności sygnału nie świadczy o obecności podsłuchu. Sygnał należy wykryć, zidentyfikować, lokalizować źródło sygnału itd. itd. ..... na szkolenia zapraszam. Proszę nie kupujcie sobie problemu!!!! Problemu polegającego na FAŁSZYWYM POCZUCIU BEZPIECZEŃSTWA i problemu polegającego na FAŁSZYWYCH ALARMACH z którymi bez odpowiedniej wiedzy, doświadczenia i oprzyrządowania nic NIE ZROBICIE we własnym zakresie!!! Albo sobie odpuścicie, albo wezwiecie fachowca, któremu będzie trzeba zapłacić (kolejny wydatek, bardziej trafiony i uzasadniony, niż zakup mało użytecznego urządzenia). Takie urządzenie sprawdza się jak najbardziej jako sprzęt pomocniczy w rękach fachowca (podkreślam pomocniczy). Niestety są firmy, które ze wskaźnikiem pola typu FC czy SC czasem połączonym ze skanerem z dolnej półki (tylko modele FC) wykonują usługi za pół ceny, np. żądając opłaty 2.000zł zamiast 4.000zł (sprawdzenie przez wyspecjalizowaną firmę dysponującą szeregiem urządzeń pomiarowych i inspekcyjnych o łącznej wartości kilkuset tysięcy złotych,z odpowiednią praktyką, doświadczeniem i wiedzą), w zamian oferują usługę o przynajmniej 20 razy niższym standardzie i skuteczności i zakresie badań niż wyspecjalizowana firma i odpowiedni personel. *** ale cóż można więcej zaoferować dysponując miernym urządzeniem za 1.000zł choć czasami tańsze urządzenia bywają bardziej skuteczne niż wskaźniki pola serii FC czy SC i inne. Najtaniej jest nie rozmawiać na wrażliwe tematy w podejrzanych miejscach!!! Ale... nie jest to takie proste, gdyż w dzisiejszych czasach, każde niemal miejsce może być podejrzane!!! A dlaczego....???? Dlatego, że urządzenia podsłuchowe są powszechnie dostępne, są powszechnie stosowane w sprawach rozwodowych, w biznesie, w wielu sprawach, gdzie jest zagrożony lub możliwy do "zrobienia" interes dzięki pozyskaniu w sposób dyskretny informacji nie przeznaczonej dla podsłuchującego!!! Proste, tanie urządzenia wykrywające mogą, podkreślam mogą być przydatne w ujawnieniu pewnych zagrożeń, mogą nie oznacza, że są przydatne!!! Brak sygnalizacji obecności podsłuchu - a konkretnie nadajnika nie oznacza, że w badanym pomieszczeniu nie ma podsłuchu radiowego!!! To trzeba mieć na uwadze!!!

Gość Krystian39
Jestem zainteresowany wykrywaczem podsłuchów ze średniej półki, ale mam problem, w tym przedziale są wykrywacze z wyświetlaczem LCD lub sygnalizacją diodową http://www.alfatronik.com.pl/wykrywacze-podsluchow-wykrywacze-podsluchow-c-39_113.html?osCsid=73e43a8a9d0fd89ae65027499bdfacd1. Nie mam pojęcia co to znaczy i który jest po prostu skuteczniejszy. Może ktoś coś wie na ten temat? Pozdrawiam.

Gość podsłuch_wykrycie
Wykrywanie_Podsłuch Sprzętem zakupionym za kilkaset złotych na allegro etc nic nie zdziałasz, pieniądze wyrzucone w błoto. Taki sam mizerny efekt przyniesie wynajęcie pseudo-specjalisty od "wykrywania podsłuchów", który posługuje się prostym skanerem. Aby mieć pewność trzeba wynająć specjalistę: zapraszam: http://detektyw.krakow.pl/category/oferta/ Firma Ro-Man

Gość Paulazwirska
Miałam założony podsłuch na swoim telefonie ! Ciekawe kto i po co to zrobił ale nie wnikam na szczęście trafiłam na tą stronę http://jd2.pl/r/5Xbpodsluch i udało mi się go pozbyć ;)

Gość gościu2000
Na allegro polecam nie kupować, chińczycy sprzedają taki badziew że natniesz się na 3 zanim kupisz coś co działa. Idź do jakiegoś sklepu co selekcjonuje ten sprzęt np. SpyCenter.pl duży sklep z akcesoriami dla detektywów w Łodzi. Tam bedziesz mieć i podsłuchy i lokalizatory i co najwazniejsze wszystko 100% działa i testowane operacyjnie.

Gość Dorothy885
Nie wiem dokładnie jak działa podsłuch ale też byłam zmuszona uzyć takowego. Poszłam do odpowiedniego sklepu a tam facet pokazuje mi całą mase jakis sprzętow. Widział że sama nie dam sobie rady w koncu gość sam mi cos zaproponował. Kurde, to nie sklep z bułkami, skad mam wiedziec jaki podsłuch jest dobry? Wiec dali mi cos takiego: www.alfatronik.com.pl/podsluchy-stabilne-zestawy-gotowe-do-pracy-z01-zestaw-podsluchowy-p-349.html no prawie taki zestaw, bo ten odbiornik był inny, widac teraz zmienili. No i to się skałada z tego odbiornika i podsłuchu, po prostu czarna magia, dobrze ze mi wszystko wytłumaczyli co i jak. Sprzetu uzyłam do pewnej sprawy, okazało się,ze moje podejrzenia były niesłuszne no ale przynajmniej sie upewniłam.

Gość _zemsta
Podejrzenia były niesłuszne, to teraz chyba spotka cię kara?

Gość Ramona5
#zemsta po to są podsłuchy by mozna sie upewnic, ja swojego eks złapałam na zdradzie właśnie za pomocą podobnego urzadzenia: www.sklep-seko.pl/?pages=minikamery_zamaskowane/minirejestrator-ekt-mpv

Gość jacok893
Masz rację Ramona, miałam podobną sytuacje jak ty. Też byłam zdradzana. To że jakaś dziewczyna chciała sprawdzic wiernosc swojego faceta i okazało sie że był jej wierny to tylko należy sie z tego cieszyc, że ma takiego faceta. Niestety w wielu przypadkach jest inaczej i niestety u mnie tak było. Miałam podejrzenia, wiec kupiłam ukrytą kamerkę na spy-center.com i naprawde nie musiało minac wiele czasu gdy dowiedziałam się że mój chłopak doczpeia mi rogi.

Taki do 60-u zł to nie wiem, czy ci cokolwiek złapie, ale sprawdź na gospy.pl - mają spory wybór i solidny sprzęt.

Z podsłuchami jest taka sama zasada ja przy innej elektronice. Im więcej zapłacisz, tym lepsza jakość dostaniesz. Może napisz nad czym się zastanawiasz to będzie łatwiej powiedzieć czy warto czy nie. Ja na własną potrzebę kupiłam podsłuch na https://www.elektrostator.pl/artykuly-szpiegowskie.html i nie powiem zdał egzamin.

Gość Andrzej Kolos
Jak nie wiesz jak to działa, to po prostu zadzwoń do jakiejś firmy, która zajmuje się dystrybucją tego typu sprzętu, chociażby do nich https://sklep-seko.pl i wszystko Ci wytłumaczą co i jak.

Gość gość
Ja kiedyś zrobiłem coś takiego : telefon z funkcją automatycznego odbierania + słuchawki + aktywną karte sim . Do telefonu z kartą SIM wgrywasz dzwonek wyciszony można zrobić go w kompie potem wgrywasz do tel i ustawiasz jako dzwięk połaczenia resztę dźwięków wyciszasz podłącz słuchawki ustaw automatyczne odbieranie i gotowe .Chowasz telefon gdzie potrzebujesz i dzwonisz na ten nr tel tylko dobrze baterie naładuj . Ja żonie w samochodzie schowałem i słyszałem jak mi teściowa d**e obrabia gdy jechali .

Gość FloraCzertosik
Jeżeli jesteś zainteresowana porządnym podsłuchem to myślę, że warto sprawdzić N12 Podsłuch GSM w kablu micro USB produkcji JBP. Ma nieograniczony czas pracy, z bardzo czułym mikrofonem i zasięgiem do 10m. Dodatkowo posiada on funkcję Call Black z aktywacją głosem. Wygodne rozwiązanie z pewnością, że nikt się nie zorientuje. Pozdrawiam ;)

Gość gość
Najlepsza firma na terenie Warszawy zajmująca się wykrywaniem podsłuchów i zakładaniem systemów zabezpieczeń informacji niejawnych czy pomiary akustyczne to agtesserwis.pl. Nasza cała korporacja korzysta z ich usług. Możemy pracować spokojnie, bez obaw o wyciek danych naszych czy klientów. Zajmują sie także klientami indywidualnymi więc jesli by ktoś szukał to polecam

Gość Hania556
Dużo treści o podsłuchach znajdziesz w internecie tylko wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. Jeżeli chodzi o zakup to możesz sprawdzić ofertę sklepu internetowego JBPartner http://www.jbpartner.pl/pl/p/Podsluch-dyktafon-pendrive-8GB-aktywacja-dzwiekiem/446 można zarejestrować nim nawet do 140 godzin nagrań. Jakość nagrywania to 128kbps oraz zakres częstotliwości wynosi 20-20kHz. Może akurat będzie to dla Ciebie fajną opcją i co ważne niedrogą :)

Gość Loker

polecam zainwestować w lepszy sprzet - sprawdź spyshop

Gość Eworix

Ja mam na przykład taki, który wygląda jak pendrive ze spyshopu i działa niezawodnie a już troche go mam

Gość lte

Prosta sprawa. Najogólniej dyktafon na duże odległości. Jak szukasz jakiegoś to polecam na spyshopie. Mają dobrą jakość oraz żywotność.

Gość vaksanozon

no cóż, dyktafony ze spyshopa charakteryzują się tym, że są bardzo niewidoczne dla otoczenia i to je wyróżnia jako chyba najlepsze na rynku.