Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dosia25

skutki zarzywania tabletek odchudzających w ciąży?

Polecane posty

jakie są skutki zarzywania lindaxa15 na odchudzanie nie wiedzac że się jest w ciązy (spóżnia mi sie okres 4 dni) miałam stosunek dzień po okresie niby są to dni niepłodne ale miałam w tym miesiącu tez duzo stresów i sie boję że mój cykl mógł sie przesunąć i jestem w ciązy jeszcze dziś kupuje test ciążowy i odstawiam tabletki brałam je niedługo 2 tyg ale właśnie w tym okresie co mogłam począć maleństwo nie boje sie ciaży jestem meżatką boje sie tylko że coś nie tak moze być z miom dzieckiem , może być chore. PROSZE ODPISZCIE Wiem że na ultoce pisze aby się zabezpieczać zawsze to robie ale wtedy to było niekontrolowane, maż byl pewny że po okresie sa dni niepłodne a nie wie że zarzywam tabletki lindaxa15

Gość niby co chcesz naprawiać
o Matko poćwicz ortografię po drugie to że okres Ci się spóżnia raptem 4 dni nie znaczy że jesteś w ciąży.... dopiero gdy zrobisz test z krwi i to się potwierdzi mozesz zacząć panikować

Gość hghg
a ja z innej beczki :) działa na ciebie ta lindaxa?

tak bardzo działa wcześniej brałam 10 ponad 2 miesiące temu za jedno opakowanie 10 kg teraz około 2 tygoni stosowania 2 kg

Gość trochę rozsądku laska
oczywiście chyba wiesz że odchudzanie czasem opóżnia okres.... po co uprawiasz seks bez zabezpieczenia skoro odchudzasz sie i bierzesz jakieś leki ?

to że biore leki to nie znaczy że mam nie wspólżyć z męzem a pytam o zagrożenia dla dziecka jakie mogą wystąpic jak juz pisałam wcześniej maz nie wie ze biore takie tabletki przynajmniej teraz (waże 62 kg przy wzroście 168 ) maz uważa że nie musze się odchudzać , więc dlatego nie uważał a jesteśmy razem 7 lat i zawsze przed okresem i po się niezabezpieczaliśmy bo miałam dni niepłodne mamy już planowanego synka 2, 5 roku i był on poczęty w najbardziej płodnych dniach

Gość trochę rozsądku laska
masz syna a nie wiesz kiedy są dni niepłodne ? nie napisałam że masz nie uprawiać seksu z mężem napisałam że dziwię się że uprawiasz seks bez zabezpieczenia mimo że wiesz że bierzesz jakieś leki... to że ukrywasz przed mężem że bierzesz jakieś środki na odchudzanie to Twoja sprawa i tego nie komentuję

mam syna i dlatego wiem kiedy są dni płodne a kiedy nie ale z naszym organizmem bywa różnie jak juz pisałam miałam stresy i równie dobrze dzień po okresie mógł z dnia niepłodnego zrobić sie płodnym jak mi się tam poprzesuwało a poztym plemnik żyje dpo 5 dni to tez trzeba brać pod uwagę ale widze żer nikt nie odpowiada mi na pytanie jakie sa skutki działania niepoządane zarzywania tabletek nie wiedząc że sie jest w ciąży czy dziecko może urodzić sie chhore to mnie najbardziej interesuje a nie czy sie zabezpieczyłam czy nie czasu juz nie cofne

Gość codziennie widzę tu zakładane
kobieto! zażywania! ZAŻYWANIA i kto ma ci odpowiedzieć na tak skomplikowane pytanie nawet naukowcy badający sprawę wpływu leków zażywanych na organizm poczętego dziecka nie dadzą wiążących odpowiedzi a ty pytasz tutaj? TUTAJ? Wystarczy poczytać na opakowaniu, czy są przeciwwskazania dla ciężarnych i to już daje jakąś podpowiedź a reszta... reszta jest loterią...

Gość codziennie widzę tu zakładane
coraz głupsze i głupsze posty ten niestety przoduje w dniu dzisiejszym... czy człowiek to istota inteligentna???

żałuje że cokolwiek pisałam ile jest kobiet co palą, piją zazywają tabletki nie wiedząc do 3 miesiąca że są w ciązy są takie przypadki i prawdobodobieństwo że dziecko po urodzeniu jest chore, upośledzone, ma jakieś zaburzenia psychiczne, jest kaleką nie wiem czy jestem jeszcze w ciaży dowiem sie w najblizszym czasie chciałam tylko wiedziec czy jesli jestem na 100% w ciąży vczy poważnie mogłam zaszkodzić płodowi czy jest opcja że będzie wszystko z dzieckiem okej . JAK MACIE GŁUPIo PISAĆ TO NIE PISZCIE WCALE przecież świadomie niezazywałabym tebletek wiedząc że moge być w ciąży

Dosia - nikt Ci tutaj nie zagwarantuje, że jeśli akurat "wpadliści" to dziecku przez te leki nic nie będzie ..... Niestety nikt takiej wiedzy nie posiada.... Ja tak trochę podobnie miałam, bo my planowaliśmy dziecko, ale zachorowałam no i przed pójściem do lekarza zrobiłam test dla pewności, że nie jestem w ciązy i wyszedł negatywny. Lekarka zapisała mi silny antybiotyk przez do połykania dwa tygodnie. Skończyłam go brać, wyleczyłam się ale nie miałam okresu, zrobiłam test i wyszedł pozytywny . Przez calutką ciążę się martwiłam, bo na ulotce pisało, że niewolnio tego przyjmować w ciaży, szczególnie w pierwszym trymestrze. Na szczęście dziecko urodziło się zdrowe i jest wszystko w porządku :) Potem rozmawiałam na ten temat z moim ginekologiem i on powiedział, że jeżeli lek jest aż tak szkodliwy to w pierwszym trymestrze zazwyczaj następuje przez niego poronienie. A jeżeli nie jest na tyle szkodliwy to organizm się broni i nie odrzuci ciąży, a dziecko jest zdrowe. Także myśle, że to, że wzięłaś na odchudzanie nie zaszkodzi, ale wiadomo, czasem kobieta nie pije, nie pali, odżywia się zdrowo a dziecko itak jest chore, więc reguły nie ma :( Powodzenia!

dziękuje przynajmniej ty jedna mnie pocieszyłaś dziś juz 5 dzień nie mam okresu

Dota - no kurcze, nie wiem co Ci jeszcze napisać. Ja na Twoim miejscu poszłabym do przychodni i zrobiła test beta HCG i już wiedziałabyś czy to ciaża czy nie. A potem do lekarza potwierdzic i powiedzieć o swoich zmartwieniach.

robiłam dziś test wyszedł negatywny jak do poniedziałku nie dostane okresu to zrobię jeszcze jeden do sprawdzenia bo może 5 dni to za mało żeby wyszło i umówie sie z lekarzem narazie dzieki . Wyczytałam że płód przez 3 tygodnie od zapłodnienia sie broni , a jakbym była w ciąży to byłabym w 4/5 tydzień dopiero wtedy zaczyna rozwijac sie kręgosłup, układ nerwowy, mózg to pewnie byłoby okej tak sie pocieszam - tabletek od kilku dni juz nie biore ale bolą mnie piersi ale bolec mogą i na ciąże i na okres.

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość gość
Ja z swojej strony mogę śmiało pozytywnie wypowiedzieć się na temat slimcea, sprawdziłam go na sobie i jest to bardzodobry suplement dzięki któremu udało mi się pozbyć mojej nadwagi

Gość gość
trochę skomplikowana pytanie... lepiej zapytaj specjalisty. kiedyś dzwoniłam do tej dietetyczki: 703 402 501 bo musiałam na szybko rozwiać pewną wątpliwość