Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to bylo z ta genetyka

jesli matka ma grupe krwi O Rh+ ojciec O Rh - to czy mozliwe, ze dziecko ma A+ ?

Polecane posty

Gość jestem biologiem
NIE

zdecydujcie sie i dajcie jakies dowody. wazne

U matki i ojca brak antygenu A mają zero więc dziecko może miec tylko zero

przepraszam nie na ten temat miałam odpowiedziec niemozliwe

Gość raz w tygodniu
Kto powiedzial ze MUSI, sa na swicie takie instytucje jak listonosz, kominiarz albo inkasent z gazowni :P

co do powyższego : Możliwa grupa krwi dziecka to: A lub B

dobra, nie bede owijac. moja sisotra niby mila O+, tylko teraz jest w ciazy i przy badaniu wyszlo, ze A + i tu pojaiwa sie pytanie- pomylili sie w szpitalu? bo jesli nie, to moja siostra jest moja przyrodnia siostra....

rewq podał/a stronkę z kalkulatorem grup krwi mozna sprawdzic jaka wyjdzie u mnie jest dwa razy A i konflikt wiec kogel mogiel

no to masz kłopota znaczy ze podejrzewasz ze jest adoptowana czy ze macie innego ojca?

prosze nie smiejcie sie o listonoszach itd przezywam teraz szok:(

To są podstawy genetyki z klasy 3 liceum ( teraz to może inna klasa :D ) jak dziecko może miec A skoro rodzice nie mieli tego antygenu w swoich chromosomach ? jeśli oboje maja 0 to dziecko też.

a czy to wazne? wychowałas się z nia kochasz wiec co za róznica czy jest przyrodnia czy nie?

ze mamy innego ojca:(

Gość raz w tygodniu
Jak sie w szpitalu nie pomylili to zobacz do ktorego listonosza jest podobna siostra, bo z rodziców z zerowkami nie mozna miec A ;) Hiie hie hie

"jak dziecko może miec A skoro rodzice nie mieli tego antygenu w swoich chromosomach ? jeśli oboje maja 0 to dziecko też." jestes glupi czy nie rozumiesz? skoro dziecko ma A, to znaczy, ze jego ojciec tez mial A, czyli O nie jest jego ojcem. to chyba logiczne? dobra inne pytanie- czy to mozliwe, zeby tak sie polili?? przy porodzie jej wpisali O, a teraz po 30 latach nagle A?

Gość raz w tygodniu
"jeśli oboje maja 0 to dziecko też." "Którzy" oboje ;) , bo wychodzi na to ze jest ich 3 ;p

" jestes glupi czy nie rozumiesz? skoro dziecko ma A, to znaczy, ze jego ojciec tez mial A, czyli O nie jest jego ojcem. to chyba logiczne?" Dziewczyno ja tobie grzecznie pomagam , podsyłam stronkę z odpowiedzią i uzasadniuam ją :-O a ty mnie od głupków wyzywasz? To ja ci powiem naucz się czytac ze zrozumieniem tępa strzało jak nie znasz podstaw biologii :-O Pisałem odnoścnie twojego pierwszego pytania czy dziecko może miec A skoro rodzice mają 0. Jestes niewi\dzięczną durną klempą :D :D

Gość no to mama bedzie
sie tlumaczyc.Ja w takiej sytuacji zrobilabym sobie testy genetyczne.

Gość yyyy wtf
a moze to ten pierwszy wynik był pomyłką a twoja mama się postarała finansowo aby taka pomyłka zaszła ? ;)

jak to bylo z ta genetyka ----> może weź przeczytaj zdnaie jeszcze raz " jak dziecko może miec A skoro rodzice nie mieli tego antygenu w swoich chromosomach ? " i zastanów się , wiem że może masz długi przewód myślowy ale ufam że w końcu sobie poradzisz :D :D :D a skoro dziecko nie ma 0 to oczywiste że ojciec pewnie był inny :D

rewq, antygeny nie znajdują się na chromosomach 😭 skąd Ty takie info wyciągnęłaś :O

nic nie rozumiecie!! ja kocham moja siostre, to nic nie zmieni, ale ona nie podejrzewa, ze w takim razie ma innego ojca, jest w ciazy, boje sie, ze gdy spojrzy na te wyniki krwi doklaniej i odkryje to, zmieni to w jakis spsob jej zycie:( w ogole zycie naszej rodziny. przezywam traume, a wy traktujecie to jak dobry dowcip. troche empatii ludzie:(

Gość adarr
• 0 Rh ujemna • 0 Rh dodatnia inne niemożliwe