Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to bylo z ta genetyka

jesli matka ma grupe krwi O Rh+ ojciec O Rh - to czy mozliwe, ze dziecko ma A+ ?

Polecane posty

" rewq, antygeny nie znajdują się na chromosomach " Skrót myślowy chodziło o allel genu który koduje odpowiedni antygen ( zgodzisz się że są one białkami ) :-)

"a moze to ten pierwszy wynik był pomyłką a twoja mama się postarała finansowo aby taka pomyłka zaszła" własnie o to sie martwie:(

Gość jjjjjjjjjjjjj
Spokojnie, wcale nie musi to oznaczać, że nie jest córką waszego ojca. Grupa krwi teoretycznie nie zmienia się (aczkolwiek podobno może tak się stać na rzyklad po transfuzji szpiku), ale oznaczanie grupy krwi u noworodków nie jest miarodajne. Mogło dojść do pomyłki. Sama przed porodem musiałam robić badanie na grupę, bo tej wpisanej w książeczce po urodzeniu nie bierze się pod uwagę :)

Gość yyyy wtf
Ale jest tez możliość inna - może któreś z twoich rodziców ma błędnie zidentyfikowana grupe krwi - nie pękaj i nie zamartwiaj sie na zapas!

dzieki, to jakies swiatelko w tunelu, ze to jednak mozliwe, ze ktos jednak sie kiedys pomylil, widze, ze jednak to mozliwe jest... dziekuje, za te argumenty, ktore sprawiaja, ze cisnienie troche spada. teraz muszeuciekac, ale wiezorem wroce, mam nadzijee, ze ktos mi tu jeszcze jakos racjonalnie wytumacyz, ze to faktycznie mogla zajsc pomylka. ja mam 0- jak cos

Gość wam się chce nad takimi rzecza
mi zastanawiać :O ja nawet nie znam swojej grupy krwi, nie mowiac juz o grupach krwi czlonkow mojej rodziny

Gość sggsgfg
" camember Mi to wyglądało raczej na pomyłkę niż skrót myślowy " spoko :-) skoro to podwyższa twoją samoocenę i czujesz się lepiej to wierz w to co chcesz rewq

rawq, po prostu zobaczyłam błąd, który dość mocno mi się rzucił w oko, tyle. Nie zrobiłam tego złośliwie, a Ty bierzesz to strasznie do siebie.

Gość gość
Jesli matka ma grupe Arh+ A ojciec ma ARh+. A syn ma oRh+ czy to jest to mozliwe prosze o odpowiec

Gość gość
to z 12:24 jeśli matka ma grupę A i ojciec grupę A : to dziecko może mieć grupę 0 Ale kiedy matka ma grupę krwii O a ojciec 0 - dziecko nie może mieć grupy krwii A Student medycyny wiec wiarygodne ( jak coś mogę wytłumaczyć jak to się robi)

Gość gość
Może z Twoich rodziców jest pomyłka we krwi. Bo ogólnie słyszałam że u dziecka do 18 roku życia może się zmienić krew. Jakim cudem nie wiem. Będąc w ciąży musiałam powtarzać grupę krwi gdyż ta w książeczce od urodzenia nie mogli wziąść pod uwagę. Ale ogólnie grupa krwi 0 u dwóch osób żeby wyszła A nie jest możliwa. Noże jak robili Twojej siostrze badania to źrobili błąd. Bo jeżeli by była u dwojga rodziców A to wtedy może być u dziecka 0