Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mak na rogalu

czy karmienie piersią w miejscach publicznych jest niesmaczne/niestosowne?

Polecane posty

Lady - już chyba nie ( nigdy nie mówię -nigdy ;) ) Stara już jestem ;) i sił mi brak :)

MNIE NIE KARMIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE MÓWI "WSZYSCY"

Gość emilian
trąbka Dlaczego ktoś ma szanować TWOJE PRAWO do karmienia gdzie chcesz skoro Ty nie szanujesz CZYJEGOŚ PRAWA do niechęci oglądania Twoich cycek! Chciałabyś, żebyś jakiś facet wywalił przed Tobą fujarę w supermarkecie? Nie byłabyś oburzona? Może go tylko zaswędziało. Przecież to takie NATURALNE. Pewnie byłabyś pełna wyrozumiałości i zrozumienia. :O Poza tym brzydzisz sie toalety w Galerii, która czasem aż pachnie detergentami a chętnie siadasz na ławkach gdzie dziennie przewija się milion ludzi, dotyka oparć brudnymi rękami, zostawia zarazki, dzieci wchodzą na nie butami, młodzież sika na nie, siadają pijaczki, menele, lumpy, zawszeni bezdomni czy narkomani parkowi. Super! :D To już wolałbym zjeść tą kanapkę w toalecie.

emilian-cóż za dziwaczne porównie :O

Gość naturalne też jest sranie
i szczanie więc rozumiem że jak ci się coś zachce to siadasz na środku sklepu i srasz?

a przed chwilą któraś porównała, że rozwalony pijak na ławce może siedzieć a karmiąca matka jest wyszydzana. to dopiero dziwaczne porównanie!! co ma pijak do karmienia w miejscu publicznym?? na pijaka wpływ ma tylko izba wytrzeźwień a kobieta karmiąca ma chyba trochę rozsądku/przyzwoitości i jest trzeźwa.

Gość majka3214
Cyckow publicznie sie nie pokazuje, nie wazne czy wisi na nim kolczyk, dzieciak czy narzeczony. Nie pokazuje sie i koniec kropka. Nie wazne czy to mloda kobieta czy 80 letni dziadek z nadwaga, w kawiarni czy w centrum handlowym.

Te słowa o środku sklepu , to do mnie ? Przeczytaj moje posty i może uda Ci się zrozumieć ,co mam do powiedzenia na poruszany temat :P

Fat Cat - o pijaku nie doczytałaś i wyciągnęłaś złe wnioski ;)

co jak co. dla mnie karmienie w miejscach publicznych generalnie przy ludziach jest nie stosowne i ja tak robić nie będę. a cała reszta ma prawo do własnego zdania, własnego życia i własnych wyborów. więc mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam i pozdrawiam.

Gość dupa bobra
tak naturalne jest sranie i gdy cie mocno przyciśnie bo masz np biegunkę czy grypę żołądkowa nie ma w pobliżu żadnej toalety czy toitoia, masz do domu 3 km to co robisz czekasz az zesrasz sie w spodnie? to nie wina mam karmiących ze tak mało jest wyznaczonych miejsc do karmienia. a dziecko jak głodne to niestety trzeba mu dać jeść bo inaczej rozryczy sie a wy pomyślicie "co to za wyrodna matka ze swojego bękarta nie umie uspokoić" jakoś gdy dorosły człowiek je burgera czy kebaba i jest cały uświniony z sosu jest normalne bo w końcu jest głodny wiec zjesc sobie może. ale niemowlę które nie najada sie na zapas i je tylko i wyłącznie mleko matki jest fuj

Gość Mia85
To jest obrzydliwe szczególnie gdy wywalają takie galaretowate wymiona ! Polecam laktator i przelewanie mleka do butelek , drogie Panie pomyślcie czasem o innych a fe !!!!

Droga Mio - pomyśl czasem w kwestii słownicta (wymiona) i wrażliwości innych :O

Gość każdy negliż jest niestosowny
każda rozsądna matka wychodząc na dłuzej z dzieckiem powinna odciągnąc pokarm do butelki na wszelki wypadek i butelką karmić w miejscach publicznych. Wtedy nikt nie miałby do nikogo pretensji. Czy jak jest upał, to każda z was łazi po centrum miasta w bikini? Bo przecież jest gorąco, to można....

A czy wiesz ,że dzieci karmone piersią bardzo często nie chcą i nie potrafią pić z butelki ? I co wtedy ?

Gość emilian
droga dupo bobra nikt nie mówi, że dziecko jest fuj tylko matka, która mając gdzieś PRZESTRZEŃ OSOBISTĄ innych ludzi wyciąga cycka nie licząc się z komfortem innych! A zapewniam nie jest to komfortowe dla osób postronnych. Nie mam przeciwko jak ktoś je koło mnie burgera. Ale miałbym zastrzeżenia, gdyby chciał przy mnie zabić krowę na tego burgera!

Gość sluszne stwierdzenie fat cat
ja bym nie chciała by mój ojciec czy wujek lub brat oglądał moje cycki. tez bym nie chciala!

Gość każdy negliż jest niestosowny
do ave1 - nie wierzę, że te dzieci nigdy nie były niczym dopajane z butelki. Jeśli nie potrafia z butelki, to niech mamy nie zabierają ich na długie zakupy, tylko zostawiają pod czyjąś opieką. Albo siedzą w domu a na zakupy wysyłają rodzinę. KOniec kropka

Gość dupa bobra
to dlaczego chodzenie w bikini na plaży (tez miejsce publiczne) jest ok. plaże naturystów są ok. zakładanie krótkich spódniczek i dużych dekoltów jest ok. rozkładanie gazet erotycznych na kioskowej półce która widać z przystanku autobusowego jest ok plakaty roznegliżowanych kobiet reklamujących kluby nocne jest ok a karmienie piersią w miejscu publicznym jest jednym z największych grzechów :/

A mi tam to w ogóle nie przeszkadza:) Wręcz przeciwinie, to taka piękna czynność, że jak zdarza mi się to zobaczyć, zawsze się uśmiecham do siebie:)

Moje dzieci nie były do 6 miesiąca dopajane z butelki ;) Dziwna jestem ;) :) Może :)

a ja mam w nosie "innych", niech nie patrzą jak im sie nie podoba. Jakby były wyznaczone miejsca to nie ma sprawy, ale niby na plazy, to gdzie mam karmić? Karmiłam w wielu dziwnych miejscach, starałam się na uboczu i dyskretnie, ale karmiłam!

Gość mak na rogalu
ja jednak też przychylam się do zdania,że jest to niestosowne...również czuję się zażenowana widząc pierś obcej kobiety (wiele pań się nie zakrywa) co to za głupi argument z tym jedzeniem? jak ktos nie widzi różnicy między zjedzeniem kanapki a wystawianiem "cycków" i karmieniem niemowlaka to nie mam pytań:O

Porownanie matki karmiacej i pijaka bylo moje. Ale ktos chyby cos tu zle zrozumial. Chocdi o mentalnosc polakow. Bulwersuje matka siedzaca na lawce i karmiaca, ale kolo pijaka przechodzi sie zupelnie obojetnie. Na zachodzie jest zupelnie odwrotnie. Nikt nie zauwazy matki karmioacej, ale na pijaka patrzy sie z oburzeniem.

Gość dupa bobra
gdybym mogla 2-3 miesięcznemu dziecku zamiast mleka dać kanapkę z szynka czy batona by na chwile zaspokoić głód to uwierz zapewne bym dala. c do karmienia z butelki: - dzieci często nie umieją pis z butelki jeśli "wiszą na cycku" - jeśli dziecko przyzwyczai się do butelki nie chce pic z piersi.

Każdy negliż...- cóż za stanowcze stwierdzenia ;) Jak matka nie ma z kim zostawić dziecka a powinna zrobić zakupy i może się zdarzyć ,że dziecko wtedy zgłodnieje , to powinna zrezygnować z jedzenia do mementu ,aż ktoś te zakupy jej zrobi .Naprawdę ciekawe .I jeszcze - koniec i kropka ;) :D

Gość jdjsllojnbhhh
jeśli kobieta sie zakryje to może karmić prawie wszędzie, ale to co ostatnio widziałam w markecie to juz gruba przesada. Idzie kobieta z dzieckiem, dziecko-płacze (wiek ok2lat) i siedzi w koszyku. Matka wyciąga cyca i wkłada go do buzi dziecku i tak dalej robi zakupy

Ha , ha , ha ! Fakt - to już przesada :)