Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mloda mamusia synusia

Moze juz nie potrzebujesz?

Polecane posty

Gość Kasjopea123
Niektorzy mają stare kompy z lat 90 , może dostali od kogoś. A internet no właśnie. Z drugiej strony internet to kontakt ze światem, gdyby go nie mieli, to mniejsze szanse na pomoc od naiwnych jak my.

Gość mama Mateusza
Boże..... Co Wy ludzie zwariowaliście?! Bardzo mi przykro, że tak się stało. Nie uciekłam. Mały się obudził na jedzenie. Nadal jestem u kuzynki, u której będę całą noc, bo mąż ma 3 zmianę. Co z tego, ze ona sprzedała telefon, który dostała w ramach przedłużenia umowy za 1zł??? Nie rozumiem Was. Czy Wy myślicie, że KAŻDY musi mieć dostęp do internetu itd. Ja nie mam i nie wstydzę ie do tego przyznać. razem czasem zaglądamy na to forum i zaciekawił mnie ten post, postanowiłam napisać, a teraz żałuję. I nie chodzi mi o mnie, tylko przykro mi, że najeżdżacie na moją Bogu Ducha winną kuzynkę, która po prostu chciała być dobra. Szkoda słów

Gość Miss skalpela
Słuchajcie, ja jak zminiałam meble to zadzwoniłam do MOPSu z pytaniem, że mam do oddania - w dobrym stanie łóżko, regał itp. i czy oni chcą to wziąć ode mnie. Kobieta powiedziała, ze oni chętnie wszystko przyjmą- pytała się własnie też o ubrania dla dorosłych bądź dzieci...cokolwiek bo potrzebujących jest mnóstwo Dlatego pisze serio... popytajcie po takich instytucjach

Gość mama Mateusza
A swoją drogą niepotrzebnie się otworzyłam i streściłam naszą historię. Niektóre z Was to by człowieka zeżarły, bo ma inne zdanie niż Wy. A ja skoro nie mam internetu i podałam adres mailowy kuzynki to znaczy, że jestem oszustką:O Na prawdę myślałam, że są na tym świecie jeszcze porządni ludzie i wierzę, ze są, ale chyba raczej nie na tym forum:(:(:( vfdbvfdb, Kasjopea123, Agniecha79 przykro mi, że taki sposób o mnie piszecie, ale rozumiem Wasze zachowanie. Powinnam od razu zaznaczyć, ze nie korzystam ze swojego adresu mailowego. Za co przepraszam, jednak nie uważam, żeby to był powód, żeby wyjeżdzać z takimi tekstami:O

Gość mama Mateusza
Nie misko od skalpela:p To akurat temat mojej kuzynki. Tylko co to ma wspólnego ztym tematem to nie wiem, ale jak można zrozumieć kogoś, kto uważa się za miss skalpela:D HAHA

Gość Miss skalpela
hahahaha oj puściutka jesteś, puściutka... :O dla zaspokojenia Twojej ciekawości- nie martw się, operacji plastycznych nie miałam :P Masz bardzo fajną kuzynkę, tylko pomyślcie moze o tym by założyć Tobie konto mailowe- przyda Ci się na przyszłosć i nie będziesz musiała kuzynki fatygować by udostępniała Ci swoje... I nie podszywaj się pod kogoś, daruj sobie taką zabawę dziecko drogie...

Gość Mekka.123456
a może założymy topik o ściemach i zwałkach na kafe oraz demaskowaniu tegoż typu osóbek,kto się piszę?

lepiej oszustki zignorować a rzeczy oddać do mops-u itp itd ... bo myśląc o tym jak ludzie oszukują by zarobić te kilkaset złotych włos się jeży na głowie - szczególnie że są takie rodziny naprawdę w trudnej sytuacji...

Gość ty mama mateuszka oszustko
wredna :o Temat twojej kuzynki? :o Jak sama pisalas i widac rowniez na zdjeciach ze twoja kuzynka ma corke a w tamtym temacie pisze ze to jej pierwsza ciaza... :o Kuzynke to sobie niezla wymyslilas 😴 Nikt ci nie da zarobic naciagaczko na allegro bo sami moga sobie sprzedac. Takie szmaty powinno sie zamykac. Jak tak mozna? :o Sa ludzie ktorzy naprawde potrzebuja pomocy ale oni zazwyczaj sami o nia nie prosza bo sie wstydza i naprawde zal mi takich ludzi i chetnie im pomagam ale takim oszustom jak ty w zyciu!!! Wstydz sie

Gość mama Mateusza
"Jak sama pisalas i widac rowniez na zdjeciach ze twoja kuzynka ma corke a w tamtym temacie pisze ze to jej pierwsza ciaza... " Nie rozumiem.... Tak kuzynka ma córkę i była to jej pierwsza ciąża! Przecież to logiczne!!! No cóż ja się wykłócać z Wami nie będę. To Wasza sprawa co myślicie. Ja wiem swoje. Skoro jesteście aż tak nafaszerowani jadem, że prostej sprawy nie potraficie zrozumieć to trudno.

Gość kiytta
Nastepna naciagaczka :-( Mnie sie wydaje ze mozna komus pomoc z netu po zweryfikowaniu jej sytuacji. Napisac to mozna sobie wszystko. I naprawde lepeij pomoc oddajac do MOPS-u czy Domu Dziecka niz oszustce, ktora chce za friko miec towar do wystawienia na allegro :O

Gość A może może
A może mama Mateusza pisze prawdę? Po co prosiłay o ciuszki dla 4 miesięcznego chłopca, skoro niby ma córkę? Rada dla mamy Mateusz- jesli to prawda, co piszesz, to załóż koniecznie swój adres e-mail! Unikniesz problemów niepotrzebnych.

Gość A może może
I córka ma na pewno więcej miesięcy niż chłopczyk, co widać po zdjęciach i innym topiku na kafe, do ktorego link przed chwilą ktoś wkleił? Pisze tam w jej stopce termin porodu 14.08.2009, więc dziewczynka ma około pół roku. To po co jej ciuszki na 4 miesięcznego chłopca?

Gość A może może
Miss skalpela wkleiła ten link- ale to było wczoraj, nie przed chwilą.

Gość A może może
A z drugiej strony czy kuzynka nie może jej pożyczyć ciuszków po córce? I tak sobie można gdybać.

Gość Mocno podejrzane to
mama Mateusza do vfdbvfdb Witaj, znalazłam Twojego posta na forum, gdzie chcesz oddać ubranka po synku. Wysłałam Ci maila, jednak nie odpisałaś. Co prawda nie mogę "pochwalić" się równie interesującą historią jak autorka, jednak nie ukrywam, że bardzo by mi się przydały ubranka dla synka. Jestem na bezrobociu, bo u nas ciężko z pracą, a w poprzedniej pracy nie przedłużyli mi umowy. Mama Mateusza pisze, że jest na bezrobociu mając 4 miesięczne dziecko. A czy nie powinna być na macierzyskim? W pracy nie przedłużyli umowy, ale przeciez kobiety w ciązy nie można zwolnić? Jak to jest?

Gość kurka wodna to raz piszesz
ze neta masz bo to juz zaden luksus..., a teraz ze jestes u kuzynki i tam korzystasz z neta :D Jajca jak berety!!!!

Gość podle kłamiesz oszustko
śledzę wątek od początku, jeśli chcecie pomóc, to lepiej zadzwonić do mopsu i zapytać, czy moga wskazać rodziny w waszej okolicy potrzebujące takiej pomocy, jeśli nie, to sami przekażą te ubranka. Pamiętam ze swojego dzieciństwa, już prawie 20 lat temu, jak ciężko jest uzyskać taką pomoc, było nas 3 w domu, ojciec pił, mamę mam kochaną, starała się jak mogła, finansowo wspierali nas dziadkowie. Byłam na tyle duża, ze rozumiaąłm co się dzieje, przyjechała pracownica mops, zobaczyła, że jest czysto, na stole skromny obiad. Powiedziała oczywiście, ze nam się nie należy, bo sobie radzimy, za to za jakiś czas przyszłą do szkoły i przy całej klasie dała mi kilka zeszytów i dlugopisów, to byłą cała pomoc. Do dziś pamiętam piekące ze wstydu policzki, ten wstyd, ze pomaga nam opieka, dla dziecka to bardzo ciężkie, kiedy chce byc akceptowane przez grupę, nie chce być to biedne. Radziliśmy sobie, ale jakim kosztem, moje dzieciństwo ma w duzej mierze smak goryczy. Nie było wycieczek, nowych butow, zabawek, za to było donaszanie odzieży po sobie, odczucie gorszości wśród rowieśników, słodycze zrobione samodzielnie ze śmietany i cukru, comiesięczny dług w sklepie, pan przyjeżdżający odciąć prąd, bo rachunek zapłacony w ostatnim momencie i była miłość mojej mamy i dziadków, ale po incydencie z panią z opieki mama już nigdy nikogo nie prosiła o pomoc. Dlatego nie mogę zrozumieć tych internetowych oszustek, które chcą zarobić na czyjejś dobroci. Nie macie wstydu, za grosz honoru i zniechęcacie do pomagania.

Gość mloda mamusia synusia
chyba juz nie wiem czy to o mnie piszecie takie bzdety... i czemu jakas mama mateusza sie wtracila do mojej prosby?? mowicie o oszustwie z mojhej strony a ona to co moze nie?? i jeszcze podaje sie za mnie.... :|

Gość arabeskuniaaaaaa
Wiecie co z tym oddawaniem rzeczy do instytucji takich jak MOPS czy innych to wcale nie jest tak do końca, że to potrzebujące rodziny je dostają. Moja siostra była na stażu i opowiadała co się dzieję podczas takich akcji przekazywania darów dla potrzebujących. Pracownicy najpierw przebierają co lepsze dla siebie i swoich rodzin a to co jest nie potrzebne dopiero tam idzie... jestem zbulwersowana tym faktem. Lepiej na własną rękę poszukać kogoś w okolicy potrzebującego i po prostu dostarczyć, lub zostawić pod drzwiami jak chce się być anonimowym. Przynajmniej ja tak robię...po swoich trojaczkach ciuszki anonimowo zostawiłam w pudełku dziewczynie w ciąży która żyje na skraju ubóstwa. Nawet nie wiecie jak mi miło było kiedy po porodzie zobaczyłam ją na spacerze a maluch był ubrany w rzeczy po moich dzieciach. Przy okazji jej nie krępowałam tym podarunkiem, bo nie wie do dziś że to ode mnie:-)

Gość a może może
Arabeskunia właśnie tak myślałam, że z tym MOPSEM to nie do końca tak fajnie. hieny są wszędzie. Ciężko znaleźć taką potrzebującą rodzinę, ale trzeba się rozglądać po okolicy. Ja np nikogo takiego nie znam, a może znam i nie wiem o tym. Nie kazdy się afiszuje ze swoją biedą.

Gość Kasjopea123
A może ktoś pracuje w MOPS i może podać namiary na jakąś rodzinę biedną? Czy może ujawnianie takich danych jest zabronione

sa ludzie byc moze ktorzy serio oszukuja wezma cos od kogos a potem sprzedaja ma jakis poratlach... a ja tu pisze z prosba czy ktos moze ma... i zaraz takie slowa... :( to jest przykre... i jeszcze ktos sie tu podaje za mnie i wymysla na moj temat...

jak czytam te posty to az zal. Latwo jest drugich osadzac jak widze :o Nie zawsze ma sie pewnosc ze rzeczy dla osob potrzebujacych do nich trafia, do Caritas tez przychodza handlarki ciuchami "po pomoc" i w innych instytucjach rowniez nie ma sie 100% pewnosci ze dary nie zostana najpierw przebrane przez pracownikow. Cos o tym wiem. Niekoniecznie trzeba na kims od razu psy wieszac, te kobiety tylko poprosily

moze znajdzie sie jakas mama chetna okazac pomocy ?

Młoda mama synusia-tak jak Ci pisałam w meilu :) Mama Mateusza- przepraszam że tak odebrałaś mojego posta,ale chodziło mi o to że mieszkasz po drugiej stronie Bielska a jest to spory kawałek drogi ode mnie i nie będziesz miała jak się dostać po to. Chyba że masz taka możliwość:) Zresztą wysłałam Ci meila.Pozdrawiam:)