Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

Joj, ale Wasze maluchy ładnie śpią:) Lenka dosyć szybko zaczęła przesypiać całe noce, ale jej pora pobudek w tygodniu to 6:00, a w weekendy 6:30. Kładziemy ją spać o 20. W sumie nie narzekam, bo ja jestem ranny ptaszek, ale czasami jak dłużej z mężem posiedzimy, to chciałabym pospać do 7-7:30. Lenka spała ładnie po szczepieniu, ale dzisiaj obudziaą się z temp. i z bolącą drugą nóżką (bo szczepienie miała w obie). Dałam jej panadol, i jak dzwoniłam to mama mówiła, że bawi się jak zwykle w świetnym humorze:) Szkoda, że nasze spotkanie nie wypali:( A może jednak zmienimy miasto, żeby większej liczbie osób pasowało??? Pia >> a problemy dotyczą pracy, rodziny? W każdym razie mam nadzieję, że uda się je rozwiązać. Podziwiam starszaka za odwagę, ja bym sie spaliła ze wstydu. Mamolka >> od rana siedzi mi w głowie Sowa, w efekcie ślinianki pracują intensywnie:o

Babeczko >> Lenka też nie da się przykryć do snu. Robię to zawsze jak już zaśnie, wtedy też wyłączam jej kołysanki. Ale rano i tak jest rozkopana. Zakładam jej na noc właśnie welurkowego pajacyka, albo piżamkę, ale wtedy skarpetki (sama jestem zmarzluch i skarpetki musze miec obowiązkowo, ale mi potrafia place zmarznąć jak piszę na klawiaturze).

Kimizi - ja bym chciała stworzyć rodzinę jak Pia :) bez tabu i na luzie ale z szacunkiem. ja nawet teraz nie porozmawiałabym z mamą o seksie, ale to już kwestia podejścia rodziców... najśmieszniejsze jest to, że moja mama jest przekonana że czekałam do ślubu (ta.... 6 lat) a Nadia powstała w wyniku niepokalanego poczęcia :P

Witam Ale się za Wami stęskniłam. Teściowa wyjechała więc powracam do buszowania po necie. Przez te ostatnie parę dni pozałatwiałam więcej spraw niż przez ostatni rok razem wzięte, a co najważniejsze uprzątnęłam w końcu działkę wiec jak tylko dni będą cieplejsze bez obaw będę jeździła tam z Dawidkiem. Tyle się u mnie działo że nie wiem o czym pisać. Jedno jest pewne że przyjazd teściowej dobrze mi zrobił bo już dawno nie miałam takiego resetu od dziecka. Ona natomiast zadowolona bo jak to babcia zakochana we wnuku do szaleństwa. Nawet spać mi go nie pozwalał kłaść bo ona chciała to robić. Ja jedynie przygotowywałam posiłki i kąpałam małego. Dawid wniebowzięty bo babcia do kojca go nie wkładała tylko na czworakach za nim latała. hiiii My dziś na szczepieniu. Oczywiście mały darł się jak tylko lekarz do niego podszedł się przywitać:P Skończył koncert za drzwiami przychodni ja za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Po południu idziemy do ortopedy w związku z jego chodzeniem na paluszkach. Wiem Pia że pisałaś że to minie, ale na forach piszą tak straszne rzeczy że nie będę ryzykowała. Dla swojego spokoju muszę iść na tą konsultację. Meaaa ja chciałabym się z Wami spotkać, nawet w mniejszym gronie. Jak będzie kolejna okazja na kolejne spotkanie to też spróbuje w nim uczestniczyć. Zastanawiam się tylko czy jest sens ciągnąć tu Was z daleka czy np nie spotkać się u Ciebie w mieście. Kimizi połączenie ma, ja też nie najgorsze a nocleg mogę poszukać, albo skorzystamy z twojej pomocy bo pewno lepiej orientujesz się w topografii miasta. Jednakże moje zaproszenie jest ciągle aktualne:) Kasia 30 witaj:) Mam nadzieję że miło będziesz z nami spędzała czas. Kasia trzymam za Was kciuki. Czy tak samo człowiek się ekscytuje tymi ostatnimi dniami jak przy pierwszej ciąży??? Myszko bardzo Ci współczuje dolegliwości. Wiem że to teraz nie pocieszenie, ale kiedyś to minie Pia po burzy zawsze jest słońce. Przepraszam że tak skromnie odpisuje ale przyznaje się bez bicia że przeleciałam Was. Mam nadzieję że znajdę wieczorkiem trochę czasu to doczytam zaległości.

Właśnie!!! Samadama!!! Zróbmy spotkanie w Katowicach! 1. do Katowic Kimizi ma fajne połączenie 2. do Katowic dojedzie Gonia bo obiecała :P 3. do Katowic z Rybnika NAPEWNO dojedzie Myszka bo nie odpuści spotkania prawie pod domem :P 4. do Katowic może dojedzie nowa koleżanka z Rybnika ;) 5. do Katowic Misty z Bielska ma rzut beretem :P albo do... Sosnowca :P bo może bym pokombinowała i malą oddała na noc do babci, Dżordża wygoniła do teścia i miałybyśmy wolną chatę :D co wy na to? aaa dla niewtajemniczonych z Katowic do Sosnowca jest ca. 5 km :D

oj... właśnie sprawdzam na pkp i do Katowic muszę jechać przez Poznań łącznie 8h 20 min do Łodzi przez Kutno i prawie 6 godz. z przesiadką... także tym razem i ja odpuszczę :((

Trochę mnie nie było i widzę że nawet termin się zmienił, już nie drugi a trzeci tydzień maja to data spotkania. Mi chyba pasuje ale chyba czas ustalić to dokładnie bo mój mąż nie będzie zadowolony że ciągle zmieniam plany i przenoszę nasze wspólne wyjazdy. Pytam bo ja nadal wszystkiego nie doczytałam, czy mówimy o 3 weekendzie maja??

Samadama - ja sie do terminu dostosuje. Kimizi mówi o 3 weekendzie maja - niechaj będzie ;)

Witam Ale mnie denerwuja te reklamy a myszke mam malo czula i ciezko mi je wylanczac. Kessi ja tez dzis po dentyscie>Ale mnie nie boli:) MIalam cos w dzien popisac ale Natalka wstala a ja teraz zapomnialam. A no wlasnie co takie puchy.Nie krepujcie sie miejsca na stronie dla wszystkich wystarczy! Pia bylas u fryzjera?TYm razem domagamy sie zdjecia.A wlasnie od dawna siebie nie wstawialas. KImizi akcja z psem naprawde grozna.Jak czytalam to tak jak na filmie sie czulam. A ja nadal mam jakis slaby nastruj.ALbo ta zmienna pogoda albo cholera wie co? Natalka dzis grzeczna ale malo spala w dzien chyba ze 30minut i o 19-00 w kapieli darla sie strasznie i nie chciala sie kapac.A mialam jej myc glowe i odpuscilam.Chyba ze zmeczenia taka byla.

Babeczko a moze sie jeszcze odezwa z ta praca? nadal trzymamy kciuki.Ale curk z ta Twoja bratowa.Ale Jaszczura ma troche racje bo ten jej facet to chyba jakis darmozjad i szkoda zeby jeszcze na tym dzieci ucierpialy. Miska fajny tez wozek widac go na nk i pewnie szybko ktos kupi.Ile TY tych wozkow mialas?:) chyba z 5 roznych od poczatku:) Jakie macie plany na majowkowy weekend?Ja zaro planow:( A kiedys to sie tylko czekalo na ten dlugi majowy weekend zeby gdzies jechac na balety. Pia chyba Cie zdziwila reakcja syna z tym zelem?:) ja bym obstawiala ze sie zmiesza i obleje purpura a tu prosze hehehe Tak o tych zelach piszecie to i ja kiedys musze cos takiego kupic.

hej ale jestem zmordowana..............od 6.00 na nogach (a o 1.00 spać poszłam) na 8 pojechałam na komisje wojskowa....ubaw nie z tej zmiemi.spotkałam 3 kumpele nasmiałyśmy się....... poważyli pomierzyli, i przy badaniu wzroku.... l.-nosi pani okulary j-tak mam wade wzroku l-ile j- (tu podałam cyfe) l- uuuuuuuuuuu, no ,no -j ale na spostrzegawczośc to nie wpływa :) cóż by innego niż kat. A, i adnotacja, że chętnie do wojska by chcieli.na spotkanicznie udało mi się dostac do fryzjera( dzieki koleżance) i mam ciemniejszy kolor oraz pocieniowne zlaliczyłysmy z koleznakimi kawe i ciasto, 2 sklaepy z kieckami....poczułam się jak nastolatka w liceum :) dziś nasza rocznica, szału nie robimy bo to w naszym stylu... przeleciałam was.... pia-:) westchnęłam i się usmiechnęłam. bo ja miałam identyczne wrażenie. meilowy temat zamknęłam po Twojej odpowiedzi, miałam wrażenie, że to co napisałam a Ty odpowiedziałaś to (w poruszonym temacie)wystarczy. W ostanim czasie mam ogrom spraw na glowie, i pewnie nie ty jedna możesz mieć wrażenie -unikania- 0mijania- z mojeje strony.nic się nie dzieje :). powykręcało mnie jak porzeczytałam o upadku paskala........a usmiałam się z zaradnego syna(durex). co do kłopotów, to mam przeczucie, że nie takie juz mieliście, i spokojnie i te przejdziecie.tak jak bardzo byś chciała wkleić wyrwaną karte z kalendzarz, tak ja ci życzę by szybciutko powyrywać te i dotrzeć znowu do tych przychylniejszych. nadziejo- w ciąży czułam się doskonale, i wierzę na słowo, że może byc cięzko, ale w efekcie będzie piękny finał :) ..... mamusiu- w kuj-pomorskim mieszkam. to ci zośka, za tydzień te kopniaki jej się znudza i zacznie boksować :) wczesny kurs samoobrony

baryłko- homeostaza...tak działa orgaznizm musi się wyrównac pod każdym względem. obnizony nastój tez dla zdrowia jest potrzeby :) kimizi- ja bym chyba zawału dostała z tym psem

mamuniu-włałsnie parę postów wcześniej, polecałam ten wózek, 2 koleżanki go mają i są zadowolone. ile wózków tyle opinii coś jeszcze i komuś jedzcze miałam odppisać....muszę się wykąpać...padam, a jak chlapnę lampkę wina to padnę

Mamaolka a da sie jakos zwalczyc ta homeostaze? Ja po ciazy a wlasciwie juz w ciazy zaczelam miec gorsze nastroje.Gdy wczesniej usmiech i dobry nastruj od rana do wieczora bylo dla mnie norma.

O wlasnie Mamusiu fajny ten wozeczek.A dlaczego wozek z dzielona raczka odpada?Ja mam taki i super sie prowadzi.

Miska Ty to masz naprawde reke do alegro.Ja ani nie umiem sprzedac ani nie kupuje.Moze zajmij sie jakims handelkiem przez alegro bo masz smykalke.

Więc mam nadzieję, że spotkanie jednak wyjdzie:D Zaproponowałam 3 weekend maja, bo mąż jedzie w przyszłym na oficerkę i mieliśmy w planach w 2 weekend odwiedzić giełdę staroci, co by Lence zrobić plac zabaw pod domem. Ale kochane dla naszego spotkania, jeśli wolicie w 2 weekend to mąż sie dostosuje i giełdę odwiedzimy później:) A i mi jak najbardziej odpowiadają Katowice, a Sosnowiec też, dlaczego nie;) Byliśmy dzisiaj wreszcie załatwiać chrzciny. Ksiądz zbałamucił nas też na ślub kościelny połączony z chrzcinami. Fajny ksiądz, praktycznie zero formalności, wróciłam cała w skowronkach. A to teściowa nam oznajmia, że termin jaki załatwiliśmy odpada, bo ona jest w sanatorium:o no i jak tu nie wierzyć w kawały o teściowych ... Jutro jadę przekładac termin:(

A gdyby tak te 2 mln. POlakow nagle wrocilo jak tak namawiali do powrotow? MIala byc 2 Irlania:) ale patrzac jak tam teraz jest to faktycznie im wyszlo:) Kimizi slub bedzie? Ale fajnie! Szukasz juz sukienki?

Lenka to ostatnie szczepienie znosi najgorzej ze wszystkich. Jest dzisiaj płaczliwa i tym płaczem wszystko wymusza. Spała tylko 45 minut w ciągu dnia. Do tego jest odparzona i piecze ją to, a ja juz nie wiem jak walczyć z tym odparzeniem, bo stosowałam już mąkę ziemniaczaną, bepanthen, sudocrem, penaten, linomag, solcoseryl i nic nie jest w stanie do końca tego wyleczyć:(

hejoo wypiłam małe piwko (0,3 l) a czuje sie jakbym wypiła beczkę.... padam z nóg!!

Kimizi a lubi Lenka taplać się w wodzie? jesli tak to zrób do miski krochmalu i niech posiedzi w nim pół godzinki :) potem osuszyć, zasypiac mąką ziemniaczaną. u nas po 2 dniach takich kuracji dupka wyleczona

aha Dżordż poinformowany o naszym spotkaniu :) wszystko załatwione :D to kto wpada do cioci mei? 1.Samadama 2.Kimizi 3. 4. 5. prosze sie dopisywać :P

Barylkooo >> jak sobie przypomnę, jaką jazdę zrobiła mi teściowa o sukienkę na cywilny w ciąży, to aż sie boję wybrać na zakupy, zwłaszcza, że mój gust odmienny od gustu teściowej. Poza tym ja lubię luźną elegancję, więc pewnie ciężko będzie mi znaleźć coś "idealnego".

Meaaa >> dzięki za radę, jutro babcia będzie sie z Lenką bawić w wanience:D I już się cieszę na spotkanie ciociu:p