Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gwiazdor

Mężczyzna idealny - Czy istnieje a raczej czy istnieją?. Tak...

Polecane posty

Zdecydowanie tak. Jestem mężczyzną. Pełną gębą. Sekret w cale nie polega na byciu atrakcyjnym zewnętrznie (chociaż jest to ułatwienie na początku drogi do męskości). Stawanie się mężczyzną to walka. Wojna, którą młody chłopak zaczyna już w podstawówce, a więc zwłaszcza wtedy gdy dochodzi do konfrontacji z innymi ludźmi. Oczywiście bitwy jako chłopak możesz przegrywać. Św. Augustyn pisał, że dopóki "walczysz jesteś zwycięzcą". Czym jest nasza natura? Do czego zostaliśmy stworzeni? Gdzie jest nasze miejsce? Cdn...

Dzień dobry :) Ciekawie sie zaczyna :). Czekam na ciąg dalszy :)

Gość specjalist
Jest jedna rzecz o której powinieneś wiedzieć . Każdy człowiek posiada pewne wady , które dostrzegamy. Ale to właśnie na tym polega piękno tego świata , świat nie może być idealny , bo w innym wypadku byłby po prostu pusty .

Inaczej patrzymy na różne rzeczy. Nie wiem co rozumiesz przez słowo ideał.Nie wnikam. Mnie osobiście to słowo kojarzy się z partnerem Barbie czyli Kentem. Piękny uśmiech, super ciuchy... etc. Jednak w środku martwy. Pusta sklepowa lalka, zrobisz z nią co będziesz chciał bądź chciała. Tak. Masz rację takim ideałem nie jestem. Zresztą nie chcę być.

Gość specjalist
w takim razie sam nie wiesz o czym piszesz :)

Gwiazdor, napisz jaki według Ciebie, mężczyzny powinien być mężczyzna idealny :). Ciekawe na ile sie to będzie pokrywać z wyobrażeniami kobiet :)

Hmm. Dokładnie wiem na czym stoję w życiu. Wielu mężczyzn(?) takie słowa: "nie wiesz o czym piszesz" wprawiają w zakłopotanie. Dlaczego? bo nie poznali tego kim są. Ideał to nie jest pojęcie ogólnie obiektywne. Chyba, że TV dla Ciebie stanowi jakiś wymiar obiektywizmu wtedy patrzysz na świat oczami tych, którzy go widzą tak a nie inaczej. Współczuję. Na szczęście do zdobywania świata, poznawania go nie potrzeba mi pozornie obiektywnych pojęć serwowanych przez TV.

Idealni mężczyźni istnieją tylko w wyobraźni kobiet, w realnym świecie ich nie ma ;)

Zapomniałem co to jest nuda. Swoją drogą kiepską masz ksywkę. Przyjmij to jako coś obiektywnego.

Zanim zaczniemy weryfikować czy istnieją czy nie to określmy pojęcie idealny.

Gość specjalist
Człowieku , naoglądałeś się fight clubu , czy łyknąłeś trochę wiedzy na temat pseudo bogów "Pua" ? Skoro dla Ciebie ideał kojarzy się z lalkami barbie i kenami , a obiektywizm to wyraz medialności ... to martwi mnie w jakim środowisku przebywasz i jak wygląda Twój life style , bo najwyraźniej nie masz co robić i piszesz jakieś dyrdymały z dupy wzięte. Jedyna rzecz która mi sie podoba w tym bełkocie , to cytat św Augustyna. Jesteś niespójny i nudny .

Ideał mężczyzny dla każdej kobiety oznacza co innego, moim zdaniem nie ma uniwersalnego ideału, któy pasowałby wszystkim.

Ja bym nigdy się tak nie nazwał. Czy w życiu też czujesz się jak kant_dupy? Pytam szczerze. Czuję, że ukrywasz siebie pod płaszczykiem tej niby zabawnej ksywki.

Nemezis, myslę że jednak mozna nakreślić główne cechy idealnego mężczyzny, tak jak i idealnej kobiety. I chyba najwi,eksze różnice w tych idealnych cechach miałybz cechy wyglądu zewnętrznego :)

Ależ ideały są i są nam bardzo potrzebne! One istnieją w nas, naszych głowach!

kepalena - może i można ;) Ale będą to standardowe cechy typu czuły, troskliwy, wierny etc.Ale nie wszytkie kobiety chcą akurat takie cechy u wymarzonego partnera. A co do wyglądu zewnętrznego to się absolutnie zgadzam ;)

Jak to cudownie,że nie ma ideałów.. że dzięki temu ciągle możemy pracować nad sobą i dążyć do perfekcji.. potykamy się upadamy, ale zawsze podnosimy i idziemy dalej.. uczymy sie siebie przez całe życie.. nie bądźmy idealni- bądźmy dobrymi ludźmi i to wystarczy;):) pzdr.

Nemezis, oczywiście. Część kobiet marzy o słodkim draniu, ale.... to chyba nie jest ideał :). Ideał ma być nieskazitelny, no... idealny :)

Gość specjalist
to jest zdecydowanie wypełnianie luk w jego schorowanym ego , być może student pierwszego roku psychologii :) Nic szczególnego nie napisałeś. Wiesz co jest najważniejsze w relacji z kobietami ? Kobieta mówi , myśli i robi co innego .. kobiete się nie słucha .. na kobietę się patrzy :) i choćby 100 % kobiet napisało tutaj , że liczy się szczerość , szacunek , pewność siebie , kultura , humor itp itd to jest to po prostu rama społeczna którą sobie narzuciły w domu . W 90 % większość z nich wybierze faceta z tym czymś nawet jakby to był kształt prawej kości policzkowej, czy też dziara na prawej ręce ;p

Predatorka, ale dzięki temu że dążymy do ideału, jesteśmy coraz lepszymi ludźmi :)

Hmm... Doszłam do wniosku, że jeśli mój ideał faceta istnieje, to i tak bym go nie chciała, bo wydawał by mi się zbyt... sztuczny i nienaturalny ;) Wolę mieć faceta zbliżonego do ideału, ale z wadami(nad którymi będzie pracować, mam nadzieję ) ;)

Jeżeli kobieta wiąże się z mężczyzną na podstawie wyglądu kości policzkowej. To sorry. To nie wszystko. Tobie się wydaje, że to wygląd. Jednak rzeczywistość to wypadkowa części składowych. Bzdury popisałaś "specjalistko".

Gość specjalist
hehe jestem nim , jeżeli tak bardzo chciałeś to wiedzieć . Poza tym z takim podejściem, na pewno Casanową nie zostaniesz :)

Nie wiem jak to jest u mężczyzn, ale u kobiet ideał mężczyzny zmienia się wraz z dorastaniem kobiety. Ideał nastolatki różni sie od ideału kobiety 30letniej, a ideał kobiety 30letniej jest na pewno inny od ideału kobiety 60letniej

kepalena - masz rację, ale może zdarzyć się i tak, że ideał się nie zmienia przez te wszytkie lata, pozostaje taki sam ;)

"Kobieta mówi , myśli i robi co innego .. kobiete się nie słucha .. na kobietę się patrzy" :D dołącz jeszcze prastarą mądrość ludową jakoby kobieta mówiąc "nie" myślała "tak" i jesteśmy w domu :D wartościujecie względem płci, a to już zakrawa na sekizm :p

Dobra bo widzę, że każdy tu dryfuje wokół siebie. Otóż IDEALNY - ZNACZY REALNY czytaj prawdziwy. Te dwa słowa się wykluczają, są sprzeczne. Jednak pojęcia mają wspólny punkt. Jest nim w tym przypadku mężczyzna. Ideału nikt nigdy nie osiągnie - fakt. Wady i zalety a raczej cnoty walczą w człowieku. We mnie i w Tobie. Otóż idealny wg. mojego ujęcia to ten kto dąży do tego aby stawać się realnie lepszym tzn. oprócz słów są czyny. Walka, wojna, bitwa to jest rzeczywistość w jakiej mężczyzna kiedyś był wychowywany. Jednak współczesność pozbawiła i wciąż pozbawia facetów tej rzeczywistości. Panowie pora wyjść z tego snu. Ja już wyszedłem. Dlatego jestem szczęśliwym człowiekiem. Poznałem swoją męską tożsamość.