Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gwiazdor

Mężczyzna idealny - Czy istnieje a raczej czy istnieją?. Tak...

Polecane posty

a tu się nie zgadzam. nastolatka kładzie nacisk na cechy fizyczne. Ideał ma jej imponować głównie sprawnością fizyczną. Kobieta 30letnia raczej szuka idealnego partnera, ojca ich dzieci, czego szuka kobieta nie wiem. Może po prostu dobrego, pogodnego człowieka. Jedno jest pewne, wszystkie szukają idealnego kochanka ;)

jaki jest dla Ciebie substytut walki? w jaki sposób się realizujesz?

nie zgadzałam sie z Nemesis. Gwiazdor to rozwiń wątek o własnej tożsamości

kepalena nie generalizuj, ja nigdy nie mierzyłam mężczyn wg tego kryterium, tak więc słowo wszystkie możesz już wykluczyć :p

kepalena - a ja tu się z Tobą nie zgodzę ;) Sama jestem nastolatką i dla mnie najważniejszy jest charakter, ale jednocześnie wygląd też jest ważny(ale nie najważniejszy). Nie mogłabym być z kimś, kto niesamowicie mi się podoba, a jest tak pusty w środku, że głowa mała. Nie mogłabym być również z kimś, kto ma niesamowity charakter i magnetyczną osobowość, ale zupełnie mi się nie podoba. Tak wic bardzo trudno znaleźć osobę (a raczej to jest niemożliwe) która wg. nas idealny charakter i idealny wygląd.

Gość blim
facet Barbie ma na imię KEN a nie KENT :P

Życie to walka. Jeżeli o tym zapomnisz... umarłeś. My mężczyźni kochamy walkę, wyzwania, kochamy pokonywanie lęków, strachu. To jest po prostu nasza dzikość. Społeczeństwo jednak "kastruje" już młodych chłopaków. Zapominają kim są. Kochane... jeżeli chcecie być szczęśliwe w życiu... to szukajcie mężczyzn a nie jakieś sklepowe podróbki. Tylko ciota uderzy kobietę, tylko ciota nie stanie do walki o kobietę.

Gość jedna mała m
Wiem o czym pisze Gwiazdor. Ja też stoczyłam walkę ze sobą i jestem szczęśliwa. O tym był mój wczorajszy topic http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4390537. Pozdrawiam Gwiazdora i życzę mu by nie zszedł z tej drogi :)

rzucasz ogólnymi hasłami, a mi chodziło nie o teorię lecz o praktykę :p w obecnych czasach o ogień nie musisz walczyć, o jedzenie też nie, dziki zwierz Cię nie napada... :D a kobiety zdobywa się bardziej cywilizowanymi metodami :p nie lubię mężczyzn, którzy idą przez życie "po trupach" (w walce o samczą pozycję i kasę)

" a kobiety zdobywa się bardziej cywilizowanymi metodami " Zgadza się, wystarczy zaspokoić jej potrzeby emocjonalne, bo przeżyć to teraz prawie każda potrafi bez faceta.

Rozwód zawsze będzie dla mnie ucieczką. Jednak wina w tym przypadku jest po stronie faceta.

"Rozwód zawsze będzie dla mnie ucieczką. Jednak wina w tym przypadku jest po stronie faceta. " Możesz rozwinąć i uzasadnić, please? Niby dlaczego?

no raczej :) czasy, kiedy kobiety przędły a faceci polowali na zwierzynę minęły ;) jesteśmy w stanie same o siebie zadbać i to mężczyzn wkurza

Życie to nie kasa, życie to nie awans w pracy. Życie... to jest żywioł, z którym trzeba się zmierzyć inaczej on Cię zmiecie ze swojej powierzchni. Cywilizowane metody brrr. NUDA. Czyż nie lubicie być zdobywane? Czyż nie lubicie być zaczepiane ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Oczywiście jeżeli jesteście wolne. Jeżeli kobietę mężczyzna ma tylko zaspokoić emocjonalnie... to nie wszystko. Mężczyzna to nie automat do wzbudzania emocji. To coś więcej. Zabijasz mężczyznę gdy tylko tego od niego chcesz.

Ten filmik z pewnością odzwierciedla jakieś tam potrzeby kobiety, żeby mężczyzna dominował, ale to nie może być dominacja na zasadzie li tylko demonstracji siły. Trza zadbać też o ducha niewiasty, jeśli nie przede wszystkim. :-)

"Życie... to jest żywioł, z którym trzeba się zmierzyć inaczej on Cię zmiecie ze swojej powierzchni." Masz bujną wyobraźnię, tyle można Ci przyznać.

No generalizuje, ale statystyki opierają sie na generalizowaniu :). Nemesis, to może z drugiej strony, nastolatka ma jednak nieco inny ideał mężczyzny, bo po prostu ma chociażby mniej doswiadczenia od starszych koleżanek. Dlatego napisałam że wraz z wiekiem ideal sie zmienia. Gwiazdor, oczywiście kobiety uwielbiają być zdobywane, tylko dlaczego tak rzadko, Wy mężczyźni to robicie? :(

Pozwolę sobie się nie zgodzić, chodzi przede wszystkim o emocje, oczywiscie te nazwijmy wyższe, czyli miłość przede wszystkim. kwestie społeczno finansowe zeszły na dalszy plan. Takie czasy.

Konkretny rozwód - to sprawa indywidualna. Ogólnie rozwód jest ucieczką przed tym aby jeszcze raz i jeszcze 1000 razy walczyć o związek. Jest wywieszeniem białej flagi. Tylko nie pisz mi o jakichś przypadkach, bo każdy z nich trzeba przeanalizować z osobna.

"tylko ciota nie stanie do walki o kobietę" A jak kobieta jest zajęta? Co wtedy że tak spytam? Czyżby luka w teorii?