Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mloda mamusia synusia

Prosze zle nie odebrac mojego tematu...

Polecane posty

Gość Beatko
a co do tematu to nie mam zaufania do Pan ktore sie tu tak oglaszaja o pomoc.przykro mi.Nie jedna sie tu oglaszala i wyszlo ze panienka ciuszki sprzedaj w necie i sobie dorabia w ten sposob.jesli dobrze to zrozumialam to autorka miala za przesylke paczki 13 zl. zaplacic t.z ktos jej paczke chcial przyslac i ona miala tylko przesylke zaplacic tak?No wstyd przykro mi!

Gość mloda mamusia synusia
tak tak... :) to znajdz mnie gdzies na necie gdzie cokolwiek sprzedaje po synku... jak juz to swoje ciuchy zeby miec jakis grosik... ale kto ci kupi cos uzywanego... :| mysle ze juz podziekuje wam wszytskim ,,uprzejmym inaczej" pewnie znow pojedziecie tak jak wczoraj... a ja jeszcze raz dziekuje wszytskim tym ktorzy chca pomagac i pomagaja...

Gość pytająca chcąca czwórke.
dzięki :) ja w 1 ciązy przytyłam tylko 8kg, zero rozstęów, basen do 8 m-ca, kremy, makijaż, fryzjer :) staram się by moja córa miała ładną mamę, i najbardziej boję się własnie dziurka jak Berlin. ja miałam dużą córę 3600/57 ale rodziłam naturalnie bez znieczulenia, i nawet mnie nie nacięli nie pękłam- byłam elastyczna- ale dwa miechy po porodzie czułam że mam wielką dziurę :( teraz jest jak przed porodem, ale jeszcze dwoje dzieci po 3600 i chyba zostaje mi gaśnica...:(

pytająca chcąca czwórke.-moze ja Tobie tez odpowie jak to jest,bo mam cztery corki.Balam sie czy po czwartm porodzie nie bede mala "rozklapiochy"ale moje obawy byly bezsensowne bo widze,co przezywa moj maz podczas naszego zblizenia:P Wszystko zalezy od miesni pochwy.Trzeba po porodzie cwiczyc miesiec Kegla i wszystko bedzie ok.No ale tez nie oszukujmy sie-jest roznica miedzy pierworodka a wielorodka:)

Gość a kysz wa wonnn
a poszła ty naciągara!!!! wypjerdalaj !!!!! ani słowa wiecej!!! synusia wychowywać, chociaz po matce to nic dobrego z niego nie wyrosnie!!! won!!

Gość mloda mamusia synusia
juz sie usuwam i obiecuje, ze nie będę już nikogo naciagać i pójdę wreszcie odrabiać lekcje, bo egzaminy gimnazjalne tuż tuż , przepraszam wszystkich, których oszukałam.

ja nie wiem czy to naciagara czy nie..ale mi gdyby zalezało na ubrankach to bym nawet z dupy wyciagneła te 13 zł..to mnie wciaz dziwi.

no mąz to mąż- jak kocha to wiadomo że skupia sie na miłości a nie na "ruchaniu dziewicy", ale moja psychika jakoś dziwnie działa- i nawet jak mąz powie że jest ok, będe mieć wrażenie że nie jest.... o rozklapiosze już słyszałam- że po dwójce jest, a po trójce to już wogóle! ćwiczeń Kegla nie lubie- nudzą mnie strasznie i zapominam... lekarz po porodzie mówił że to niezwykłe że pierworódka, dziecko takie duże i nie nacinali- i już wtedy zaczęłam mieć schiza- że skoro urodziłam takiego klocka bez problemu to pewno mam tam norę a nie dziurkę...:(

Gość hmmmmmmmfff
Co do autorki to wogóle nie mam pytań, czytałam juz tamten topic wczesniej i nerwy mnie szarpały juz miałam coś napisać, ale sie powstrzyłam, ale teraz juz nie dam rady. Pisze że nie mogła odebrać paczki bo musiała wybrać albo chleb albo paczka, a potem pisze że i tak potem wysyła tej mamie kawe i jakieś smakołyki dziecią, no to dziwne bo kawe nie kupi sie za 1zł czy czekolade to na takie rzeczy ma ale zeby paczke za 13zł odebrać to nie ma:/ A wogóle to nic skubnąć z wypłaty nie może nawet 20 zł żeby isc dziecku body czy śpiochy w lumpku kupić. Wiadomo nie oskarzam ją że robiła dziecko nie wiedząć że potem nie bedzie miała za co mu kupić ciuszków, bo różnie to bywa raz sa pieniadze a raz ich nie ma. Ale nie rozumiem tego czemu Mąż pracuje za 800 z groszami, przecierz facet zawsze ma łatwo znaleśc prace nawet chociarz by za 1500 zł, bo nie wierze w to że nikt mu nie chce dać pracy, poprostu wystarczy ruszyc dupe i poszukać czegos dobrego. A i jeszcze jedno jak goscie do was przyjezdzają to nic prezentów małemu nie sprawiają, bo jak do mnie przyjezdzali pierwszy raz zobaczyc malą to zawsze ktoś coś drobnego kupił i uzbierało się z tego bardzo dużo ciuszków. Więc nie narzekaj tylko rusz głową. A wy dziewczyny nie dajcie się nabrać bo za kilka dni zoabczycie swoje ciuszki na allegro jak ktos je licytuje:P Beatka bardzo cie podziwiam i oczywiscie gratuluje jaka to musi byc radosc jak taka gromadka biega po pokojach. Chyba bym musiała miec 3 pary oczów żeby mieć nad wszystkim kontrole. Ale naprawde jesteś super!!!

cholera mam wrażenie że jestem egoistką i jak urodze już tą trójkę wymarzoną to będę mieć do nich pretensje o nieudany seks. brzmi to jak choroba psychiczna ale chyba jestem chora... mąż nie jest też "murzynem", ma raczej normalny rozmiar i już teraz go po prostu czuję i potrzebuje dodatkowej stymulacji, a po trójce... ech chyba mam coś z głową :(

pytajaca-po co sie zamarwiasz na przyszlosc?Ja tez nie mam juz malutkiej dziurki ale tez nie mam jakiegos bezkresnego lochu :P

Beatka wiem- moja córa to cały mój świat- jest wspaniała po prosru, ale nie chce by była sama jak JA odejde za X lat. i conajmniej dwoje chce jej dorobić :) tylko ten "kompleks" rozklapiochy...:(

Gość Beatko
no wlasnie czekolada kawa i przesylka tego tez kosztuje,wiec tego nie rozumiem.A tak naprwade przeszkadza mi to ze kobieta zadnej zaradnosci nie ma w sobie i probuje najprostzym sposobem dojsc czy do kasy czy ciuszkow. przeciez przez 9 miesiecy ciazy to kupa czasu aby zoragnizowac sie jakos i nakupowac uzywanych ciuchow. Przepraszam bardzo ale nie rozumiem.

ktos tu chyba szuka zysku zerując na czyjejś dobroci..przykre to..ale za dużo niejasnosci w tym co autorka wypisuje wiec z tad tyle oburzonych Pan..

Pretensja- bo widzisz- pierwsze dziecko 3600, ja miałam 3900, mąż 4200... biodra mam dośc szerokie więc jeśli zechce naturalny to go będę mieć- i urodź takie dwa klocki jeszcze... to córka była, jak urodze syna jak mój mąż to przecież mi zostaną wióry z szanownej... Beatka miała malutkie dzieci... a ja raczej jestem skazana na klocusie...

Gość mogłabym pomóc
jestem z Raciborza jezeli zechcesz sie ze mna spotkac mogę Ci pomóc :)

Corka przez cc miała 4,600 i 64 cm a reszta to drobinki po 2,5 kilo tak około. Wszytscy byłi wszoku że Majka taka wielka się urodziła ale miałam problemy z cukrem w piątej ciązy to dlatego. teraz Maja ma normalna wage i wzrost.

pytajaca-napisze Tobie jakie ja dzieci rodzilam: 1-3110g (nacinane krocze) 2-3450g(bez nacinania) 3-3150g(bez nacinania) 4-3430g(bez nacinania) Podczas ostatniego porodu chodzilam,siedzialam na pilce.Pod koniec polozylam sie na boku i po chwili poczulam bole parte.Nie zdazylam przekrecic sie na plecy bo corka ze mnie normalnie wyskoczyla-polozna w ostatniej chwili ja zlapala :)lekarz nazwal moj porod-ulicznym ze wzgledu na szybki przebieg:P Po takim porodzie tez myslalam ze mam tam jakąś odchłań,skoro moje dziecko samo sie stamtad wydostalo,bez mojego parcia a jednak nie jest tak źle;)

kurde widze ze nie jest tak źle ale i tak mam schiza :O po prostu chyba jestem egoistką jeśli chodzi o wygląd- zawsze byłam bardzo ładna cholernie o siebie dbałam, a teraz zdrowie moich dzieci przyszłych jest wazniejsze, chce naturalnie rodzić i jest "konflikt" wewnętrzny....

Ja mimo tego ze urodzilam czworke ,jestem szcupła,wygladam na mniej lat niz mam w rzeczywistosci:)Przed czwarta ciaza wazylam 52 kg przy wzroscie 172 cm a teraz zostalo mi po ciazy 10 kg ,czyli waze 62 i jestem w koncu zadowolona(zawsze narzekalam ze jestem za chuda).Nikt nie chce mi wierzyc ze urodzilam czworo dzieci:P

Gość hmmmmmmmfff
właśnie przez 9 miesiecy nie można było zorganizować i kupować ciuszki w przecenach lub używane. Ja jestem teraz w drugiej ciąży i co jestem na zakupach to zawsze kupie jakis drobiazg czy pieluche, śpiochy itp, jak złapie sie okazje to można śpiochy nowe za 5-6zł kupić w pepcko,a body za 3-4zł. I przez 9 miesiecy idzie uzbierać całą wyprawke, nie trzeba wydawać odrazu wielka sume.

Ja wlasnie kupuje body dla mojej najmlodszej w Pepco za 5,99 zl i powiem Wam ze sa to body dobre gatunkowo-nic sie z nimi nie dzieje po wypraniu.

a co autorki- własnie czytałam ulotke z reala- są bodziaki po 2.99 ;) a u mnie w ciucholandzie idzie kupić ładną kutreczkę za 10zł, śpiochy po 4-5zł, a jak jest przecena (w ciuchlandzie też są!) to za 50zł możesz sie obkupić do 2rż syna! a skoro szwagier ma neta, to biedny nie jest to może Ci 50zł dac/ pożyczyć i pomykaj do ciuchlandu. tylko nie pisz że nie masz reala blisko siebie albo Auchana a szwagier nie pożyczy- przesada to będzie.

ja mam 165 i 60kg. ale wyglądam ładnie i proporcjonalnie. córa ma roczek, chyba zacznę starania o drugie. a najwyżej potem wezmę gasnice z piwnicy :P

My po obiedzie idziemy na długi spacer wiec będę dopiero wieczorkiem ale jeszcze poczekam ok. 30 minut :) Dzisiaj obiad robi mąż :) A trojeczka ma dżemkę :P Już przygotowałam dresy, kalosze i idziemy na spacer leśną drogą już widze ile radości będzie z kałuż :P

Gość hmmmmmmmfff
Lady ja właśnie wczoraj widziałam te po 5.99 są super i ładne różowe w kwiatuszki. A ostatnio były po3 zł ale bez wzorków tylko np białe lub zielone, ale też super. Jakie fajne półśpiochy po 4 zł są. Jakby autorka przez okres ciąży wydawała miesiecznie 20-30 zł to wszystko by teraz miała z ciuszków. Bo nowych bodów w pepco jest w stanie za 20 zł kupić około 4 sztuki zależy od cen i przecen. W następny miesiać kupiłaby za 20 zł 3 sztuki spichów, i tak mozna wymieniać co miesiąć i uzbierało by się kupe ciuszków.A w lumpku kupiłaby wszystkiego 2 razy wiecej.

Gość hmmmmmmmfff
Jedna z dziewczyn zaproponowała że może się z toba spotkać bo jest z raciborza i ci pomoże. Jeśli się z nią spotkasz to wszyscy uwierzą i ci pomoga, ja również!