elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 czy ktoś może mi pomóc? mój problem jest taki: dziś jest mój 45dc, zrobiłam już 3 testy ciążowe w 32dc 36dc i 42dc i nic... moje cykle były na poziomie 33-34dni.. aleeeeeee.. jest ale... od 3 dni moja temperatura wzrasta. normalnie w moim cyklu temperatury wahały się ok 36,1 36,2 36,3 ( takie niskie bo mierze rano o 5:20) a teraz od tych kilku dni z 36,2 wzrosla kolejno : piatek - 36,4 sobota- 36,5 niedziela - 36,6 czy któras z Was miala podobnie? zaznacze ze to pierwszy raz odkąd mierze tepmke ( 4 cykl) mam wogóle takie tempertury, nawet takich po owu nie mialam. wiec pytanie.. czy to owu? czy ciąża? żadnych leków nie biore, ani luteiny. tylko witaminy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 robiłaś testy sikane tak ? ja bym poszła jutro na betę , a jak wyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 coś mi ucieło :O jak wyjdzie mniejsza niż 1 to poszłabym do ginekologa po coś na wywołanie @ bo gdybym się upewniła że to nie ciąża to nie czekałabym tyle dni , aż @ sama przyjdzie bo jeszcze w grę wchodzi torbiel jajnika na przykład a to juz wymaga ginekologicznej diagnozy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 dzieki kochana.. mialam usg 05.02 to jajniki bez torbieliii :O a testy robilam sikane.. tez mysle o tej becie. ale czemu ta tempka tak pozno wzrosła?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 no ale po 5 lutego mogła się torbiel zrobić więc jutro idź na betę i jeżeli nie wykaże ciąży to idź na usg ponownie a jak wykaże ciąże to wszystko jasne :) a co do temp - skoro mierzysz ją dopiero pierwszy raz to też nie możesz się tak do końca sugerować pomiary temp dopiero po kilku cyklach mogą być bardzo wiarygodne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 sally to mój 4 cykl mierzenia tempek. nigdy nie miałam aż tak wysokiej, najwyższa to była 36,3 dzieki za wsparcie :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 widze ze w pierwszym poście wcieło mi "nie" pierwszy cykl mierzenia tempek (4cykl) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Do autorki... Napisano Luty 28, 2010 A może ten wzrost, to właśnie efekt przebytej owulacji? Bo to wygląda na wzrost poowulacyjny, a nie związany z ciążą... Rób testy na LH - będziesz miała dodatkową wskazówkę dot owulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 "do autorki" - ale w poprzednich cyklach miałam owu ok 18 dc a tu 45dc... to mnie zastanawia, i nigdy wczesniej tak wysokiej tempki o 5:20 rano :O robiłam lh i fsh i w normie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 Eluś - moja znajoma zaszła w 34 d.c kiedy czekała na @ i nawet by jej do głowy nie przyszło, że może mieć owulację :) nie wiem, ja na Twoim miejscu poszłabym jutro na betę bo ona rozstrzygnie czy to ciąża czy nie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 no i koniecznie daj znać co wyjdzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 przekonałaś mnie :P :) ide jutro na bete, albo w te albo we wte :P nie wiesz czy trzeba byc naczczo?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 do bety nie trzeba być na czczo i możesz iść nawet po południu :) a ja trzymam kciuki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 tylko mocno :P :P :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 prze mocno :) :) :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 a powiedz.. też się starasz o dzidzie czy jestes przypoadkowo w temacie??? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 staram sie ale przypadkowo weszłam do Ciebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 tzn nie wiem czy stwierdzenie staram sie jest odpowiednie w moim przypadku bo zaczęliśmy się z mężem "zapładniać" dopiero 2 tygodnie temu więc nawet jeszcze 1 cyklu nie było :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 saally to widzisz, ja juz weteranka :) życzę Ci szybkiego zafasolkowania :) wlasnie mi kolezanka napisala zeby nie isc na bete bo i tak we wtorek do ginki lece to pewnie coś "wymaca", bo niby po narzadach mozna poznac..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 i faktycznie mysle ze zrobie rano sikacza, bo sprawdziłam ze robiłam ostanio 5 dni temu, i bede miala jakiś obraz jak pojde do gin.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 no faktycznie, Ty już ponad rok :( ale powiedz masz stwierdzone jakieś choroby ? albo mąż ? w sensie, czy byliście już badani pod kątem niepłodności ? no bo jednak 16 mscy to kurcze sporo czasu mówisz, że we wtorek do gina idziesz ? gin ginem a ja bym i tak jutro zrobiła betę i wtedy z wynikiem poszła na USG :) bo nie wiem czy Ci i tak nie zleci tego badania albo zrób sikańca rano i zobacz co wyjdzie jak wyjdzie 1 kreska to idź na betę dla pewności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 sally, zrobilam wszystkie hormony, lekko testosteron podwyzczony. lh:fsh powyzej normy ale PCO wykluczone, bo rak innych objawów i usg potwierdza brak torbieli. progesteron zrobilam ale za wczesnie bo zrobiłam w 25dc, a wtedy jak widac owu nie bylo ( tzn to ne było 7 dni po owu) bo owu albo była pozniej albo wcale, nie wiemmmm. bo teraz jak pisałam 45dc.. wynik wyszedl za niski. no ale teraz iwe czemu i musze potwierdzic. brałam castagnus na regulacje cyklu od gin i luteine 3 meisiace i nic. tydzien temu zrobilismy badanie nasienia, 80% plemników nieprawidlowej budowy :( dlatego tez ide do gin, z wynikami m. wolałabym miec pewnosc ze nie ide do gin w ciazy bo po co wtedy zawaracac sobie głowe wynikami m skoro zaciazona :) zrobie sikacza we wtorek i pogadam z nia jak do niej pojde, w zaleznosci co wyjdzie. boje sie ze wydam kase bez sensu a to moze jakas bardzo bardzo spozniopna owu czy co.. poobserwuje te dwa dni temperature i organizm :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 no albo najlepiej [i najtaniej :P] będzie jak poczekasz po prostu :) chociaż mnie np niesamowicie wkurzało by jakby mi sie tak długo @ spaźniał tzn może nie wkurzało ale pewnie bym od razu chciała wiedzieć czy to ciążą czy jakieś zaburzenia :P czyli z tego co piszesz u Ciebie wszystko ok nie ? tylko coś z tymi plemnikami nie bardzo :( kurcze ciekawe , przeciez te 20 % to też coś , powinno wystarczyć :) a ile takie badanie nasienia kosztuje jeżeli mogę zapytać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 zaplaciliśmy 100zł.. no nie wiem co z tym progesteronem u mnie.. na necie pisze ze z ta przypadloscia zajscie w ciaze moze trwac 3 razy dluzej niż u zdrowych par :( ja tez nie moe wytrzymac, ale jak zrobiłam juz 3 testy to jakoś nie mam przekonania ze sie udało :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 ale z jaką przypadłością jak piszesz, że wszystkie hormony w miarę ok ? czy coś z tym progesteronem jednak nie tak ? a bo robiłaś sikańce a wiesz jak to z nimi bywa :P czasami nawet i po 3 tyg od zapłodnienia wychodzą negatywne a potem jednak się okazuje, że jest ciąża :) pozatym wiesz dokładnie kiedy miałaś owulację ? :P może miałaś późno wiec testy były za szybko robione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 przypadlość - teratoozospermia (jakoś tak ) progesteron nie wiem jaki mam faktycznie bo go zrobiłam za wcześnie.. zawsze owu mialam ok 18-20dc a teraz patrzac na moj cykl musiala byc ok. 30dc albo dalejjjj :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 aha mówisz o przypadłości męża..... mojej koleżanki mąż ma zoospermię ale to praktycznie żadnych szans na poczęcie bo plemników nie ma w ogóle :O ja nie wiem skąd to się bierze, że teraz często to mężczyźni mają jakiś problem a nie my kobiety... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 ten gin u ktorego robilismy badanie mówił ze teraz to 50% na 50% . mój m był w tym roku 46-badanym, w miejscowości ok 40.000mieszkańców. wydaje mi sie że to bardzo duzo.. no mój ilość plemników ma w normie tylko że chore :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sally hansen 0 Napisano Luty 28, 2010 a chore od czego ? nie wiadomo pewnie nie ? bo tej mojej koleżanki mąż ma zoospermię prawdopodobnie od przebytej w dzieciństwie świnki i ponoć to się teraz baaaaaaaardzo często zdarza :O masakra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 28, 2010 wiesz mówia ze tez świnka, przegrzane jądra, papierosy, alkohol, od urodzenia uszkodzone, za mało witamin itd.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach