Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julkiai4

Ciąża 18-latka

Polecane posty

Gość julkiai4

Witam.Mam 18 lat w tym roku 19.Od 3 miesięcy stosowałam pigułki antykoncepcyjne jednak w nieplanowanych dniach występowało u mnie plamienie,ostatnim razy plamienie było tak intensywne że postanowiłam odstawić pigułki tydzień przed planowaną przerwą w braniu pigułek.Po zakończeniu okresu wybrałam się do ginekologa.Powiedziała,że być może źle dobrane pigułki i żebym x czasu odczekała zanim zacznę brać tzw.Krążek dpoochwowy. Jednak w 7 dniu przerwy kochałam się z moim chłopakiem.Okresu już wtedy nie było.8 dnia nie mogłam wziąć pigułki ponieważ jej nie miałam.3 tygodnie później okazało się,że jestem w ciąży.I dręczy mnie pytanie jak mogło dojść tak szybko do owulacji jak normalnie potrzeba ok.14 dni,a gdyby nawet to plemiki od tamtego wieczoru dożyją max.5 dni.Kiedy więc wystąpiła owulacja?

Gość julkiai4
nikt nie pomoże już?

Gość a kto ci powiedzial
ze do owulacji potrzeba 14 dni?? Zawsze 14 dni PO owulacji nastepuje okres i to jest pewne. A komorka jajowa moze nawet czasem dojrzec zaraz po miesiaczce - wtedy cykl jest krotszy. Niestety jest tak i duzo sie o tym mowi, ze najlatwiej zajsc w ciaze po odstawieniu tabletek. Cykl sie rozregulowuje, a jajniki chca "nadrobic" czas, w ktorym nie pracowaly. Teraz to musztarda po obiedzie. Ale zawsze jak sie odstawia tabletki to trzeba zachowac szczegolna ostroznosc bo w trakcie ich brania nawet okres nie jest prawdziwym okresem....

no to raczej jnormalne na tabletkach pisze że nie musisz sie zabezzpieczac dodatkowo jak bierzesz pigułke po tej 7 dniowej przerwie ... ty nie wzielaś i sie nie zabezpieczyliście .... moja przyjaciółka miała tak samo ... z tym że w 4 dniu

Gość a kto ci powiedzial
...no wlasnie. Jak sie planuje odstawienie to trzeba sie zabezpieczyc nawet podczas 7 dniowej przerwy kiedy "teoretycznie" jeszcze tabletki dzialaja. A ty w ogole nawet nie dokonczylas opakowania takze niestety prawdopodobienstwo bylo BAAARDZO duze. A czasem po odstawieniu trzeba odczekac 2/3 cykle, zeby wszystko sie uregulowalo.

Gość julkiai4
rozumiem