Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samamama89

Samotna mama blizniakow

Polecane posty

Gość samamama89

Jestem w ciaży bliźniaczej. Mam 21 lat. Ojciec moich dzieci początkowo bardzo ich pragął i chciał sie ze mna ozenic. Niestety cos mu sie odwidzialo. Okazalo sie ze jest psychopata. Chcial mnie zmusic do aborcji, nasylal na mnie cala swoja rodzine. Wmawiali mi ze nie dam rady, ze jestem chora na glowe, nieodpowiedzialna, ze to normalne usuwac ciaze itp... cudem udalo mi sie uniknac aborcji. Ublagalam lekarza by nie wspominal im o tym ze nie przyszlam na zabieg. Postanowilam urodzic. Bedzie pomagac mi MOJA rodzina. Co prawa bardzo sie boje i mam mnostwo watpliwosci czy dobrze zrobilam. Moze mieli racje ze unieszczesliwie dzieci na stracie? Mamusia artystka-wokalistka utrzymujaca sie ze spiewania i grania koncertow, studiująca, bez stalego miesiecznego dochodu. Nigdy nie wiem ile uda mi sie zarobic. Boje sie tego co bedzie, Boje sie ze on sie dowie ze nie usunelam i ze cos mi zrobi. Ten czlowiek ma znajomosci. Moze mnie zniszczyc. ALimenty? Przydalyby sie ale wtedy by sie dowiedzial. Nie wiem. Pomozcie. Co myslicie?

Gość wkrotce mama
Kochana co Ty mówisz?! Jeśli masz wsparcie rodziny to oczywiście, że sobie poradzisz. Nawet przez moment nie bój się go. Tacy kretyni właśnie tak robią. Próbują zastraszyć kobietę w obawie przed alimentami. Już tu czytałam wiele historii, jak chłopaczki cwaniakowały, straszyły a kobiety się nie dały, do sądu, alimenty i odrazu hojrak jeden z drugim stał się malutkim gnojeczkiem. Prawo jest po Twojej stronie. Nic się nie bój.

Gość oleg go
Weź wpisz ojciec AA i Państwo daje ci 600 zł na dziecko co miesiąc...

Gość chyba ojciec NN a nie AA

a czemu ma jej państwo płacić niech płaci DUPEK alimenty, czemu ma nie ponosić rzadnych konsekwencji swojego zachowania! ja bym nie dała za wygraną, jak już ktoś napisał PRAWO JEST PO TWOJEJ STRONIE

cudem udalo mi sie uniknac aborcji. Ublagalam lekarza by nie wspominal im o tym ze nie przyszlam na zabieg . a gdzie niby lekarz miał trąbić że nie wykonałaś aborcji ???

Gość samamama89
To że tak powiem, ten arogancki skurw***yn namotał zabieg i latwo bylo by mu sprawdzic. Slyszalam ze zasilek to jest znacznie mniej. 80 zł na dziecko i nie wiecej niz 360 na wszystkie dzieci.

Gość bukaa
Albo cos kręcisz, albo dajesz sobie wmawiać głupoty. pamiętaj, ze aborsja jest przestepstwem i zaden lekarz nie będzie się chwalił, ze umowił się na jej wykonanie. Takie rzeczy załatwia się w 4 oczy, a nie rozgłasza wszem i wobec. Po drugie - co facet może ci zrobić? Pobije cię? Porwie dzieci? Wydaje mi się, że trochę panikujesz, choc nie dziwię ci się, że jesteś przerażona. Przed tobą jeszcze sporo czasu do namysłu, ale nie odpuszczaj facetowi. To równiez jego dzieci i to on ma dzielić z toba ciężar ich utrzymania a nie tylko podatnicy. Pozwij faceta o ustalenie ojcostwa a nastepnie o ograniczenie praw rodzicielskiech. Postaraj się nagrywać wszystkie rozmowy i zbierać dowody na piśmie.

Gratuluję,będziesz młodą mamą i w dodatku dwójka na raz,zobaczysz że za kilka lat docenisz to,że masz już dzieci odchowane a radę sobie dasz na pewno,fajnie że możesz na swoją rodzinę liczyć. Póki jesteś w ciąży unikaj tego psychola bo szkoda Twoich nerwów ale jak nabierzesz sił po porodzie to nie bój się walczyć o swoje, nie daj się zastraszyć.Kasa z alimentów naprawdę wam się przyda. (on i tak prędzej czy później się dowie że masz te dzieci więc ukrywanie nie ma sensu,ktoś 'życzliwy' mu doniesie albo sam Cię spotka na ulicy z wózkiem,zresztą z jakiej racji miałabyś się w ogóle przed kimkolwiek ukrywać,nie jesteś jakimś przestępcą!) Podoba mi się to że masz odwagę, jesteś silna,nie daj sobie wmówić,że jest inaczej.