Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nopiekniee

Dostałam pokarm, co sie dzieje?!

Polecane posty

Gość nopiekniee

od 1,5 roku nie karmie już piersią i nagle dostalam pokarmu, o co chodzi?

Mlekotok jest objawem zaburzeń hormonalnych, hiperprolaktynemii, czyli podwyższonego poziomu prolaktyny. Wizyta u endokrynologa.jeśli w niedalekim czasie zaczęłaś brać tabletki antykoncepcyjne to przy okazji zmień lekarza, ktry jest idiotą wypisując Ci tabletki przed wcześniejszym zbadaniem podstawowych hormonw (estradiol, prolaktyna).

Gość nopiekniee
na początku kapało, tzn przez kilka miesiecy. Ale od dawna już nie. I nagle wczoraj zauważyłąm, że leci. Zupełnie nie rozumiem co sie dzieje

Gość nopiekniee
tabletki brałam, ale odstawiłam. Tzn zapomnialam wykupic nowe opakowanie i sie przerwa zrobiła. Teraz od 4 mies nie biore i zamierzalam wlasnie od nastepnego cyklu do niech wrocic. Czy przy zaburzeniach hormonalnych obserwuje sie jeszcze jakies objawy? umowilam sie juz do lekarza, ale to za pare dni a do tej pory chcialabym cos wiedziec

To nie jest tak, że objawy są sztywne. można nie mieć wcale aż do wysokiego skoku prolaktyny i poważnych, nagle wystepujących zaburzeń.Często przy podwyższonej prolaktynie obserwuje się nieregularne cykle (rónica między długością naturalnych cykli dłuższa jak 10-14 dni), zdarza się, że bezowulacyjne. Przy czym wykluczasz pierwsze cykle po odstawieniu, one maja prawo być nieregularne (gospodarka hormonalna dochodzi do siebie).Czasem dochodzą migreny, bardzo silne napięcie przedmiesiączkowe, bóle okolic jajnikw przez większość cyklu. Ale nie zawsze. Można, jak pisałam, nie mieć żadnych objawów.ja mam b. wysoką prolaktynę bo karmię a cykle mam b. regularne, owulację mam, mam też b. silny PMS i bóle właśnie jak przy owulacji - od 1 dc a do owulacji +/-.

Gość nopiekniee
do lekarza juz od dawna sie wybieralam i dojsc nie moglam, bo jestem wiecznie zmeczona, rozbita, rozkojarzona itd tak mi sie wydaje ze cos sie rozregulowało a do tego okresy mam raczej regularne, zapewne zgarne ochrzan od lekarza bo nie umiem powiedziec co ile. zawsze poznaje po objawach ze juz bedzie. Bolesne jak diabli przy owulacji i jej okolicach i wpierwszych dniach okresu, co jes u mnie norma

Gość uuuuuuuuuuuuuuup