Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M_aa_M_aa

Opłaty za przedszkole - Proszę się wpisywać :)

Polecane posty

Gość M_aa_M_aa

Czy obowiązuje u Was jeszcze opłata stała za przedszkole? Jeżeli nie, to podajcie miasto.

Gość M_aa_M_aa
U nas te opłaty już nie obowiązują, dlatego pytam. Od tego miesiąca płacę tylko za wyżywienie oraz zajęcia dodatkowe (rytmika i taniec).

Gość M_aa_M_aa
Ja zostawiam syna w przedszkolu na 7-8 godzin, w zależności jak wyrobię się z czasem. No i nie płacę tej opłaty stałej. Teraz to już się pogubiłam :)

Gość ataga111
No właśnie o co tu chodzi, na jakiej podstawie mam nie płacić za przedszkole. Kto o tym decyduje - dyrektorka przedszkola, miasto czy jeszcze wyżej. W przedszkolu do którego uczęszcza mój syn nikt nic nie wie. Już dziś był taki topik ale coś ucichło. Na co mam się powołać przy ewentualnej rozmowie z dyrektorką?

Gość nanananna
no właśnie ciekawy temat

Gość nanananna
ataga111 też jestem ciekawa co i jak :)

Gość M_aa_M_aa
Ja do zeszłego miesiąca płaciłam 105zł (opłata stała) + wyżywienie (w zależności od obecności). Dziś idąc zaprowadzić syna do przedszkola wisiała kartka, że opłata stała została zniesiona. Dodatkowo dostałam "rachunek" gdzie do zapłaty mam tylko 80 zł za posiłki. Myślałam, że takie rzeczy wprowadza się wszędzie i po równo, ale żadnej informacji na necie nie mogę znaleźć, stąd moje pytanie :)

Gość nanananna
M_aa_M_aa a z jakiego regionu polski ty jesteś ?jeśli można wiedziec :)

Gość santander consument b
Mieszkam na Śląsku. W moim mieście te opłaty nie obowiązują, a zaraz obok tak. Więc teraz się zastanawiam jak to jest..

Powinni to zrobić już w lutym, gdzie szlag mnie trafił, bo musiałam szukać kto mi z córką zostanie - w przedszkolu ferie? akurat mam córkę w zerówce, ale przecież cała reszta pracujących rodziców nie weźmie 2 tyg ferii urlopu bo nie ma co z dzieckiem zrobić.

Gość nanananna
jutro się dowiem co i jak w przedszkolu jestem z łodźi

Gość M_aa_M_aa
Ja z ciekawości jutro zapytam dyrektorke. Chciałam już z nią dzisiaj porozmawiać, ale już jej nie było. No bo już nie rozumię. Tu jest opłata, tam nie ma? To trochę nie fair.

Gość nanananna
to fakt :) ale takie życie napisz jutro co i jak

Gość M_aa_M_aa
Odezwę się na pewno jak już będę wszystko wiedziała :)

Gość ataga111
też szukałam dziś info. na ten temat w necie ale przyznam, że zgłupiałam zupełnie bo wyczytałam, że czesne w przedszkolach to w ogóle opłata pobierana bezprawnie. Obawiam się jednak, że na takie oficjalne zniesienie opłat za czesne mogą sobie pozwolić tylko niektóre miasta czy placówki.

Gość u nas oplata wzrosla
95zł stala plus 3,90 dzienna zywieniowa w sumie place +/- 170zł

Gość mn88
We Wrocławiu opłata za miejsce do kwota ok. 168 zł + koszt wyżywienia. Razem za przedszkole publiczne to ok. 320 miesięcznie + zajęcia dodatkowe.