Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxmxx

Jedzenie i picie podczas brania tabletek anty

Polecane posty

Gość xxmxx

Piszę na forum ponieważ zastanawiam się jak to jest z tym jedzeniem i piciem różych rzeczy. Naczytalam sie ze nie mozna tabletek popijac mlekiem, sokiem z cytrusów czy innymi cudami. Zastanawiam się ponieważ nie raz bralam tabetke i popijalam nią wodą a za jakiś czas jadłam płatki z mlekiem, czy szłam na drinka Czy to też ma jakieś znaczenie ?

Gość bojabojaboja
Nie można dać się zwariować. Ja kilka razy popijałam tabletki alkoholem i nic z tego powodu się nie stało. Biorę tabletki już rok, popijam je sokami, kawą z mlekiem, herbatą, czasami jak nie mam nic pod ręką to nawet niczym. A co do jedzenia, to w ulotce jest wyraźnie napisane, że nie ma znaczenia, czy przyjmujesz pigułki z jedzeniem przed czy po. Jedyne czego na pewno trzeba unikać to herbatek odchudzających i przeczyszczających i soku z grejpfruta ale to chyba logiczne i jasne.

Biorę tabletki wieczorem. Wieeeele razy zdarzyło mi się wręcz popić je piwem czy innym alkoholem i wszystko jest (odpukać) ok. Grejpfruty uwielbiam, ale jem je najpóźniej o 18, biorąc tabletkę o 20. Mam koleżankę, która w ogóle nie wiedziała o tym, że sok z grejpfruta może zakłócać wchłanianie ;) ale nic jej nie było... Natomiast dokładnie czytam ulotki wszelkich leków, które biorę. Generalnie chyba nie ma co szaleć, pewna doza ostrożności jest konieczna ale bez przesady.