Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdggfu

Zmiana zachowania u przyjaciół

Polecane posty

Gość kjdggfu

Otóż odkąd nasi przyjaciele zostali rodzicami zmienili się nie do poznania - to nie są już ci weseli ludzie a chodzące zombie szukające pretekstu do kłótni. Dość często zawsze się spotykaliśmy (oprócz tego jeszcze i jeena para). Gdy urodziło się im dziecko prosili nas aby ich nie odsuwać, że oni nadal chcą od czasu do czasu się rozerwać i tak jest... Ale czas spędzony w ich towarzystwie jest męczarnią. Siedzą jacyś źli, sztywni, odzywać się nie chcą. Żarty traktują śmkertelnie poważnie. Do nas mieli pretensję że jak śmiemy mieć plany na wakacje i chcemy wyjechać za granice, do tych znajomych przyczepili się bo oni zmienili sobie samochód... Nie mam już pojęcia jak z nimi rozmawiać i o czym bo każdy temat kończy się tym samym: ich narzekaniem i czepianiem się do nas. Może wy powiecie jaka może być przyczyna zmiany zachowania u nich?

Gość tak to bywa
przewartościowali się. Rzadko przyjaźnie dzieciatych i nie-dzieciatych się dłużej utrzymują, nie ma porozumienia.

Gość zgadzam sie z powyzszym
tak to bywa :D odkąd mamy dziecko wolimy sie spotykac z dzieciatymi :D mamy o czym gadac- to co do tej pory+ dzieci :) na szczescie praktycznie wszyscy przyjaciele sie postarali o potomstwo :D

Gość kjdggfu
Eeeee a niby kto ci nie-dzieciaci...?

Gość tak to bywa
a umiesz myśleć??? Dzieciaci:mający dzieci, niedzieciaci-nie mający dzieci, miałam ci cały elaborat pisać? Nie chce mi się tyle stukać :o kretynka, nie dziwię się znajomym :o

może im się nie układa. mają problemy w małżeństwie i może macierzyństwo ich rozczarowało. są sfrustrowani

Gość kjdggfu
Dziewczynko idź stąd jak nie umiesz się wysłowić ;) Mamy dziecko - nawet dwójkę, tamci też mają dziecko, i cóż z tego yntelygentko? Oni o dzieciach nie chcą rozmawiac bo dla nich to temat nudny jak flaki z olejem i oni przychodzą się rozerwać. A to rozerwanie się teraz wygląda tak, że pół wieczoru wszystkich się czpiają a przez resztę każdy boi się odezwać aby hrabiostwa nie urazić...

Gość kjdggfu
Skoro im tak źle to chyba nie nasza wina, prawda?

no i może wam czegoś zazdroszczą np kasy albo luzu, miłości albo przyjaźni. może rywalizują z wami podświadomie

Gość zgadzam sie z powyzszym
no to sie nie spotykajcie, skoro jest to męczące, proste? :)

Gość iouiihu
No jak to o co chodzi? :D Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :D Biedaczki przeliczyli się, myśleli może że dziecko jest tanie, ciche i skromne w utrzymaniu a tu surprise! Czpiają się o wycieczki i samochody bo ich na to nie stać i pewnie szybko nie beedzie, a na kogo wylać swoje niepowodzenia? ;)

Gość tak to bywa
to pisz takie rzeczy, myślałam że wy nie macie dzieci a oni mają i stąd problem. Może im się gorzej wiedzie i zazdroszczą? Sory za kretnkę

Gość kjdggfu
No łatwo powiedzieć - nie spotykajcie się skoro oni wydzwaniają do nas albo do tamtych znajomych i się wpraszają... Tylko że od kilku tygodni te spotkania to stypa, dosłownie. I żeby nie było - my się pytalismy czy coś się stało, w końcu znamy się od wielu lat i można pogadać jak jakiś problem, może się coś doradzi czy pomoże. Oni jednak twierdzą że problemu nie ma. Tamci znajomi proponują spotkanie tylko w naszym gronie, we 4kę a przyjaciołom skłamać że się nie spotykamy jednak dla mnie to trochę nie fair mimo wszystko...

Gość kjdggfu
A jeśli to chodzi naprawdę o kasę to dość płytki powód by się dąsać...

Gość wujek Google patrzy
Prawdopodobnie są niewyspani ;)

Gość tak to bywa
1. Szok poporodowy 2. nie odnaleźli się jeszcze w nowej rzeczywistości i się przewartościowują

Gość pytam sie po co
mamy sie tu domyslac.Skoro to przyjaciele to trzeba usiaść i porozmawiac.SŁUCHAJCIE! JAKI MACIE PROBLEM , BO BARDZO SIĘ ZMIENILISCIE ? I tak dalej, i tak dalej...

Gość kjdggfu
No ale czy my nie pytaliśmy? Pytaliśmy i zawsze jest że żadnego problemu nie ma i że to my się do nich czepiamy i kłótnia tym razem jest o to. Teraz kłótnie to jest element stały naszych spotkań. Wiem, że łatwo powiedziec zerwijcie kontakty i po kłopocie ale cięzko kiedy zna się kogoś kilka lat i przez te lata takich akcji nie było. Piszę tu bo mi już się pomysły skończyły a właściwie nam. Nikt się nie spotyka po to aby się kłócić a po to aby miło spędzić czas. A to niestety graniczy z cudem.

Gość xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo
szczerze powiem mielismy taki sam problem, ciagle sie nas znajomi czepiali itd- zerwalismy kontakt- doslownie, glupio ale przyajmniej szczerze wg siebie..... nie mam ochoty sie z kims potykac aby sluchac co robie nie tak itd a dlaczego nie tak jak oni..... trzeba ograniczyc spotkania albo wywalic im prosto z mostu ze nie chcecie sie psotykac aby sie denerwowac, bo wam potrzebna rozrywka....... to nie sa przyjaciele- tak ci sie tylko wydaje. Takich przyjaciol jak opisujesz jest mnostwo. My wzielismy sie na sposób i kazdego przyjaciela traktujemy teraz z duzym dystansem, milo ale rzadko. Wtedy jest dobrze :)