Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zocha120

Czy sa przyszle mamy lub juz mamy z Chełma lub lubelskiego? zapraszam ;)

Polecane posty

Gość ..:::Skarbek:::..
Dziękuje za powitanie :) Mummy3 Moja koleżanka juz miesiąc przed wyznaczonym terminem miała takie słabe skurcze, a i tak urodziła dwa tygodnie po terminie. Zocha120 trzymam kciuki zeby Ci sie udało :) A ja licze na dziewczynke :D a narzeczony chce koniecznie chłopca, zobaczymy jutro ;) Chciałam rodzic na Staszica, ale podobno w wakacje ( a termin mam na 1 sierpnia) połowa szpitala w jakims remoncie ma być czy cos, i połowa personelu na urlopie, wiec boje sie czy nie trafie na ta gorszą połowe ;) Moja pani doktor pracuje na Jaczewskiego wiec rozważam jeszcze ten szpital, wczesniej myslałam o tym na alejach Krasnickich, ale raczej zostane przy Jaczewskiego. Samopoczucie juz lepsze ;) Bez fochów, moge juz wszystko jeść, ale poczatki okropne ;) Przez 4 mies dzień w dzień wymioty, a teraz tak sporadycznie, boje sie tylko, ze mam za mały brzuch, bo jeszcze praktycznie nic nie widać :/ Ja za wizyte płace 80 zł i jestem zadowolona pani doktor poswieca mi tyle czasu ile potrzebuje, a nie przepisowe 15 min.

ale ja mam termin dopiero na 30 maja. skurcze moga być bo czasami zdarzają się skurcze Braxtona - Hicksa ale ten ból brzucha trochę mnie niepokoi. mam założony ten szew i zastanawiam się czy nic mi się z nim nie porobiło. nie ryzykuj w szpitalu w którym ma być remont. moja koleżanka miała rodzić na Jaczewskiego. jak przyjechała juz do porodu to jej powiedzieli że nie ma miejsc i wysłali do innego szpitala (nie pamiętam do którego). a tu na kafe jest topik gdzie rodzić w Lublinie - może tam się coś ciekawego dowiesz.

no kochane widze ze troszke sobie popisalyscie :) ciesze sie :p wpadne tu jeszcze wieczorkiem :)

szukałam naszego tematu, ale nie mogłam znalezć :/ Niezle urzadzili Twoja kolezanke :/ Własnie dlatego na Staszica nie bede rodzic, a topik przegladałam , ale co osoba to inna opinia.. jeszcze mam troszke czasu ;) A tak wogole orientujecie sie do w jakim czasie trzeba zadeklarować , ze chce sie rodzic w danym szpitalu? Bo gdzies tu na forum przeczytałam, ze trzeba, ale przeoczyłam kiedy... Ja siedze jeszcze w pracy, ale nudnawo ;) Pojawie sie pewnie wieczorem 17 45 mam usg ;) Trzymajcie kciuki za dziewczynke :D

Witam , ja jestem najstarsza pewnie w waszym topiku , ma 35 lat i dwie córki 12 i 6 lat.Obydwie ciąze chodziłm do Warchoła , to naprawdę świetny facet i najlepszy moim zdaniem ginekolog w Chełmie , dba o pacjentki , mnie nawet dziewczyny z sali ytały , ile mu dałam w łapę , a ja płaciłam tylko za wizyty , warchoł robi usg od razu , nie trzeba się umawiac na dodatkowy termin, jedn RECZ M JAKA MNIE denerwuje to jego pielęgniarka , niemiłe babsko , ale w gabinecie spoko , po prostu mam uprzedzenia do niej jeszcze z czasów swoich porodów.A już Lupenie nie rozumiem , że dziewczyny z chełma rodzą w Lublinie , u nas naprawdę położne są super , pielęgniarki z noworodków też , zawsze pomagały i nie robiły min, a odkąd pracuje na noworodkach pani doktor Elżbieta Stec , to podobno jest super , była ta pan doktor pediatrą oich dzieci , niezwykle miła i fachowa lekarka , dajcie szansę szpitalowi w chełmie , moim zdaniem w Lublinie nie jest lepiej , ale powodujecie see chyba jakimiś głupimi uprzedzeniami sprzed lat , kiedy faktycznie nie było u nas najlepiej.Pozdrawiam

lanta Elżbieta stec to byla moja doktor :) bardzo mila pani pozdrawiam :)

Skarbek jak tam usg? o chełmskim szpitalu słyszałam z opowieści moich koleżanek i z ciekawości zajrzałam na stronę rodzić po ludzku i przejrzałam komentarze. nie były zachwycające. po prostu przyjęło się tak że wszyscy lekarze z Chełma czekają na kasę. a czy to prawda? trzeba sprawdzić samemu. ja tam jestem przekonana do szpitala w Krasnymstawie bo rodziłam tam już dwa razy, chodzę do tego samego lekarza i nie zamierzam zmieniać a zanim do niego trafiłam byłam u kilku innych. a tak z innej beczki - brzuch już mniej mi dokucza na szczęście. bo myślałam że zwariuję.a tak ogólnie to nic mi się nie chce. dzisiaj mam dzień lenistwa:)

a zapomniałam dodać. ja nie deklarowałam wcześniej w którym szpitalu będę rodzić. ale gdzie kraj to obyczaj.

ja jestem ludzie co niektorzy sa okropni :( ale co zrobic taka ich natura ;/ nic sie na to nie poradzi

Dziewczyny przed godziną wróciłam z usg , bede miała SYNA! ;) Narzeczonemu banan z twarzy nie schodził jak to usłyszał, ja liczyłam na dziewczynke, ale z chłopca tez sie ciesze, aby był zdrowy. A na pocieszenie powiedział mi: "Chłopcy też czasem noszą różowe ubranka" ;) Imię wybrane: Filip Igor Biometria 19 tydzień TCD 17 mm FHR 140/min BPD 42 mm HC 149 mm AC 130 MM FL 27 mm PMP 239 g Troche sobie popłakałam, bo lekarz stwierdził łozysko przodujące, zalecił odpoczynek, poczytałam troche na necie o tym i sie przeraziłam :( prawdopodobnie bede miała CC i mozliwe są krwotoki i urodzenie przed terminem :/ ale poki co postanowiłam sie nie przejmować, w srode pojde do mojej pani doktor zobaczymy co powie.. Czy któras z was to przechodziła, albo zna taki przypadek?

ja nie nie martw sie na zapas wiem ze latwo sie mowi no ale postaraj sie kochana trzymam kciuki zeby bylo jak najlepiej :)

gratuluję synka:) na dziewczynkę też przyjdzie czas.nie łam się. wiem że łatwo sobie gadać tym bardziej że to twoje pierwsze dziecko. i nie czytaj nic w internecie bo się jeszcze bardziej nakręcisz. i właśnie żeby nic się nie działo to lekarz kazał ci odpoczywać. ja też się srałam i byłam przerażona jak lekarz mi powiedział że trzeba założyć szew na szyjkę ale teraz juz nie panikuję. na wizycie u twojej lekarki na pewno dowiesz się czegoś więcej no i ona przecież będzie wiedziała co robić. a na razie spokojnie - stres to też nic dobrego w ciąży. Zocha tak sobie myślę czy ci się udało i cały czas trzymam kciuki:)

mummy3 nie wiem jeszcze kochana dopiero 9 bede robic test a juz tak mnie podpieka zeby zrobic teraz :p wiesz jak ja bardzo bym chcial zeby sie udalo i zeby wreszcie wszystko dobrze sie skonczylo aj :(

mummy3 niewiem jeszcze kochana :) mam nadzieje ze sie udalo i ze tym razem wszystko zakonczy sie pomyslnie :) tak bardzo bym chcial .. jak narazie to pobolewa mnie podbrzusze tak jak na @ i mam czasem skurcze jajnikow zazwyczaj rano i wieczorem ale nie zawsze..

wiem że cię korci ale zaczekaj. mam nadzieję że dołączysz do grona zupek, kupek i nieprzespanych nocy:)

Dzieki dziewczynki! :) Zmykam już, mała kapiel i spać, bo cos mnie po tym płaczu na sen bierze ;)

no poczekam poczekam :) a wiesz jak ja bardzo chce do tego grona dolaczyc?! ah co ja bym dala za ten malenki skarb

a te moje skarby właśnie robią piknik:) chyba dzisiaj dłużej posiedzę bo wymyślają cuda i za nic nie chcą iść spać:)

Gość a ja słyszałam
ze dużo osób z chełma i krasnegostawu jeżdzi do ginekologa do Piask , kolezanki i znajome w pracy mi polecały tą lekarkę :)

szczerze - to chyba najlepiej znaleźć lekarza właśnie pocztą pantoflową. ja tak dotarłam do mojego gina.

Gość uupuup

hej. jak tam spędzacie sobotni wieczór? ja miałam dzisiaj nagły przypływ energii i wykorzystałam to na sprzątanie. ale teraz jestem padnięta. później będę się sie gapić w tv z mężulkiem bo na dyskotekę raczej nie bardzo:)

czesc :) ja tez dzis sprzatalam :) a sobotni wieczorek spedzam sama bo M do 22 w pracy :/ a jak tam Twoja gromadka :):)

na szczęście przeszło im z piknikami:) a teraz wzięli się za rysowanie to mam chwilę dla siebie to siedze na kafe. obcięłam im dzisiaj włosy na 0 maszynką. z moich obserwacji wynika że na święta powinny być takie akurat więc wstydu przed rodziną nie będzie:)