Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halina spod olsztyna

urlop wychowawczy-kiedy zasiłek

Polecane posty

hej Dziewczyny, po macierzyńskim chciałabym jeszcze na pół roku zostać na wychowawczym i tak się zastanawiam, czy mogę liczyć na jakiekolwiek pieniądze w tym czasie? wiadomo, moja pensja odpada, mąż ma działalność gospodarczą, jest na ryczałcie, płaci minimalny zus czy ktoś jest w podobnej sytuacji??

Gość ksjddljsadfd
No jak jesteś zatrudniona to będziesz miała płatne wychowawcze

jestem zatrudniona, aha, to super, myślałam, że to zalezy od dochodów w rodzinie, ale płatne wychowawcze - co to znaczy? czy dostanę jakąś stałą kwotę? czy część swojej pensji? (na cała nie liczę...)

wyczytałam, że dochód na osobę nie może przekraczać 504 zł, czy coś się zmieniło?? jak jest w przypadku działalności gosp.? wie ktoś może??

Z tego co się orientuje to jak jestes zatrudniona to wychowawcze jest płatne przez 2 lata,później już niestety nie.Nie wiem jaka to kwota,może zależy od pensji.

znalazłam info, że to 400 zł / mies. - chyba kwota stała ale czy jej przyznanie na pewno nie zależy od dochodu w rodzinie??? fajnie by było :)

Gość o kurka wodna
żeby dostać zasiłek wychowawczy dochód w Twojej rodzinie nie może przekraczać504 zł na członka rodziny ( chyba że teraz coś się zmieniło) Dochód obliczany jest na podstawie rozliczenia z urzędem skarbowym . Czyli ten pit który teraz złoży Twój mąż będzie brany pod uwagę . Dochód dzieli się na miesiące a potem na członków rodziny .

no to d..a zbita, nie będzie na kremy!