Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luizkaaaa

co myślicie o Świadkach Jehowy???

Polecane posty

Gość jjjjjjjjqqqq
ja tylko nie wiem po co sie na nich wjeżdża wiara jak każda inna na dodatek w porzo ludzie bo raczej cie na ulicy nie napadną starają się żyć zgodnie ze swoją nauką o nie mają seksu przedmałżenskiego

Gość njoyg
to nie wiara lecz sekta zwykła

Gość do: laseczka z dzwoneczkiem
nie, nie o to chodzi. Oczywiscie to nie jest tak ze ciotka jest bez winy calkowicie... Bo troszke ich powiedzmy "wykorzystała".Ale nie wzieła zadnej pozyczki od zadnego z nich, poprostu miała bardzo trudną sytuację finansową przez jakiś czas, nie wiedziała co zrobić to znajoma doradziła jej zeby sie do jechowych zapisała, bo tam jej pomogą. No tyko że oni jej pomagali z myślą taką że ona u nich zostanie :P A ona zwiała jak tylko mogła :) Z jednej strony to troche nie fair ciotka zagrała, ale z drugiej to wkońcu pzecież pomoc jest bezinteresowna, i oni mimo wszystko nie powinni się tak zachowywać żeby ją pozniej zastraszac :O Nie chcieli to mogli nie dawac.

Gość wieśkaaa
noooo z tym seksem to akurat róznie bywa :D znam parę mieszaną (on świadek ona katolik) i seksu sobie nie odmawiają. Potem on wszystko zwala na nią, bo ona go "kusi" "P

Gość laseczka z dzwoneczkiem
może wspomogli ją finansowo bez umowy na piśmie tylko tak "po bratersku" bo mają sobie pomagać... a jak ktoś odchodzi to nie za bardzo można już mu ufać więc chcieli odzyskać a może długo już trzymala i po prostu nadszedł czas że powinna oddać a na pewno ciotka była negatywnie do nich wtedy nastawiona skoro chciała odejśc to dużo rzeczy jej sie nie podobało więc była troche stronnicza a nie obiektywna może odebrała jako ataki ich upominanie się (upominanie sie konkretnych ludzi o zwrot pozyczki)

Gość wieśkaaa
no co Ty? :D ciotka się do świadków zapisała po to aby jej pomogli? to już lepiej by było gdyby przeszła się do kościoła po jakieś paczki z darów

wieśkaaa - no teraz to ona już to wie, ale wtedy widocznie myślała troche inaczej :O Nie wziela zadnej pozyczki, oni domagali sie zwrotu za zywnosc i kilka jakichs tam ubran. Laseczka widać że jesteś jechówką, nie ukrywaj się juz :O Wypierasz się swojej wiary?? Czy tak wam wolno??

Gość ah ja wiem ja wiem
do: do laseczka... Świadkowie Jehowy nie są organizacją charytatywną, więc ciotka postąpiła bardzo nie fair "zapisując" się do nich i wykorzystując ich Świoadkowie pomagają swoim braciom w wierze więc gdy cioteczka zwiała tylko gdy jej się polepszyło to jasne PRZEJRZELI JĄ POCZULI SIE OSZUKANI że ich wykorzystała i chcieli zwrotu bo nie na tym to polega prosze panstwa i taka ciotka bedzie przykładem biednej osoby nachodzonej przez okrutnych ŚJ...

nie jestem. Mam rodzinę. Rozmawiam z nimi. Byłam na kilku zebraniach. Wiem jak to wygląda

ah ja wiem ja wiem - taak, a ona to co, nie jest ich siostra??? Dlaczego je nie mogą pomoc, dlatego ze jest katoliczką to jest gorsza, tak??? Widzicie ludzie, wy ich tu bronicie a oni katolokow maja gdzies!!! Niech nikt mi nie piszę że są pomocni, skoro to takie logiczne że pomagają tylko swoim!!!!!!!!!!!!!!!

Gość o popatrzcie
tyle wypowiedzi tacy wszyscy mądrzy tak wszyscy wiedzą kim są ci swiadkowie a każdy co innego gada i kiedy podchodzą do was zagadać to nikt się nic ich nie spyta tylko zatrzaskuje drzwi paradoks

Gość o popatrzcie
tak kazał mi napisać mój jechovsky guru :)

Gość ah ja wiem ja wiem
ty popatrz lepiej co twoja cioteczka wyprawia to jest dopiero nie fair jak się dowiesz że ty byłeś bezinteresowni a ten komu pomagasz nie, to cie wkurw bierze czy nie?

Gość o popatrzcie
wyp.ier.dalaj podszywie a tobie jaki guru kazal to pisac

buachacha BEZINTERESOWNI?????? Co ty człowieku piszesz???? Wiesz co to jest bezinteresownośc???? Gdyby byli bezinteresowni to nie musiałaby się do nich zapisywac!!!! Zresztą jakbyś ty nie miał co jeść to też nie patrzałbyś na nic, a to czy kilku świadkow sięna ciebie obrazi czy nie byłoby ostatnią rzeczą o której byś myslał!!!

Gość ah ja wiem ja wiem
W ogóle nie rozumiem takich ludzi!!! Wykorzystywać naszego Jehove i naszego Guru???? Wstyd!!!! Jehova ześle na cioteczke koniec świata!!!!

Gość ona333
Wiecie co a ja to czasem zazdroszczę im że znaja wszstkie odpowiedzi.Naprawdę . Sama czasem nie wiem co mam powiedzieć dzieciom jak mnie o coś pytają a co dotyczy mojej wiary . I moje dzieci pytają na religi panią . Niestety ta chyba jakaś nie douczona bo czasami palnie taką głupote że aż przykro. W mojej rodzinie jest uposledzone dziecko i moja córka któregos dnia zapytała na lekcji religi DLACZEGO skoro bóg tyle nam daje ? No i dostała odpowiedż że to kara za grzechy rodziców......Wiem że to nie prawda ale czasami załuję że u nas takie niedouczone tepaki mogą uczyć religi.

Gość ah ja wiem ja wiem
hahaha więc ciotka może być dumna z siebie jaka jest zaradna oni nigdzie sie nie ogłaszaja jako org charytatywna a że ploty niosą że pomagają sobie to zawsze sie znajdą tacy co to bedą chcieli wykorzystać I TO W NICH JEST PROBLEM

Gość ah ja wiem ja wiem
a tak w ogóle to przedwczoraj nasz Bóg się przechrzcił, i od przedwczoraj nie nosi już takiego imienia jak wy myślicie. Już nie jest JECHOWA tylko teraz jest YEHOVA. Zrobiliśmy to z tego względu iż teraz wygląda to bardziej nowocześnie.

poziom tematu schodzi na psy jak wszystko na kafe więc opuszczam

Gość ah ja wiem ja wiem
więc teraz zaczynają się podszywy i nie walczymy już argumentami tylko się przedrzeźniamy?

Ty piszesz tu o pomocy, więc ja ci piszę, że to pomoc nie jestt, gdyż pomoc jest BEZINTERESOWNA. Oni chcieli ją poprostu kupić.

Gość ona333
A co to jest wogóle bezinteresowność???? Czy wogóle takowa istnieje ?? mysle ze matka która tuli swoje dziecko nawet nie jest bezinteresowna bo oczekuje również miłości od maleństwa i bliskośći....więc nie przesadzajcie z tą bezinteresownoscią

Gość ah ja wiem ja wiem
nie znam sprawy nie wiem jak to przebiegało ale z opisu dla mnie sprawa jest prosta: chcieli pomóc jej bo była jedną z nich. jak tylko jej pomogli to sruu i jej nie ma. to sie zorientowali że to był tylko "podszyw pod brata" i chcą z powrotem naprawd uważasz że nie mają prawa tak postapić?

jak daje zebrakowi pieniadze to robie to bezinteresownie.Malo, czasem komus pomagam - czesto tez bezinteresownie. Zaniosłam niedawno starszej kobiecie zakupy do domu - bezinteresownie, pewnie juz nigdy jej niei spotkam. Nie mierz innych swoja miara :)

Gość ah ja wiem ja wiem
pomogli jej pewnie sporo a drobne sąsiedzkie przysługi też pewnie robią jak każdy.

oczywiscie ze nie mają prawa. Ona w każdej chwili ma prawo się wypisać z ich "wiary", kiedy tylko ma ochote, i oni muszą umieć USZANOWAĆ JEJ ZDANIE Coo, jak była tą "jedną z nich" to pełen szacun, tak, ale za pięc minut jak się z listy wykreśliła to już brak szacunku, tak???? Tak się traktuje ludzi???

nie myl pojęć, nie nazywaj tego pomoca. Pomoc jest bezinteresowna, a to była zwykła chęć kupna kogoś.

Gość ah ja wiem ja wiem
mówie że nie wiem jak to było w szczegółach jeśli nie wiedzą że ich oszukała to nie ładnie ale jeśli sie zorientowali że to był "podszyw" to tak, mają prawo

Gość ona333
Dajesz biednemu na chleb....bezinteresownie..... mi tez sie zdarza . Po co to robimy obie?? Myslę ze z tego samego powodu....dajemy komuś odrobinke radosci a ja odchodzę ze spokojnym sumieniem i rónież malutką radoscią.... Zaprzeczysz??