Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luizkaaaa

co myślicie o Świadkach Jehowy???

Polecane posty

Gość sylwia.chasinska
religia to jest kazdego indywidualna sprawa, nie ma co się czepiac...ludzie dajcie spokój i bądżcie tolerancyjni!!!

Gość sylwia.chasinska
kazda religia ma drugie dno i nie jest do końca czysta!!! a w kk babcie nie dają na Rydz... i jego radio???

Ostatnio rozmawiałem z jednym z nich jak byłem z psem na spacerze, wydawał mi się taki pokrzywdzony przez los ponieważ strasznie seplenił i był troszkę odosobniony, bardzo się starał mi przekazać swoją wiedzę lecz ja też trochę o nich wiem i nie dałem sobie namieszać w głowie. Miał mnie odwiedzić lecz chyba bał się konfrontacji ;/

Gość giniaminia
Podobno w ich wierze jest tak, że dzieci są grzeczne, dobrze wychowane, kulturalne i cnotliwe...Znam dobrze dziewczynę która jest świadkiem i jest to największa kurewka jaką znam do tego zero kultury, obycia, wulgarna, agresywna, pyskata dziwka...Gdzie tu logika?

Gość wieśkaaa
Problem polega na tym że oni nie chcą dyskutować z katolikami i innymi, którzy mają wiedzę, więc na konfrontację nie licz

Gość niejeden z
nich mógłby zagiąć takiego wszystkowiedzącego katola

Gość ona333
Zmoim mężem kiedyś pracował młody wyznawca tej wiary . Praca była w delegacji ,sześć osób spało w jedym pokoju , praca na budowie. Wszyscy go wysmiewali i gnebili w pracy,wszyscy wierzący .chłopak po trzech miesiącach odszedł . A naprawdę w tym okresie było bardzo trudno o pracę w naszym mieście nawet na budowie.

Gość wieśkaaa
ona333, to już było przegięcie :O

Gość ona333
Niestety to fakt. I powiem szczerze ze bło mi wstyd nawet za swego męża ze się temu przygladał beztrosko.

Gość Luizkaaaa
hahaha jakby byli tacy super i fair to moja kolezanka by tego nie ukrywala w szkole i w pracy,ze jest jehówką !

Gość njoyg
wydaje mi sie,że ci co mówią o nich poztywnie to sami oni podszwający sie pod normalnych ludzi ;)

Gość ukrywa
jprzed takim, jak TY, którzy ich potem gnębią.

Gość ona333
Nie podszywam się jesli o mnie chodzi...jestem prawoławnego wyznania ale nie rozumiem skąd ta nagonka na jehowych?

Gość a ŚJ nie są
normalni? Moja babcia jest ŚJ i dużo o nich wiem. Na pewno nie są tacy zawzięci i złośliwi jak katole.

Gość wieśkaaa
zawziętych i złośliwych ludzi można spotkać wśród ludzi różnych wyznań

Gość Jehowi to sekta
kiedyś myślałam o nich jak o ludziach innego wyznania, poczytajcie w necie...a i nie sekta w kategorii odłamu religijnego a w kategorii sekty destrukcyjnej piorącej ludziom mózgi i zabierającej wszystko co mają... oni nie znają całej Biblii jak nam wmawiają, uczą się tylko jakim fragmentem mogą odeprzeć logiczne argumenty, a jak Ci pomogą to potem co do złotówki będą oczekiwali rewanżu....

Gość ona333
Myslę że ludziom nie podoba sie to że jehowi na każde pytanie dotyczące swojej wiary znają odpowiedz .

Gość wieśkaaa
we Francji są uznawani za sektę

Gość njoyg
nie jestem żadnym "katolem" nie trafiłaś paskudna jehówko wkręcająca podprogowo ... no comment

Gość wieśkaaa
ona333 Myslę że ludziom nie podoba sie to że jehowi na każde pytanie dotyczące swojej wiary znają odpowiedz . Swojej wiary tak, ponieważ studiują pismo wiele godzin, jednak są sporo różnice w nie tyle interpretacji co tłumaczenia Biblii, wystarczy porównać z tysiąclatką lub innym wydaniem ekunemicznym

Gość njoyg
ZNAJĄ ODPOWIEDŹ TLKO DLATEGO,ŻE SĄ SZKOLENI W SWOICH ZBORACH ONI ROBIĄ SOBIE NAWET "PRZEDSTAWIENIA" JAK SIĘ ZACHOWWAĆ,MOŻE BYŚ PANI 333 A RACZEJ 44 COŚ NA TEN TEMAT OPOWIEDZIAŁA A NIE TYLKO REKLAMUJESZ PODPROGOWO TĘ SEKTĘ ?

Gość ona333
Nie wiem ile jest prawdy w tym co mówicie o oskubaniu z kasy . Ale z tym praniem mózgu to chyba lekka przesada....a jesli tak to nazwiemy to jak nazwać można przemowy Rydzyka i to ze rzesze jego zwolenników na rencie co miesiąc sobie niemal od ust odejmuje by go weprzeć jałmużną?? Bądżmy realistami , wszędzie będą normalni ludzie I ci którzy będą wykorzystywać innych .

Gość śmeszą mnie
wpisy, gdzie ludzie piszą o tym, że niby ludzie przepisują im swoje majątki. Z tego co wiem, to mohery na Rydzyka niejedną emeryturę oddały, dom też przepisali jemu. Pisali o tym w gazecie.

Gość ona333
NJOYG .... z tym reklamowaniem to nie bardzo mogę bo jestem innej wiary jak już wcześniej powiedziałam..

Są wkurzający z tymi swoimi kolorowymi książeczkami, zaczepianiem człowieka na różne sposoby typu: Czy wie pani gdzie dojść gdzies tam? Ja mówię:Nie A oni, że pomogą mi dojść do prawdy ! (czy cos w ten deseń) :D

Gość ona333
Jak mnie zaczepiają na ulicy to sie uśmiecham i mówię znam wszystkie odpowiedzi bo mam już wiarę , Najlepszą dla mnie.I tyle.

Gość ona333
Nie znam nikogo kto by odszedł ale wielu którzy tam poszli.....i to może przerażać i dlatego te ataki.....tak mi się zdaje

Gość wieśkaaa
Mam znajomych wsród świadków z którymi mogę dojść do porozumienia na wszystkich płaszczyznach ale nie na temat wiary. Wiem że wyznanie jest sprawą indywidualną, dlatego nie po tym oceniam ludzi.Jednak nawet jeśli proszę żebyśmy porozmawiali na inny temat, to i tak rozmowa schodzi na temat Pisma, wiary, KK itp tak jakby byli na to zaprogramowani