Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam kilka pytan...

podróż do londynu

Polecane posty

Gość mam kilka pytan...

Witam, mam kilka pytan. Otóż nie długo lecę do londynu na kilka dni - 3 doby. Ile mniej więcej powinnam wziać ze sobą pieniędzy? Chodzi mi o to,żeby mieć na jakiś nocleg, żeby coś zjeść i mieć pieniądze na transporty (z lotniska na miejsce i z powrotem, na jakąś wycieczke do centrum itp.) Nie znam tamtych cen i malo się orientuje co i jak. Proszę, żeby ktoś napisał mi chociaż tak mniejwięcej ile powinnam zabrać? pozdrawiam ;)

Gość mam kilka pytan...
tak kartę wezmę napewno, ale mimo wszystko chciałabym wiedzieć jak powinnam się nastawić? Domyślam się, że 150 funtów to chyba takie minimum? Nie znam tamtejszych cen. Proszę o jakieś podpowiedzi...

zadaj to pytanie rano.. teraz to malo kto tutaj jest

Gość conajmniej
150 ! Londyn jest cholernie drogi,zwlaszcza centrum! nocleg-80 , pizza 15, piwo 8

Gość mam kilka pytan...
ale 150funtów na cały pobyt? + przejazdy, + nocleg (3doby) ??? Wiem właśnie, że jest drogi.. Troche mnie to przerasta, ale postanowiłam zrobic sobie wycieczkę, więc... jakoś dam radę :)

Gość mam kilka pytan...
nie jadę sama - bałabym się tak hehe :)

Gość mam kilka pytan...
Lot w obie strony 350zł , rezerwowałam ponad miesiąc wcześniej. ryanair. Mojej koleżance udało się polecieć w dwie strony za 90zł ,ale to już trzeba naprawdę polować :)

Gość mam kilka pytan...
do tego funty, załóżmy, że 150 , czyli ok 700zł... a oprócz tego jakieś tam jeszcze pierdoły, które kupujesz przed wyjazdem. Także dosyć sporo. trochę się przeliczyłam. Jakoś nie do koca zdałąm sobie sprawę ile mnie to wszystko będzie kosztowało... Jedan czy warto, okaze się po powrocie. :)

warto ale myślę, ze 150 f to bardzo mało........generalnie to jakbyś zwiedzała warszawę za 150 zł chyba, ze kanapki i woda w plecak, kawa w termos i z takim ekwipunkiem będziesz zwiedzać ;)

Witaj dokladnie w styczniu mialam ten sam problem kupilam bilecik, bardzo tanio, 250 w obie strony zarezerwaoalam tani hostel ( aproo masz nocleg), autobus z lotniska do centrum londynu. Pamietaj, ze w uk jest bardzo drogie metro: 1, 2f za przejazd. lepiej kup karnet. chyba okolo 11 ja zrezygnowalam bo koszty mnie przerazily. Muzea (natural history, figur woskowych, london eye) i baaardzo zimno było. polecam Paryż. Tanio i pięknie Ale baw sie dobrze.

Gość mam kilka pytan...
Akurat muzeów zwiedzać nie planuje :) Tak poprostu 'centrum' zwiedzić :) Od koleżanki dowiedziałam się, że 180funtów powinno być wtarczające? Co o tym sądzicie???

Gość mam kilka pytan...
a orientuje się ktoś ile mogę wagonów fajek przewieźć do Anglii???

Gość anabolitos steridos
mozesz full wagonów fajek przewieżć tylko pózniej bedziesz miał problem komu opylic chyba ze sam bedziesz palił jak smok to ok.

150f to bardzo mało.... podróż z lotniska do hotelu wyjdzie jakieś 15f - 8 jakiś tani bus a jeszcze dojazd do hotelu z centrum. Jedzenie, pamiątki, hotel.... jak dla mnie 150 wydasz w pierwszy dzień ;]

Gość mam kilka pytan...
to napewno :)

Tak Londyn jest drogi. Mam okazję mieszkać kilkadziesiąt km od Londynu i byłam kilka razy. Kiedyś jak byłam przelotem to zapłaciłam ze stansted do centrum i całodzienny karnet na przejazdy wszystkim 22 funty. Ostatnio jak pojechałam na Greenwich i postanowiłam troche pojeździć metrem z nudów to dałam 5 funciaków za całodniówkę na strefy 1-2. podaj maila i możemy pogadać na gg jak chcesz

oficjalnie mozna przewiezc jeden karton fajek. szczerze to 150 funtow to malo. bilet na london eye czy do muzeum figur w. to ok 20-25 funtow. jesli interesuja Cie stadiony pilkarskie ;) to tez jakies 15-25 funtow zwiedzanie. wszytsko mozesz dowiedziec sie z netu.

Standard Flight Night or day The Merlin Entertainments London Eye offers spectacular views of London from high above the River Thames. Famous landmarks to be seen include Big Ben and the Houses of Parliament, St. Pauls Cathedral, Buckingham Palace and Westminster Abbey. Adult (16 plus)17.88 Child (4-15 years) 9.50 Child under fourFREE Senior (60 plus)14.30 Disabled*14.30 Family of four**49.28 a w ogóle to widzę że jakaś promocja jest 10th Birthday offer - tickets for 10 The London Eye celebrates its 10th birthday with a great offer, 10am Standard Flights for 10.00.adult (16plus)10.00 child (4-15 years)5 Child under fourFree eeeeeee nie tak źle

Gość Do Londynu..
150 ..bardzo malo...Zastanowilas sie gdzie chesz sie zatrzymac? ja bym liczyla na 300 (wliczajac zakupy,przyjemnosci,jedzonko,zakwaterowanie,transport) Mieszkam juz tu 5 lat wiec w razie co smialo pytaj

150 to bardzo malo. 3 dni powiadasz... 150 wystarczy Ci na sam nocleg, 3 doby w jakims Bed&Breakfast. Ponadto travel card, czyli dzienna karta przejazdowa na metro i autobusy kosztuje 6.50 jesli kupujesz ja po godzinie 9.30 rano, a 10 jesli wczesniej. Mozesz na niej jezdzic nie ograniczona ilosc razy w ciagu dnia i gdziekolwiek zechcesz. Jedzenie jest drogie jesli zamierzasz jesc na miescie. No, chyba ze chcesz w KFC czy McDonald's, nawet nie jest tak tragicznie. Zwiedzanie i atrakcje sa bardzo drogie. London Eye - koszt okolo 20, to samo z muzeum figur woskowych, czy innymi atrakcjami jak London Aquarium, London Bridge Experience czy Tower Bridge... Polecam choc raz skorzystan z miejscowych 'Pier', czyli plyniesz malym statkiem. Nie jest tak drogo. Od 6 wzwyz. Zalezy dokad plyniesz i czy to bilet powrotny. Transfer z lotniska do centrum Londynu zajmuje godzine autobusem i kosztuje okolo 10. Zalezy z jakiego lotniska. Pociagi sa drozsze. Generalnie polecam do zobaczenia dzielnice Embankment, Tower Hill, London Bridge, Waterloo, Canary Wharf - to moje ukochane. Ja lecac na 3 dni do Londynu zabralabym 300. Tak na wszelki wypadek. Powodzenia. I baw sie dobrze. Jesli masz jakies pytania, to mieszkam w Londynie, moge odpowiedziec. :)

Gość mam kilka pytan...
mam_kilka_pytan@wp.pl - diabelska, jak mozesz napisz mi w mailu gg, chyba, ze wygodnie Ci przez, to Cię troszkę pomęcze pytaniami :)

6.50 kosztuje karta przejazdowa? to dla mnie była promocja chyba:) najlepiej jak coś zwiedzać to kupić pakiet London Eye + Aquarium + Madame Tussauds. jedzenie w KFC przez 3 dni to chyba przebolejesz:) Na greenwich mają dobre, niedrogie i duże kebaby.

Gość ja uwazam ze
100 dziennie jesli nie masz noclegu i jedzenia musi byc

Diabelska, nie wiem o co Ci chodzi. 6.50 kosztuje calodzienny bilet od strefy 1 do strefy 4, jesli akurat jest kupywany po 9.30am. Nie wiem gdzie Ty bylas. Jestem z tym na bierzaco. Codziennie metrem do pracy. Diabelska gdzie mieszkasz jesli mozna spytac?

Gość mam kilka pytan...
Hotel już mam - doba kosztuje 30funtów - tak więc 90funtów łącznie. Bedę musiała dojechać ze standsted do acton town (czy jak to się tam zwie) i z powrotem. Na zwiedzanie planuję tylko 2 dni. Jeśli chodzi o jedzenie - planuję zabrać kilka chińskich, a oprócz tego coś taniego na mieście. Planuję jakieś wyjście do kanpki na jakieś piwko. Prezentów robić nie będę :) Tak więc, na podstawie tego.. 200funtów będzie wystarczające? Jak zabraknie, to jeszcze jest karta do bankomatu :) ale chcę wiedzieć jak się nastawić. Dzięki w ogole za zainteresowanie :)