Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnmnmnmnmm

Pierwsza samodzielna jazda samochodem

Polecane posty

Gość mnmnmnmnmm

Wsiedliście do auta sami czy może z kimś? Jak jest lepiej wg was?

na poczatku jezdzilam z tata, bo musialam przyzwyczaic sie do automatu i rozmiarow auta ale pamietam ze jak pierwszy raz calkiem sama jechalam to bylam troche zestarchana :P

nie wiem coz ciebie za kierowca ale chyba zapomnialas o innych uzytkownikach drog niz pasazerowie :o

Z mężem jeździłam, ale mnie wkurwiał bo cały czas mówił co mam robić... Kilka razy tak go przewiozłam, że sam zrezygnował :D

Gość na poczatku jezdzilam
doswiadczonym kierowca. Umieralam ze strachu. Potem pewnosci siebie dodawala mi mama. Prawa jazdy nie ma ale jest ostoja spokoju ;) W zyciu bym sama do samochodu nie wsiadla ;) Zdalam za pierwszym razem. Mialam 20 godzin jazdy na koncie. Nie czulam sie kierowca pelna geba ;)

pierwszy raz za kółkiem... jechałem sam, po takim dość dużym podwórku, to był Fiat 126p i miałem wtedy 5 lat :D

to w końcu pytasz o samodzielną, czy z kimś? ja pierwszy raz siadłam długo przed kursem na prawko, z mężem, na parkingu, odpalilam, ruszyłam, do przodu, do tyłu, spodobało mi się zapisałam sie na kurs i jeździłam nocami z mężem po mieście po zdaniu prawka - w świetle dziennym :) no i zdecydowanie wolałam jeździc sama, niż z kimś

Gość na poczatku jezdzilam
calkiem pierwsza jazda moja to z instruktorem na pierwszej godzinie kursu ;) Dopoki nie kupilam samochodu jezdzilam tylko i wylacznie na kursie (20 godzin). Potem po roku musialam wsiasc z kim pare razy, bo prawie zapomnialam co sie robi :D

do Elinki-mówimy o pierwszej jeździe więc to było dawno ale tak pomyślałam ,nie miałam na myśli że tak źle mi pójdzie :-D,a po drugie jestem z tych zwanych zosia samosia

Gość mnmnmnmnmm
Chodzi mi o pierwszą jazdę po zdaniu prawka.

Gość Zestrachana
A ja mam juz tak dlugo prawo jazdy i nie moge odwazyc sie na samodzielna jazde. A jezdzic musze. Jezdze zawsze z mezem. Kazda jazda konczy sie klotnia. Zawsze cos mu nie pasuje.Musze sie przelamac i zaczac sama jezdzic. Tylko jak? Moze wezme pare godzin jazdy z instruktorem? Pozdrawiam wszystkie zestresowane kobitki za kierownica.

heh...jeśli nie możesz liczyć na wsparcie męża, to zdecydowanie lepiej jest wziąć dodatkowe lekcje z instruktorem. Swoją drogą Twój mąż powinien Cię wspierać a nie krytykować. Chociaż ja przechodziłam to samo z ojcem na początku, więc wiem jak możesz się czuć. Kilka dodatkowych lekcji z instruktorem powinno dodać Ci pewności siebie :-) Zerknij sobie na stronę adrena-l-ina.pl oni organizują dodatkowe kursy. Weź sobie parę dodatkowych godzin i na pewno nabierzesz pewności siebie za kółkiem.