Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wreduszka...

Jakie papcie dla uczacego sie chodzic malucha? Za kostke czy nie?

Polecane posty

Gość wreduszka...

za kostke ? z palcami czy bez? plissssssss pomozcie jak to bylo u Was? jak wygladaly pierwsze buciki Waszych pociiech?

U nas byly najpierw skarpetki z abs'em ;-) a pozniej specjalne buciki "pierwsze kroki" : ze stosunkowo miekka i cienka podeszwa ale ze sztywna pieta.

Gość zadne papcie najlepiej jak
takie dziecko chodzi bez. Kup zwykle skarpetki antyposlizgowe i finito. Tak jest najzdrowiej dla nozki.

Gość hmmmmmm mmmm mhmmm
zadne buty tylko na wyjscia a juz bron boze usztywniajace kostke - wtedy dziecko nie pracuje stopa i mozesz zaszkodzic - inne miesnie pracuja, w tym moze dojsc do koslawien

Gość hmmmmmm mmmm mhmmm
co do tych usztywniajacych kostke - mowa o kapciach oczywiscie, jesli juz ktos sie zdecyduje - to niech bedzie bardzo elastyczna podeszwa i miekkie "obicie" - jesli osztywnienie to tylko piety.

Gość mamazochyy
najlepsze obuwie ortopedyczne

Gość wreduszka...
oki dzieki Wam :) a pierwsze buciki na spacery to jakie? adidaski czy trzewiki ?? prosze pomozcie bo moja mama mnie strasznie meczy o te butu za kostke "ortopedyczne" boze mam juz dosc kiedy bedziemy mmieszkac sami ???? :/:/

Gość moje dzieci miały
takie tylko bez palców http://www.allegro.pl/item927984199_kapcie_pantofle_daria_zetpol_rozm_18_18_27.html Uważam ze są najlepsze bo dobrze trzymają nóżkę, dziecko się nie poślizgnie, łatwo się je zakłada i dziecko uczy się chodzić w butach. Nie będziesz miała potem trudności z założeniem bucików na wyjście z domu, a jeśli dziecko będzie biegało na bosaka to potem nie włożysz mu tak łatwo bucika. Buta tak jak wszystko inne jest dla dziecka nowością i musi do nich przywyknąć. Polecam bez palców bo jest przewiewniej no i moje dzieci miały pulchne nóżki i wysokie podbicie więc takie z paluszkami ciężej im się wkładało i miałam obawy ze mogą uciskać nóżkę.

ja bym trzewiki kupiła. mój miał zimowe z Bartka, teraz szukam czegoś na wiosnę, ale własnie trzewików jakis a nie adidasków. jeszcze sie nachodzi w butach typowo sportowych. teraz ma mu sie ładnie stopa ustawiać :)

Gość moje dzieci miały
a na spacery zdecydowanie trzewiki za kostkę