Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla matka

Lekarz prowadzący nie wyraża zgody na cc

Polecane posty

Gość taa będzie miała komfort
cc- skoro masz wskazania medyczne - to nie jest krytyka do ciebie - po to jest własnie ciecie cesarskie, zeby pomagać w takich przypadkach - kiedy zagrożone może być życie matki lub dziecka ...co do cesarki na tzw "zyczenie" bo matce się WYDAJE ze lepsze - nie rozumiem czegoś takiego ... dla mnie kompletne głupota ....przecież statystyki WYRAŹNIE mówią co jest bezpieczniejsze! ... może jeszcze zafunduje sobie wycięcie wyrostka na życzenie :D bo po co się męczyć jak kiedyś zaboli :D a operacje są przecież teraz taaakie bezpieczne :P

Gość cc:)
WIesz, z tym czarnowidztwem......Ja też jestem pesymistką, ale zazwyczaj uzasadnioną. Nigdy nie szukam problemu tam gdzie go nie ma, tylko kurcze ja miałam bardzo dlugo takiego pechaaaa, że szkoda gadać. Choć moja mamą i mąż postrzegają to inaczej. Dla nich to szczęście, że bez problemy zakwalifikowałam sie do programu adopcja. TO szczęście, ze NADAL jestem w ciąży, mimo że tak mam cholernie pod górkę w tej ciąży. A ja już liczę, że te ostatnie trzy miesiące odbędzie się bez niespodzianek, bo już mam ich serdecznie dość...... Ja tam nigdy nie krytykowałam CC, wiem co to strach każdego dnia o to czy wszystko.

Gość przyszla matka
cc- wybacz pytanie, ale miałaś problemy z zajściem w ciążę? Bo ja miałam podobnie, długo nie mogłam zajść, a lekarz mój stwierdził nawet by spróbować in vitro. Jednak na szczęście nie było takiej potrzeby choć nie powiem ciąża nas zaskoczyła, bo już myśleliśmy, że trzeba będzie się decydować na bardziej radykalne rozwiazanie

No u nas lekarz złudzeń nie zostawiał. Tylko in vitro. Udało się za drugim razem, choć szanse były bardzo niewielkie.... Niestety nie kwalifikuję się do kolejnych zabiegów tego typu, wiec tylko ten malec urodzony, a drugiego adoptujemy:). Urodzę dziewczynkę, więc w ośrodku proszę o synka do 6 miesięcy, ale widzę, ze na synka to ja poczekam oj pare lat....

Gość przyszla matka
taa bedzie miala komfort- a dlaczego mam nie mieć cc na życzenie skoro taka możliwość istnieje? Możesz mi wytłumaczyc co cię w tym tak boli? Dla ciebie to może głupota, dla mnie głupotą też są pewne problemy jakie się porusza na tym forum, ale wiem że dla innych mogą to być poważne sprawy więc może odrobina zrozumienia by ci się przydała

boże ile ja łez wylałam z tym moim mężem, i mamami i braćmi, a ty taka radość. Wkurza mnie tylko, ze na mnie tak dmuchają, chuchają, nic mi nie wolno, siedzę w domu i się nudzę....

nie rozumiem tego. Mój poród nie bolał wcale. Wzielam znieczulenie zzo, urodzilam bez bolu z usmiechem, bol po byl w zasadzie nieodczuwalny. ZZo lepsze od cesarki!! Lepiej zapłacić za to pierwsze, namawiam!!

Gość przyszla matka
cc- z adopcją to jest u nas ciężko. Ja tez się nad tym zastanawiałam, dowiadywałam wiele na ten temat. I najbardziej własnie wkurzało mnie to, że mimo iż mamy warunki na dziecko musielibyśmy na nie czekać latami. To jest po prostu, że chore, że ludzie, którzy pragną dziecka i moga mu zapewnić godne warunki muszą tyle czekać a matka z jakiejś patologicznej rodziny wychowuje dziecko latami

lilka 79, pewnie gdyby chodziło o tylko o kwestię bólu, rozważałabym takie rozwiązanie. Niestety ta kwestia wogóle nie była brana pod uwagę. Ale pewnie jak polecasz warto innym przyszłym mamom to rozpatrzeć.

Gość ależ lilka
do tych dziewczyn nic nie trafia :-) Tylko cesarka, cesarka, cesarka. Jakiś obłęd! Powtarzają to sobie jak mantrę i nie widzą innego wyjścia !

Gość przyszla matka
cc- ja też w domu siedze i nic mi prawie robić nie wolno. Na początku było zagrożenie, a teraz niby jest ok, ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne więc też wszyscy mi nade mną skaczą co czasami jest faktycznie denerwujące

przyszła mama, w zyciu nie zapomnę jak miałam wywiad środowiskowy - a mikrofalówkę pani ma, a na wakacje za granicę Pani jeździ, buhahahahaha. Masakra...... Nie mniej cóż począć. Sama kwalifikacja zajęła rok. Potem zaczyna się czekanie. Jednak najważniejsze jest to, ŻE SIĘ CZŁOWIEK DOCZEKA W KOŃCU. A to dość istotna różnica, kiedy żyje się w świadomości, ze nigdy rodzicem się nie zostanie..... Adopcja fajna sprawa, zaprzyjaźniłam się z pewnym pogotowiem rodzinnym. A że czeka się latami. Ja na to patrzę tak. Czekam dwa lata. Mam lat 30. Jak urodze i odchowam to nóż widelec zadzwoni telefon ze mam syneczka... także tak mi się ładnie wszystko zeszło....

Gość przyszla matka
cc- to super, mam nadzieję, że doczekacie się też synka:)

ktoś wyzej napisał, że w środowisku lekarzy i prawników przeważają cesarki - srodowiska prawników nie znam zbyt dobrze ale w lekarskim się wychowałam i to nie pierwszym lepszym - bo moja kuzynka pracowała w zespole transplantacyjnym profesora Religi, mój chrzestny był cenionym chirurgiem - drugi wujek ordynatorem ... mnóstwo lekarzy rozmaitych specjalności przychodziło do rodziców na imieniny i wiem na pewno, że ŻADEN Z NICH NIE POŁOŻYŁBY SIĘ "NA STÓŁ" (tak mówili na operację) JEŚLI NA PRAWDĘ NIE BYŁOBY KONIECZNOŚCI- każdy zabieg pod narkoza to ogromna szkoda dla organizmu i ryzyko rozmaitych powikłań - to mi zapadło w pamięć - - a jeszcze spierać się z "dobrym specjalistą" w tej kwestii - jak autorka... bez komentarza :O

do przyszła matka, wiem coś o tym, leżałam plackiem z plamieniami 5 miesięcy.... Ale nie dygaj, jak urodzimy to nas wszyscy oleja, i będziemy mogły urabiać się po łokcie. Także wiesz, czas takiego lenistwa się skończy raz na zawsze....

taa będzie miała komfort widać mamy poprostu inne doświadczenia... Zresztą 4 lekarzy bez pytania, rozmowy na ten temat powiedziało, że ma byc cc, to będzie.... :)

Gość przyszla matka
oj wiem, że się lenistwo skończy i nawet troszkę mnie to przeraża czy dam sobie radę:) ale to już nie są takie poważne obawy, bo najważniejsze by dzidziuś był zdrowy

do przyszła mama, a czemu nie miałabyś sobie dać???? Ja byłam okropnie aktywną osoba, i taka bezczynność mnie dobija, masakra. Ja już bym chciała robić w ogrodzie, remontować, spowrotem studiować, pracować, swobodnie sprzątać, ech nosić przenosić, chrześnice podnosić, jezuuuuuuu ja oszaleję z nudy. Ale za to kulinarnie doszłam do perfekcji:)

Gość przyszla matka
ja się ze swoimlekarzem nie spierałam więc mi tu kitów nie wciskaj. Po prostu na pytanie o cc odpowiedział, że on uważa, iż każda kobieta powinna rodzić naturalnie a przynajmniej spróbować. Jest to lekarz starej daty i ma dość radykalne poglądy na ten temat. Ale już jego córka rodziła przez cc i to na życzenie:P I od niej własnie mam kontakt do tego drugiego lekarza

przyszla matka> boli mnie ludzka głupota - bo często za nią później wszyscy płacimy z naszych podatków - dlatego się wypowiadam... może do kogoś dotrze.

Gość nie jesteś nienormalna
bo te chooje wolą, żeby dzieci były w domu dziecka niż u porządnych ludzi:o co za państwo:o jkl - :) dokładnie, jak ktoś się boi tylko bólu polecam sn z zzo, a jeśli boi się ogółem całego sn (choć nie ma czego, cc wg statystyk jest bardziej niebezpieczne) to niech sobie zrobi to cc i tyle...piszę, żeby było jasne o cc na życzenie, bo jeśli ktoś ma wskazanie do cc to w zupełności popieram a do reszty piszę, że się niepotrzebnie za wczasu negatywnie nastawiacie do sn

Gość przyszla matka
cc- no obawiam się trochę czy uda mi się na pewno być świetną mamą, bo wiem, że taki maluch na poczatku może nieźle wymęczyć. Ale nie przejmuje sie tym aż tak bardzo,zawsze mam w koncu męza do pomocy

cc - nie pisze do ciebie - bo wiadomo jak masz poważną wadę serca - to oczywiste, że jest większe ryzyko cc a nie sn - ale jak dobry lekarz mówi że lepiej sn - to po co szukać dziury w całym?

Gość gosia 234
cc - pytałas o rady...nie wiem co konkretnie Cię interesuje Ja już mam duże dzieci a kilka lat wstecz aż takich problemów nie robili. Zreszta może trafiłam na lekarza z innymi zasadami niż autorka, chodziłam w ciązy prywatnie na wizyty a pod koniec poruszyłam ten problem, zgodził się bez problemu, wyznaczył mi termin wczesniej o 10 dni od własciwego terminu, a że tego dnia nie miał dyżuru to specjalnie przyszedł żeby mi zrobić to cc Czułam się od razu b dobrze, żadnych tabletek p. bólowych nawet nie potrzebowałama zastrzyki które pielegniarki robiły co jaiś czas też wydawa ły mi sie zędne bo tylko mnie d**** po nich bolała Najbardziej wkurzające jest o leżenie przez kilka godzin, ale jakoś zleciało, ludzie przechodza naprawdę poważne operacje, na sercu, na mózgu itp, a tu 40 min i po sprawie, naprawdę nie ma się czego bać ps. W drugiej ciązy postapiłam analogicznie

Gość przyszla matka
taa bedzie mial komfort- za moje cc nie zapłacisz ty, ale ja,a twój poród sn akurat z moich podatków może być ufundowany:P Tak więc daruj sobie złośliwości

Ja też mam mieć szybsze cięcie ze względu złej budowy pępowiny....

za cc nie, ale jak nie daj boże po tej narkozie zostaniesz roślinką - czego oczywiście NIE zycze ... albo przytrafi ci się jakiś gronkowiec, albo sepsa - to za wielomiesięczne leczenie zapewne beknie NFZ .... a ryzyko jest znacznie wiekszę niz przy sn

Gość przyszla matka
ale ja nie chce pełnej narkozy tylko znieczulenie. A kobiety które rodzą naturalnie ze znieczuleniem to co? Im tez powiesz że mogą być roslinkami? Weź już lepiej skoncz pisac takie bzdury

Gość gosia 234
teraz jużn nie robią cc pod pełna narkozą, zzo to standard, i dobrze bo to fajna sprawa

myslisz ze znieczulenie w kręgosłup jest mniej niebezpieczne? :D ...póki co to ty piszesz bzdury - masz klapki na oczy i tyle - szukasz tylko poparcia i usprawiedliwienia dla bzdurnej decyzji, której się uczepiłaś wbrew racjonalnym przesłankom.