Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieńka ka

zestaw butelek na poczatek...

Polecane posty

mam takie pytanko mam zamiar karmic piersią (jeśli oczywiście wszystko będzie ok z moją laktacją) ale wiadomo jakąś butelke musze miec na zapas w razie wyjścia aby odciągnąć pokarm, czy opłaca mi się zakupić taki zestaw?? czy aż tyle tych butelek się wykorzysta?? to moje pierwsze dziecko tak więc nie jestem zorientowana ile czego będzie mi potzreba dlatego proszę o radę http://www.allegro.pl/item942054771_tommee_tippee_butelki_zestaw_startowy_new.html

ja kupilam tt:)mam zamiar odciagac swoj pokarm i podawac w butli.poki co mam 3 butelki i laktator reczny tt.mysle,ze na poczatek ok.zobaczymy jak sie sprawdzi:)

Gość mam pytanie jedno
jezeli bedziesz karmic butelka to jak najbardziej sie przydadza im wiecej tym lepiej!! butelki trzeba na poczatku wyparzac wiec jak bedziesz miała to robic za kazdym razem jak dziecko skonczy jesc to cie cos trafi!! pytałas czy te butelki i smoczki sa dobre?????

Kup jedną butelkę 120 albo 150 ml- będziesz miała na picie i w razie w na mleko. Beez sesnu kupować więcej jak planujesz karmić piersią

Gość mam pytanie jedno
ale wiecie jak to jest z tym odciaganiem pokarmu i podawaniem przez butelke??nigdy nie odciagniesz tyle co dziecko, a przyzwyczisz do butelki i potem pirsi nie bedzie chciało.

mam pytanie jedno ja nie za bardzo chce karmic piersia,wiec z dwojga zlego wybralam taka opcje.jak sie uda to sie uda,jak nie to nie.

jak chcesz karmić piersią to kup jedną 120 ml, wystarczy. nie mieszkasz chyba na pustyni i jakby coś było nie tak to zawsze możesz dokupić. ale mi jedna wystarczyła baaardzo długo!

drumdrum spróbuj chociaż kilka razy, jak ci nie podpasuje to zawsze na butelkę możesz przejść. Ja też nie chciałam karmić, ale dociągnęłam do 2,5 miesiąca. Nie było tak źle:)

Gość mam pytanie jedno
chyba ze tak....ale wiesz co bym ci radziła (skonsultuj to z lekarzem) ja tez karmiłam troche piersia i troche bebilonem no i teraz mały ma skaze białkowa. wiec jesli od razu zamierzaz karmic butelka to zapytaj lekarza czy nie mozesz podawac bebilonu pepti aby uchronic dziecko przed skaza

havanna sprobowac sprobuje.w szpitalu nie bede cyrkow odstawiac przeciez:)

no własnie chodzi mi o to że chce karmić piersią ok 5 m-c bo puźniej wracam do pracy, butelki będe używać jak będe musiała zostawić małego z mamą bo np. wyskocze gdzies na zakupy czyli sporadycznie, to czy ten zestaw jest dobry czy zdąże go wykorzystać?? jeśli chodzi o jakość produktów tt też oczywiście możecie napisac

Gość mam pytanie jedno
no pewnie że zdążysz.potem na herbate soczki i inne pierdoły

ja kupilam taki zestaw :http://www.allegro.pl/item936401803_sterylizator_mikrofalowy_tommee_tippee_gratisy.html i do tego jeszcze 2 male butelki po 120ml. jak Ci sie nie przyda na poczatku to bedzie na pozniej :D ja osobiscie odciagalam pokarm laktatorem elektrycznym i podawalam z butli. karmilam tak 5 miesiecy i nie mialam problemu z laktacja :) dziecko mialo najlepszy pokarm a ja nie balam sie, ze zawola jesc w sklepie :)

osobiście uważam, że jeśli masz zamiar sporadycznie karmić dziecko butelką to szkoda kasy wydawać na tak duży zestaw. Ja kupiłam jedną butelkę tt 260 ml + jedną baby ono 125 ml, również do okazjonalnego karmienia.

Gość Boze moja bbcia tak gada jak
Fajny zestaw. Ja uważam że przyda ci się parę butelek nawet jeśli karmić będziesz piersią. Ja też miałam taki zamiar a skończyło się z problemami z laktacją i musiałam karmić mieszanie(problemy które zresztą miałam od samego początku) i skończyłam karmic w 8 miesiącu. Także do podawania herbatek i wody ci się przyda

pewnie z jedna czy dwie butelki by Ci calkowicie wystarczyly ale i tak Ci sie przydadza nawet jak bedziesz miala wiecej tym bardziej ze masz zamiar karmic do 5 miesiaca a potem butelka. ja karmilam piersia a mialam z 20 butelek - dostalam np. z laktatorem jedna, dwie czy nie wiem ile, ze sterylizatorem kilka, z podgrzewaczem kolejne kilka i jeszcze zestaw butelek oddzielnie kupiony :O zdecydowanie za duzo mialam ale fakt ze wygoda jak juz zaczelam karmic modyfikowanym. nie sterylizowalam pojedynczo tylko z min 5-6 na raz w sterylizator :) jak karmilam piersia to tez odciagalam i podawalam czasami butelke jak gdzies poszlismy, na spacerze czy jak ja musialam gdzies pojsc to ktos inny mu dawal, wiec tez mi sie butelki przydaly. plus byl taki ze mlody jadl i z piersi i z butelki bez problemu wiec jak przestalam karmic piersia nie bylo problemow z przejsciem calkowicie na butelke. z tym ze ja mialam avent wszystko.