Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eveneskaaa

Przesikuje pieluchy

Polecane posty

Gość Eveneskaaa

Witam. Bardzo mnie dziwi fakt iz zawsze od urodzenia dziecka kupowalam pieluchy dada, nigdy nie przeciekaly siuski ani nic z tych rzeczy. Teraz mala ma 6 miesiecy i od tygodnia wylatuja jej siusie za pieluche. Cale plecy mokre. Jak to jest mozliwe?? Powinnam zmienic pieluchy?? Bardzo dziwna sprawa skoro tyle czasu nic sie nie dzialo a teraz zaczelo;/

Gość olasz
używaj pampersów są droższe ale będziesz miała mniej prania...

Gość Eveneskaaa
Niestety nie moge sobie na nie pozwolic:(

Gość Eveneskaaa
up up

Gość Może zmień na
większy rozmiar??

przecież te dada są w tej samej cenie co hagisyy!!!!!!! nie możesz tych kupowac? tamte kosztują chyba 28 zł za 59 szt a hagisy 40 zł ale jest 72 szt a może po prostu dziecko sie wiecej rusza i dlatego siuski wylatują, bo pielucha się luzuje

ja jeden raz kupilam pieluchy dada i nie bylam z nich wcale zadowolona :O moze poszukaj innych w podobnej cenie :) pampersy sa rzeczywiscie jak dla mnie najlepsze, ale cena tez jest wysoka :O jest jednak wiele innych producentow, ja bym sprobowala innych pieluch :)

Gość małe małe
wg mnie za małe, my używamy oryginalnych pampersów, ale tak czy inaczej pierwszym sygnałem by rozmiar zmienic na większy było zawsze przesikiwanie (szczególnie w nocy)

Gość Eveneskaaa
up up

dada mi kompletnie odpadaja i wcale tanio nie wychodza jak bierzesz pod uwage fakt ze pampers zakladasz jeden na cala noc a dade musisz co 3-4 bo inaczej przesika,do tego pranie czeka,rozbudzenie dziecka itp. wiec jak policzysz ilosc pampersow ktore zurzywasz na dobe a ile dady to wyjdzie ze taniej wyjda pampersy a jak chcesz tansze mimo wszystko to z tesco sa bardzo dobre.testuje od 2 tyg i jak narazie ok. z tym ze na noc i tak pampers zakladam :)

Ja mam synka ma 6 tygodni i miałam raz pieluchy dada i nigdy więcej nie chce widziec dobrze ze ich nie kupiłam tylko dostałam :-) własnie tak jak autorka pisze mokre było wszystko nawet po tej strobie zewnetrznej było mokre a niewiem czy z godzine był w tej pieluszce. Moim zdaniem najtaniej wychodza pampersy oryginalne bo ile mniej sie ich zuzyje i starczaja na dłuzej.

Gość ta niedobra pupa
Może trzeba zmienić rozmiar? Ja pieluch DaDa używałam u 7 - letniego dziecka niepełnosprawnego i nie przeciekały....

Ja małej też kupuje dada i fakt na poczatku tez miala mokre plecy ale to byl powod tego ze zle zakladalam pampersa bo albo za malo naciagalam na plecy albo zapinalam za lekko. teraz jest wszystko dobrze i nic nei przesikuje. a pampersa sa opkropne a przy okazji ma uczulenie na nie.

Lena no niep owiedziałabym, moja półtoraroczna córka właśnie pampersa głównie przesikiwała a hugissów nie

Gość portiaa
My też od samego początku kupujemy dady i jak mały zaczął przesikiwać, był to dla nas znak, że już wyrasta z danego rozmiaru. Synek waży nieco ponad 8 kg, a nosi od niedawna pieluszki rozmiaru 9-18, widać nie można się aż tak sugerować napisem na opakowaniu.

Gość portiaa
Aha, ja też zaczęłam od dady ze względu na cenę, bo one wszystkie kosztują niecałe 30 zł, z czego najmniejszych jest chyba 78, a tych dużych juz pięćdziesiąt kilka. Przestało być aż tak opłacalne, ale kupujemy dalej, bo jesteśmy zadowoleni :)

Gość aniulka 1234
dada są beznadziejne, a dziecko rośnie i coraz więcej sika, to chyba jasne, że zaczynają przemakać. Pampersy są najdroższe, ale najlepsze i najbardziej wydajne w użyciu. Wchłaniają wszystko w siebie i nie trzeba ich zmieniać tak często jak te najtańsze ścierwo. Tym bardziej, że po tych tanich często zdarzają sie odparzenia i inne, a to chyba najażniejsze, zeby dziecko czuło sie w pieluszce komfortowo, no nie?

Gość ggrggr
nie prawda,że drogie to najlepsze,my używamy na dzień babydream z rossmanna,a przecież chyba nie są takie drogie,a na noc i na dłuższe wyjścia pampers active baby

Gość egetge
Jak chce zeby dziecko mialo sucho, chocby przez kilkanascie godzin nocy, to tylko DADA. Pampersy mialam raz. Musialam zmieniac co godzine (!!!) i i tak moczyly skore dziecka. Jesli zdarzylo sie trzymac w nich dziecko dwie godziny, to przeciekaly. Pampersy to najgorsze scierwo jakie obecnie jest na rynku! Mozna je chwalic chyba tylko nie majac porownania lub bedac kims zwiazanym z ta "marka". Tyle w temecie porownywania. Co do DADA - wyprobuj inny rozmiar.

Gość egetge
No, chyba ze rynek zalewaja pampersy roznej produkcji i ja trafilam na jakas gorsza partie. Zero wchlaniania!!! Ab-so-lut-ne zero! To byly midi, 78 sztuk. Kupilam je z LeClerku w Gdansku. Myslalam ze wywale od razu do kosza ale jakos sie przemeczylam, zakladajac w dzien, na krociutko i zaraz wyrzucajac, tak ze udalo mi sie tego pozbyc w tydzien. Niestety dziecku milo nie bylo ale nie stac mnie na wyrzucenie pelnej paczki pieluch, za ktora zaplacilam sporo, chocby byly najgorsze.

polecam z rossmana.położna mi poleciła podobno jej klientki użwywają i też są zadowolone.

akurat u mnie pampersy sa najtansze, przynajmniej na wieksze dziecko. Zwykle korzystam z promocji i wtedy kupuje kilkaset pieluch. W tym momencie maly wazy 12 kg i jestesmy na rozmiarze 5+,ale chyba nastepne zakupy to juz rozmiar 6 wiec waga nie ma sie co sugerowac

Gość nati07
Dada to pieluchy dla biedaków!!!!

Gość Gabi-Mikołów
małe małe i nie ma co sugerowac sie waga podana na opakowaniu, mój synek ma teraz rok i 9 mies, waży równiutko 13 kilo, a pieluchy ma w rozmiarze 6 czyli 16+kg !!! co prawda pieluchomajtki z Pampersa są same z siebie małe, ale taka różnica od podanej normy... 9 miesięczne dziecko waży 13 kg??? mój ma 2 i pół roku i waży niewiele ponad 14-waga ur. 4.200 coś za bardzo tuczysz to dzieciątko od małego

Gość fanka anka
moja córcia przesikiwala w nocy zarówno pampersy jak i dady. Jesteśmy na dadach cały czas

Gość fanka anka
Gabi problemy z czytaniem sie kłaniają, dziecko ma rok i 9 mies

a ja nie mogę używać Pampersów bo moje dziecko jest na nie uczulone. Wysypka na pupci. Huggisy to samo. Używam DaDa i zero czerwonej pupy! Nie są tak sztywne jak np. Happy. Ja jestem z Dada zadowolona

Gość Gabi-Mikołów
Faktycznie,zwracam honor i przepraszam:) ja na punkcie otyłosci jestem przewrazliwiona,moja bratowa tak utuczyła córke od małego,ze dzisiaj 11 letnia dziewczynka waży...72kg!!! mamusia oczywiscie nie widzi problemu,choc sama wazy niewiele ponad 50.

Gość fsaafssaffsasfa
HUGGIES PRZECIEKAJA BOZE CHRON DZIECI PRZED NIMI