Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko sprawdz.oferty

A DAJCIE NO SZYBKI PRZEPIS NA SZYBKI I prosty przepis na piątek

Polecane posty

znaczy bez miesa :)

Gość kotlety ryżowe z sosem
pieczarkowym kotlety : ryż ze 2-3paczki ugotować w ziarenkach smaku albo vegecie,po ugotowaniu dodac jajko,zetrzeć ser żółty,wymieszać,formować jak kotlety mielone,obtoczyc w bulce tartej,usmazyc na oleju normalnie,zrobic sos pieczarkowy z 200gram pieczarek wsytarczy,zatrzepac smietana i maka,polac kotlety,mozna jakas surowke jak ci sie chce,pychota !! :)

napisałam,a nawet dziękuje nie ma :/

a te jajko to surowe? bedzie sie razem trzymac?

tak jajko surowe wlasnie po to zeby sie posklejalo wszystko,a mozesz do srodka jeszcze nasypac bulki tartej,lepiej sie sklei, a czy wyjada,wszystko zalezy od ryzu,ale mi zwsze wychodza

nalesniki z serem bialym, lub nalesniki ze szpinakiem i serem feta:)

Gość makaron z truskawkami
makaron z truskawkami. (truskawki rozgniecione z jogurtem lub śmietanom).

Gość makaron z truskawkami
śmietanom :) :) :)

fuj makaron na słodko masakra w zyciu bym nie zjadła ryba najlepsza ,do tego frytki

Risotto z ruńczykiem, groszkiem zielonym i grzybami. Placki ziemniaczane Krokiety ziemniaczane z sosem pieczarkowym Ryba na wszystkie sposoby :) Co kto woli :D

ziemniaki ryba i marchew z groszkiem lub kotlety mielone i ziemniaki lub placki ziemniaczane

Gość bukaa
racuchy z jabłkami 1/2 l jogurtu naturalnego lub kefiru lub kwaśnego mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka sody, mąki tyle, aby było dość gęste - wymieszać i odstawić na pół godziny. Obrać jabłka, pokroić (ja kroje na ósemki a potem w poprzek na grubsze plasterki0, wrzucić do ciasta. Usmażyć i podawać na gorąco posypane cukrem pudrem.

ja tam robię mielona smolę ze dziś piątek do tego pyry i buraczki pychota

Podczas postu nie powinno sie jesc nabialu :-o Ja tam dzis rybe w ziolach z ziemniakami jadlam

Gość no wlasnie takie z was
katoliczki:-o Pytaja o bezmiesne danie a pol dnia na kafe wyzywaja,obgaduja..Po co udawac? Uwazacie,ze post to tylko bezmiesne piątki..W poscie nie powinno sie jesc nabialu,bo jest pochodzenia zwierzecego..

nie powinno się jeść też jajek-bo też pochodzenia zwierzęcego?u mnie w domu nigdy nie przestrzegano postu i ja też go nie przestrzegam,nie jesteśmy praktykującymi katolikami.

Gość buahahahahha
CO???????????? NO NIEMOGE!!!! PODCZAS POSTU NIE POWINNO SIE JESC NABIALU?????????????? JASNE, BO PODCZAS POSTU TO MOZNA SSAC JEDYNIE KORZONKI I GALĄZKI DRZEWA.... O JA PIERDOLE KAFETERIA MNIE KIEDYS ZABIJE!!!!!!

nic nie wolno,trzeba siedzieć i pić wodę niegazowaną,nie wiedziałyście?

Ja tam tez nie jestem wierzaca,ale chyba tak..Moj maz bardzooo wierzacy jest i biblie zna na pamiec:-o co nie oznacza,ze nawiedzony i czyta ja codziennie.Po prostu tak go nauczono..No i nie je teraz nic co jest miesem i nic co pochodzi od zwierzat.. A nawet jak wczoraj gdzies tam "lecialam" po kanalach w TV to jakis tam ksiadz mowil,ze nie wolno nabialu w post A tak na marginesie...Wiecie ile ma najstarsza DJ'ka swiata? 68 LAT :D

Tez o kawie slyszalam..Bo POST to niby jakas pokuta dla nas i trzeba nasze zachcianki na bok odlozyc..Ja nie pije kawy w ogole,bo dla mnie ona smierdzi