Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XXMyszkaXX20

Żałuje z całego serca:(

Polecane posty

Gość ejjjjjka
Dobra dziewczyny wszystkie sie tutaj prezymy a gdzie autorka postu??????????? Nie ma odwagi nic napisac czy co bo juz nic z tego nie rozumiem.

Gość Ja jeszcze dodam ze czytajc wa

Gość Wassmin
Ja jeszcze dodam czytajac wasze wypowiedzi ze chce mi sie poprostu wyc.Co ma poronienie do aborcji???????? Ja sama tez poronilam ale poronilam a potem to bardzo odchorowalam teraz mam 2 wspanialych dzieciaczkow i nigdy bym nie usunela.Ale spoko nie zamierzam nikogo tutaj osadzac tyle ze nie rozumiem po co wypisujecie takie bzdury o poronieniach.Tego sie nie da przewidziec i rozne sa tego przyczyny wiec nie mylcie pojec.

Gość Maziaaaaaa
Moim zdaniem masz nie odpowiedzialnego faceta i sama rowniez nalezysz do takich ludzi i teraz placisz za bledy Wspolczuje takiego faceta

Gość czy wy nie widzicie ze to
prowokacja???

Gość kaszpirowski
Tragiczna jesteś - nie wiedziałas co robisz?

Gość Autorka pewnie ściemę
walnęła i zniknęła!!! A co do tej dziewczyny, która pisała, że stara się 8 lat o dziecko... Nie najeżdżajcie na nią,że kieruje nią zawiść i niech sobie cyt. "adoptuje lub weźmie dziecko na weekendy lub wakacje"... Łatwo Wam tak pisać, bo pewnie jesteście już mamusiami, a ona jeszcze nie. Walczy pewnie na wszystkie sposoby, bo kto nie chciałby mieć własnego dziecka??? I skąd wiecie, że w przyszłości nie zaadoptuje?? Ja ją doskonale rozumiem, bo moja przyjaciółka walczyła o dziecko 12 lat!!!! I rozpoczęli w końcu z mężem procedurę adoptcji, aż tu nagle okazało się, że jest w upragnionej ciąży!!! Ja uważam, że każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem i wolno nikogo krytykować. To są dorosłe osoby, które w pełni ponoszą odpowiedzialność za swoje czyny!!! Podobnie jak autorka tego postu!!!

Gość praawda jest taka
że złe samopoczucie autorki wynika głównie z burzy hormonalnej i ogólnie nieciekawej sytuacji życiowej. Tak sobie mów - nie ma co się obwiniać, bo to tragiczny zbieg nieszczęśliwych wypadków. Może poszukaj jakichś leków na uspokojenie i bądź silna.

Gość 192834038230
A co ma pisać skoro prawie wszystkie na nią "jedziecie"??? Ja autorki nie potepiam, mimo że mam dziecko i nigdy bym czegoś podobnego nie zrobiła... No ale, uważam, że kobieta powinna mieć prawo wyboru, jeżeli chodzi o 8-tygodniowego zarodka... A to, że ja walczyłam usilnie o swoje dziecko, kiedy było 6-tygodniowym zarodkiem to inna sprawa... Kobieta, która pragnie dziecka i cieszy się z faktu bycia w ciąży, dzieckiem nazwie i zygotę, mimo że doskonale wie, że z człowiekiem to ma jeszcze mało wspólnego :)

Gość litości!! !!
w 7 tygodniu bije serce! nie ma to nic wspólnego z CZŁOWIEKIEM?????

Gość litości!! !!
jak widać co do człowieczeństwa niektórych wypowiadających się też powinno mieć się wątpliwości...

Gość litości!! !!
żałuje z całego SERCA!!!??? HaHaHa..... ale nie myślała jak spowodowała że SERCE przez nią stworzone przestało bić?? z premedytacją! to nie był gwałt to nie było kazirodztwo obłożnie chora i umierająca też nie jest przechodząc ulicą skopie wasze dziecko albo napluje w twarz popchnie wyzwie ukradnie a WY to TOLERUJCIE bo przecież nie Wasza sprawa.... nie Wasze życie.... jesteście takie wspaniałomyślne, tolerancyjne, rozumiejące, wspierające.... same zresztą dlatego właśnie że uwielbiacie mieć duży margines własnych błędów zamiast uczyc się na błędach innych... szkoda że wiele z WAS też nie wie co w życiu robić i jakie decyzje podejmować, dlatego boicie się cokolwiek potępić żeby kiedyś Was nie potępiono żałosne

O Epoko! Czy wy się już Boga nie boicie. Nawet nie zdajecie sobie sprawy w jakich ciemnościach żyjecie. Czy wy w ogóle zastanawialiście się jaki jest sens waszego życia. Czy wy zdajecie sobie sprawę że to co dzisiaj się wyprawia to Sodoma, Gomora i cały świat przed potopem takich rzeczy nie widział. Czy za nic macie przykazania naszego Boga miłości, naszego Stwórcy, Pana który zbawia ludzi dobrej woli tych co żyją wg Jego przykazań. Wzywacie Jego Święte Imię w waszych kłótniach, przeklinacie się w Imię Jego. Nie potraficie uszanować jedynego dnia świętego, aby nie zarabiać na wasze dobra materialne, które przeminą, w proch się obrócą. Jak Pan wasz odpoczął po sześciu dniach tak i wy odpoczywajcie. ZABIJACIE siebie nawzajem waszą nienawiścią, zabijacie - utrudniając innym "aby tylko nie był lepszy ode mnie", ZABIJACIE WŁASNE DZIECI W W WŁASNYM ŁONIE, bo wam termin nie pasuje, bo co ludzie powiedzą, bo to nie ten. Czy naprawde myślicie że ujdzie wam to na sucho zabić własne dziecko, zabić życie. Cudzołożycie! Jest napisane: " NIE CUDZOŁÓŻ!" Czy za nic macie to przykazanie, które doprowadza do zła, do rozpadów małżeństw połączonych nierozerwalną więzią przez Najwyższego, d do cierpień dzieci które nie mogą być wychowywane w prawdziwej rodzinie z Matką i Ojcem. Wasze cudzołóstwa, rozpusty prowadzą do aborcji, do tak haniebnych czynów. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile zła jest przez wasze nie rozumienie przykazań, lekceważenie ich. Jest napisane "nie będziesz kradł!" czy jeśli kto myśli "jestem dobry bo nie ukradłem" albo "nie zabiłem to już już ma życie wieczne? Czy zastanawialiście się ile razy ukradłeś komuś reputacje, ile razy poprzez swoje plotkarstwo, bezmyślną paplanine ukradłeś bliźniemu swojemu jego dobrą opinie. Ile razy skłamałeś przeciw bliźniemu swemu, dla swoich korzyści materialnych? Przez swoją chciwość i pożądanie świata doprowadzacie do rozwodów, do grabienia majątków który nie należy do was. Czy przykazanie takie "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego, nie będziesz szukał pomsty na bliźnim swoim" ma dla was jeszcze jakiekolwiek znaczenie. Ile to razy przechodzicie koło bezdomnych, którzy tak bardzo potrzebują waszej pomocy, ile to razy w kościele mówicie sobie "Pokój nam wszystkim" a po wyjściu zabilibyście brata swojego. Nazywacie się katolikami, chrześcijanami, a czy ktoś z was który się tak zwie miłuje nieprzyjaciół swoich, przechodzi obojętnie koło bezdomnego, odpowiada miłością na zło, mówicie "O Jezu" a nie bierzecie krzyża swego, chcecie być władcami, chcecie by wam służono a to my mamy służyć innym, "...bo nawet i Syn Człowieczy nie przyszedł na świat aby mu służono tylko aby służyć" O modlitwie już zapomnieliście, mówicie: "niech kapłani się za nas modlą" lecz oni sami potrzebują modlitwy bo sami zbłądzili. Nawracajcie się ludzie bo biada BIADA wam jeśli dzień Pański zastanie was w grzechu, żałujcie za grzechy, pokutujcie bo kielich sprawiedliwości już się przelewa i tylko przez dusze cierpiące tu na ziemi ofiarowane Panu i przez Jego łaskę i litość dzień zagłady tego świata jest przedłużany. Jest napisane: "Otworze czeluść i dusić będą się swoimi grzechami" "a ateusze będą błagać aby w końcu z ciemności zajaśniał blask Pana i stanie się tak dopiero wtedy gdy uwierzą w Niego lecz wtedy będzie już zapóźno." Okażcie skruche, proście o wybaczanie, nie żywcie urazy, wybaczajcie innym, nieprzyjaciołom swoim a będzie wam wybaczone bo Bóg jest Bogiem miłości i każdy kto uzna swoje grzechy przed nim, okaże skruchę, szczery żal za grzechy i będzię szedł przez resztę swojego życia wyrzekając się wszelkiego zła, będzię przestrzegał wszystkich tych 10 przykazań i dwóch najważniejszych na których opiera się całe Boże Prawo, naznaczy sobie pokute będzie mu odpuszczone i zbawiony będzie. Wierzcie w siły zła, wierzcie ojca kłamstwa szatana, który was zwodzi, wierzcie w wieczne potępienie, nie wierzcie w tzw."new age" (każdy zbawiony) Wierzcie W Chrystusa i Jego zapomniane nauki, wierzcie w to że dzięki waszemu nawróceniu, żalu za grzechy Drogocenna Krew Chrystusa zmyje wasze winy, zdajcie sobie sprawe że każdym waszym grzechem dobijacie gwóźdź do krzyrza Chrystusowego. Jezus cierpiał za każdego z was indywidualnie, cierpiał straszne męki aby zmyć wasze winy jeśli narodzicie się na nowo a wy jak Mu się odwdzięczacie, czy dajecie coś od siebie, coś poświęcacie się dla innych waszymi wysiłkami, waszymi dobrami. Niech każdy odpowie sobie sam. Módlcie się do Boga o nawrócenie, o łaskę, o nową drogę do Królestwa Niebieskiego "Jakże wąska jest droga do KRólestwa Niebieskiego, a jak szeroka to wiecznego potępienia" Uczcie się miłować nieprzyjaciół swoich, nie będzie już w was nienawiści, tylko żal do tych braci waszych, że tak złą drogę obrali drogę zła do zatracenia wiecznego. Módlcie się za nich wybaczajcie, odpowiadajcie miłością bo miłość rodzi miłość, zło rodzi zło. "Gdybyście ludzie wiedzieli jakie dobra nam PAN nasz Bóg przygotował w niebie ten świat nie ujrzał by więcej grzechu. POKÓJ WAM LUDZIE BŁOGOSŁAWIE WAS I KOCHAM! "Kochajcie nieprzyjaciół swoich" "Czyńcie miłosierdzie to i miłosierdzia dostąpicie" "Kto z was chciałby by być pierwszy niech będzie sługą waszym" "Cokolwiek uczyniliście jednemu z braci Moich najmniejszych Mnie uczyniliście" "Kto chce zachować życie tu na Ziemi, straci je a kto poświęci życie swoje dla Jezusa będzie żył na wieki" Czytajcie proroka naszych czasów, odpowiedzi na wasze pytania znajdziecie w w tych orędziach: http://www.voxdomini.com.pl/stow/pl.html

Gość do  Wassmin
jeżeli chodzi o poronienia to kobiety piszą jej po to aby uświadomić, że wcale nie jest prawdą, że nie będzie mogła mieć dzieci, ponieważ po poronieniu tak samo jak i po aborcji macica jest oczyszczana, to jeżeli po poronieniu można mieć to niby dlaczego po aborcji nie. Odkąd to macica rozróżnia, że to było poronienie a to aborcja.

Gość nie nie nie nie nie nie
litości!! !! --->>> no z człowiekiem ma tyle samo wspólnego co np. z kurczakiem... z racji tego że w tak wczesnym tygodniu oba zarodki wyglądają tak samo... a to, że ktoś uznaje 7tygodniowy zarodek za człowieka to kwestia jego świadomości... wiec nie pitol :D

Madry Polak po szkodzie.Jakby mi chlopak kazal usunac ciaze - dostalby w ryj i nogami sie nakryl!!! No kurde, przeciez dziecko to nie jest kupno nowej komody w nie ulubionym kolorze, wtedy mozna isc na ugode, ale dziecko? Rece opadaja, wspolczuje Ci, glupoty!

Gość jak ktos lubi wyolbrzymiaccc
ale do 8 tygodnie to nie dziecko to zarodek, a co robisz z plemnikami, przecież to produkt do poczęcia dziecka, tez winno się zbierać w odpowiedni słoiczek a nie wyrzucać .

Gość srututytu
Witaj autorko. Jestem (a raczej byłam) w takiej samej sytuacji. Usunęłam ciążę w 9 tygodniu w wieku 17 lat Teraz mam 21. Piszesz że usunęłaś ciążę farmakologicznie. Ja również... Powiem Ci jedno; nigdy o tym nie zapomnisz. Będziesz wyć latami, będziesz waliła głową o podłogę z żalu, ze swej głupoty... Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie szukałam ukojenia, pocieszenia... słów: 'słuchaj będzie dobrze, przecież nic się nie stało'. Gówno. Stało się. Nigdy nie szukałam po tym fakcie usprawiedliwienia. Bo usprawiedliwienia nie ma. Co mam napisać? Mnie też chłopak naciskał strasznie, rodzice straszyli że wyrzucą mnie z domu jak przyjdę z brzuchem, zresztą ojciec alkoholik, matka niepełnosprawna, jeden mały pokoik... i mogę jeszcze wymieniać bez liku... ale po co?! Nie ma usprawieliwienia!! Może kiedyś przyjdzie do Ciebie w snach kruszynka... taka mała i uśmiechnięta... Do mnie przyszła raz... Nie ma przebaczenia. Będę się smażyć w piekle. I bardzo dobrze!! Ja jeszcze żyję i nie straciłam resztek rozumu bo wiem że są ludzie którzy bardzo mnie potrzebują... nie mogę i ich zawieść czy skrzywdzić... dosyć ofiar.... Jeśli jesteś słaba psychicznie to zmiataj do psychologa. Gwarantuje samo nie przejdzie... zresztą.... to nigdy nie przejdzie do końca.

Gość spodziewająca
Przede wszystkim zostaw chłopaka, który namówił Cię do tego i nie dał Ci wsparcia. To nie jest wartościowy człowiek, z takim mężczyzną nie będziesz w życiu szczęśliwa.

Gość XXMyszkaXX20
To nie jest tak i takie łatwe też nie ja juz mam synka 3 letniego i bardzo chciałam mieć te dziecko i nie zaprzeczam ze uważałam aby nie zajsc w ciaże bo chciałam ale tak sie wszystko potoczyło że musiałam usunać poprostu ja z moim chłopakiem chcielismy dziecko i chcemy ale poco ono sie mialo teraz meczyć aby mieć dziecko trzeba mieć dobre warunki na to !!!!!aby one sie czuło bezpiecznie i kochane :( Ale jak tak głeboko pomyśle to naprawde mnie to boli i nie mam 13 lat tylko 20 !!!!!!to jest raz a dwa czasami starsza jest głupsza jak młodsza nie na tym żecz polega ...taka prawda pozdrawiam i popieram te ktore umia mnie zrozumieć.!

Gość litości !! !!
Widać jaka jesteś mądra......... w wieku 17 lat dziecko, oooo - przynajmniej nie usunęłaś! pewnie nie miałaś na to kasy, wyuczyć też się nie wyuczyłaś bo robisz podstawowe błędy ortograficzne i stylistyczne, dobra - pójdziesz do szkoły po 30.... i widać jaka jesteś mądra...! - nie wyciągasz wniosków z własnych błędów z przeszłości, warunki... trzeba było myśleć, uczyć się a nie współżyć bezmyślnie, ludzie wija swoja gniazda do 30 a potem się rozmnażają, no ale jak się ma przeciąg w głowie......

Gość litości !! !!
a ten absurd że "chciałam miec dziecko i chciałam zajść w ciążę" ale usunęłam to przebija wszystko

Gość litości !! !!
skąd się biorą takie bezmózgie pannice....

Gość beffffff
te pannice są właśnie wychowywane przez matki polki, które nie nauczyły je zabezpieczać się, bo ich matki zajęte młodszymi dziećmi, to przechodzi z pokolenia na pokolenie

Gość a gdyby takkk...
Ale z was jelopy! Po co odpowiadacie na takie posty? wg to mnie prowokacja bo normalna osoba nie bedzie sie przyznawac na forum publicznym do aborcji!! za to grozi wiezienie i cala reszta ;] jak dokonala takiego czynu to jej sprawa, jej sumienie i nikt i nic jej nie pomoze, w zyciu dokonujemy roznych ciezkich wyborow i to co zrobimy zawsze bedzie mialo jakies konsekwencje, wybrala aborcje ok - bedzie sie zadreczac do konca zycia i to juz jest NAJWIEKSZA kara jaka ktokolwiek moze sobie wybrac!!! a jesli by urodzila tez by sie meczyla jako samotna matka, kto wie moze rodzina by sie od niej odwrocila i by zostala sama jak palec, nie znamy sytuacji rodzinnej, kiedys tez ty albo ja mozemy byc w podobnej sytuacji, ile kobiet ktore maja juz dzieci np. 2/3 usuwa kolejna ciaze z wpadki bo przeciez to wstyd miec dziecko w wieku 40-45l jak i nawet 50!! wiec skonczcie te jebane moraly bo same nie wiecie co kiedys zrobic!! AMENT!