Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po 30

czy kosmetyki VICHY sa warte swojej ceny?

Polecane posty

Gość to i owo balonowo
zależy, które i zależy jaka cera. ja chwalę sobie krem pod oczy z retinolem ha. ale już np. podkład area teint jedwabisty uczulił mnie. jak dla mnie o wiele lepsze kosmetyki pielęgnacyjne są z avene.

Gość śniegula
TAK!!! Polecam Normaderm Ant-Age, w połączeniu z żelem- właściwie nie mam wyprysków, a leczyłam długo u dermatologa... A La Roche-Posay uczula mnie okrutnie- byłam cała czerwona i spuchnięta...

Gość gość
Vichy są ok. ale ich cena zawiera tzw. współczynnik wysokiego "cenienia się marki". Z drugiej strony żaden kremik pod oczy nie działa na mnie tak dobrze, jak właśnie od Vichy http://lekosfera.pl/exp/kosmetyki-vi.htm i chociaż zdaję sobie sprawę, że funduję różnym prezesom hurtowni i różnym przedstawicielom handlowym nowe auta i laptopy, to i tak kupię.

Gość gość
Nie wiem czy są warte swojej ceny ale ja je kupuję, moja twarz nie toleruje innych kremów niż koncernu loreal'a. Próbowałam avene, iwostin, pharmaceris i wielu innych tańszych i droższych i od razu pojawia się zaczerwienienie oraz łuszcząca skóra. Przestawiam się teraz na oleje i jeśli moge doradzić to poczytaj o naturalnych olejach np arganowy z dodatkiem kwasu hialuronowego albo witaminy e, cenowo wyjdzie podobnie a jednak dużo bardziej naturalnie i bez chemii

Gość gość
Kosmetyki Vichy są warte swojej ceny :) Kiedyś dostałam próbki podkładów i kremów od siostry. Mam cerę z problemami, przebarwienia, cera mieszana, skłonna do trądziku więc potrzebuje wyjątkowej pielęgnacji. Musze dbać o to aby cera nie była sucha, zbyt tłusta, aby wyglądać na co dzień ładnie ukrywając przebarwienia. Po wypróbowaniu próbek zakupiłam produkt Vichy Afera Teint Pure. Nie żałowałam wydanych pieniędzy. Podkład wygląda naturalnie a dla mnie to bardzo ważne ponieważ podkłady kryjące są zazwyczaj o ciężkiej konsystencji. Ale podkład Vichy mnie zaskoczył, moja cera była promienna, nawilżona w odpowiedni sposób, zaczerwienienia zniknęły, jest lekki a co najważniejsze skóra oddycha, dodatkową zaletą jest to, że u mnie cera nie stała się już tak uciążliwa i powoli znikał trądzik, w przeciwieństwie do innych podkładów, przy których tylko zatykały mi się pory. Polecam polecam polecam :)

Gość catrice
Moja droga"po 30", o skore zaczyna sie dbac po 20 roku zycia, wiec 30 to juz za pozno troche, ale nic straconego. od razu mowie- tlumaczenie, ze nie mam zmarszczek to po co w 20pare lat mam intensynie o siebie dbac to blad- skora wewnetrzna starzeje sie od 20, wiec od tego czasu trzeba o nia intensywnie dbac. W wieu 30 lat stawiaj na kremy przeciwzmarszczkowe- pod oczy, i dwa do twarzy- na dzien i na noc. Oczywiscie nie musisz sie rzucac od razu na drogie marki typu Estee Lauder, ale VIchy to jest jedna z tanszych, ale lepszych firm (naprawde najlepsze kremy pod oczy kosztuja po 450 zl, wiec 100 wydane na vichy to pykus). Poza tym taki krem to inwestycja- stracza na kilka miesiecy codziennego stosowania. Ja polecam firmy- eucerin, vichy, dermedic. to z tych tanszych. I codziennie moja droga rob demakijaz!! ale nie ze zmyjesz sobiebuzie szarym mydlem i yolo!tylko plyn micelarny, zel,olejek idopiero krem!

Nie są warte swojej ceny, jeżeli ma się jeszcze skłonności do jakiś alergii to zdecydowanie odradzam. Są inne lepsze apteczne firmy, np. iwostin, la roche.

Gość gość
Ja uwielbiam podkład vichy. Sa najlepsze moim zdanie. Żaden tak świetnie nie kryje

Gość gość
oczywiscie ze sa! neovadiol uzywa moja mama i szczerze? woli wydac 100 na dobrej jakosci krem niz 20 zeta na cos co ma skladzie witamine c i wode.. dziewczyny pamietajcie ze to jest inwestycja! przeciez to jest twarz, a nie brzuch ktorego nie pokazujecie wszystkich codziennie! nie kazdego stac na zabiegi

Gość gość
Mam te same spostrzeżenia, bo jeszcze nie zawiodłam sie na zadnym z tych kremów. I fakt jest taki tak naprawde moje mile, ze one działaja na nasza skóre.

Gość gość
moim zadaniem kosmetyki Vichy są jak najbardziej warte swojej ceny, ale czasem kobiety narzekają, bo źle dobierają sobie kosmetyki. Tzn np. nie do tego typu cery. Jeśli macie poważne problemy skórne to ode tego sa leki i maści, a kremów używa się zwykle na co dzien. Ja kupuje sobie kosmetyki Vichy w tej aptece http://www.aptekawarszawa.pl bo mają naprawdę spore promocje.

Gość alexxxinka
Ja powiem Wam, że kupuje je od dłuższego czasu i uważam że jesli kazda z nas chce efektów, chce żeby skóra wygladała dobrze, była odpowiednio nawilżona i odżywiona to uważam ze własnie kremy Vichy wszystko to nam dadzą. Ja z racji tego że jestem po 45 roku życia i mam już swój trudny czas menopauzy to też wiem ze ma ona odbicie w mojej cerze. A Neovadiol Vichy jednak te zmiany zatrzymuje.

Gość gość
ja używam fluidu Dermablend vichy kosztuje z 75zł w aptece, ale używam go już 8 lat i jest najlepszy, dobrze kryje, skóra oddycha, a takie opakowanie starcza mi na około rok!

Gość gość
Ja też jest taki jeden fluid od nich swietny, mialam probke, starczyla na 5 razy, dodam, ze mam duzo przebrawien, i ani sladu. idealny . Alen iestety jak narazie za drogi na moj budzet. . Ale mysle, ze wart swojej ceny.

Moja mama też używa Neovadiol. Nazywa go eliksirem młodości dla kobiet przechodzących menopauze.

Gość Berdenia
A ja odwrotnie, nigdy nie kupowałam kosmetyków Vichy. Pierwszy raz sięgnęłam po nie ostatnio i był to właśnie kompleks uzupełniający neovadiol, bo to chyba jedyne kosmetyki przeznaczone dla kobiet w wieku menopauzalnym. I już wiem, dlaczego są tak popularne, szkody, które menopauza wyrządziła skórze mojej twarzy zostały szybko naprawione. Twarz może nie jest zupełnie gładka, ale jaka ma być w tym wieku?;) Ale gęstość skóry poprawiła się bardzo.

Ja podobnie zauważyłam u mojej mamy, że krem powstrzymał to co się działo, a nawet i nieco cofnął skutki menopauzy, które niewątpliwie bardzo zaczęły być widoczne na jej skórze.

Gość gość
vichy to jedyna firma ktorej ufam wiec ciagle uzywam te kremy sa wyjatkowe super nawilzaja cere jest idealna cera.Polecam

Gość gość
Najlepszym kosmetykiem jest... sama WODA i taka jest prawda, myjcie skórę sama wodą i tyle, te wszystkie kremy to jedna wielka SCIEMA :D Vichy czy inne sama chemia, która właśnie PRZYSPIESZA starzenie skóry i taka jest brutalna PRAWDA :)

Ja uważam, że VICHY to bardzo dobra marka i choć za kosmetyki trzeba trochę zapłacić, ale są to produkty polecane przez wielu dermatologów zwłaszcza kiedy mamy problematyczną cerę, Sama nie raz miałam wiele problemów po użyciu tanich drogeryjnych kosmetyków, a VICHY nigdy nie nie zawiodło. Teraz używam podkładu Vichy Dermablend korekta 3d, który doskonale radzi sobie z moimi niedoskonałościami na twarzy, a nawet mam wrażenie, że przygasza wszelkie zmiany skórne i co najważniejsze nie ma po nim efektu maski.

Tu Edi, spiepszaj z tym dziadostwem!!! amerykańskie rakotwurcze wytwory, teraz to już zero natury!!! tylko mendy wymalowane dookoła..... nic już wam nie pomoże, katastrofa

Gość jaskierkaaaa
Z Vichy najbardziej sobie cenię podkład korygujący Dermablend korekta 3d pod którym ukrywam swoje potrądzikowe blizny i zaczerwienienia. Pierwszy raz mam taki kosmetyk, który nie robi sztucznej maski, twarz wygląda naturalnie i matowo.

Gość ulkaes
Super jest ten podkład. Produkty apteczce są skuteczniejsze od drogeryjnych to i warte są swojej ceny.

Gość gość
No ja akurat jestem wielka fanką tych kosmetyków. Po 35 roku zycia mam tez dużo wieksze oczekiwania jesli chodzi o działanie kosmetyków. Teraz od tygodnia stosuje serum Vichy Liftactiv Serum 10 Supreme. NA pewno po tym czasie mogę juz powiedzieć ze skóra staje się delikatniejsza i wygładzona.

Gość grymałka
ja mam duże zaufanie do tej marki, bo mają kosmetyki apteczne, a przy mojej marudnej cerze nie mogę sobie pozwolić na pierwszy lepszy podkłd z drogerii, teraz aktualnie stosuję vichy dermablend 3D, ładnie kryje niedoskonałości ale nie obciąża dodatkowo cery. mam też krem na noc z vichy i płyn miceralny.

Gość aerosonic
moim zdaniem kosmetyki vichy są warte swojej ceny, bo rzeczywiście, widocznie redukują te oznaki starzenia. to jest trochę inwestycja w siebie, ale procentuje, bo u mnie zmarszczki wygładzone, skóra ujędrniona i mam wrażenie że jakaś taka ogólnie świeża i mniej zmęczona cera :)

Do tej pory wszystkie kosmetyki Vichy, które miałam okazję przetestować na sobie sprawdzały się w 100% - mam zaufanie do tej marki. Są to w końcu dermokosmetyki i można je kupić jedynie w aptece. Składy kosmetyków są bardzo dobre, większość jest hipoalergicznych, więc z powodzeniem mogą je stosować nawet alergicy.