Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Macho__25

Wyzwolenie i feminizm, a dzień kobiet. To sie gryzie !

Polecane posty

Gość Macho__25

Jak to jest drogie panie. Najpierw krzyczycie, że chcecie byc wyzwolone, ze żądacie równouprawnienia, niektóre wręcz zarzekają się, że nie potrzebują w życiu wiązać się z samcem, gdyż są samo wystarczalne....... a ... a gdy facet nie kupi jej kwiatka, i nie zlozy życzeń na dzien kobiet to jest obraza majestatu i foch na cały swiat. Moim zdaniem nie powinno byc takiego dnia jak Dzien kobiet - bo po co ? TO ten dzien ma dać i czemu ma służyc? NIe przypominam sobie aby w tv czy radiu od samego rana ktoś trąbił ze dzis jest dzien MĘŻCZYZNY. Powinno to znieść. WIec czego wy chcecie ?

Ty sie przejmij tym czego cche Twoja kobeita a nie cała reszta.

Gość bleeeee brzydki
docenienia - poprzez uznanie naszych zdolnosci umyslowych takich samych jakie maja mezczyzni. tej samej placy za prace jaka wykonuja faceci - zwyklej kultury w ustanowionym przez WAS facetow swiecie. skoro juz wymysliliscie takie swieto to dlaczego teraz wywieracie wplyw na kobiety ze 'zadaja' kwiatkow? jak cie nie stac na tego tulipana czy gozdzika to daruj sobie a nie filozofuj obarczajac wina kobiety

Gość Macho__25
Nie. Moj tok myślenia nie prowadzi do zniesienia urodzin czy imienin. Mówie ze ten dzień w dzisiejszych czasach powinien zostać wyrzucony z kalendarza. Obecnie kobiety mają prawa na równi z mężczyznami. Kiedys ok, były poniżane, szykanowane, gorsze, to ok, można było dać im ten dzień, niech sie cieszą, ale w obecnych czasach uważam ze tego dnia byc nie powinno. Bo po co ?

Gość i to jest wlasnie tok myslenia
ograniczonego faceta: najpierw:' Kiedys ok, były poniżane, szykanowane, gorsze, to ok, można było dać im ten dzień, niech sie cieszą' a teraz juz sie nie podoba bo sie i tak suki jedne wybily wiec: 'w obecnych czasach uważam ze tego dnia byc nie powinno. Bo po co ?' jestem facetem i bede sobie decydowal, kiedy beda miec swoj dzien a kiedy nie :O

Gość Macho__25
Mało tego. Spore grono kobiet, nakierowane przez media i jakies dziwne stowarzyszenia twierdzi ze mężczyzni im w zyciu nie są potrzebni. A dzien kobiet by chciały i kwiaty dostawać tez by chciały i moze jeszcze czekoladki i prezenciki i Bóg jeden raczy wiedziec co jeszcze. Czy to nie jest juz czysta bezczelnosc i zachłanność ?

Mówie ze ten dzień w dzisiejszych czasach powinien zostać wyrzucony z kalendarza znaczy po 7 marca powinien nastapic 9 marca? moze juz wiecej nie mysl, wyraznie ci to szkodzi

Gość Helelka
:o

jesli masz jeszcze pare innych rownie postepowych postulatow, to moze wpisz ja na sztandar i przespaceruj sie pod parlamentem

Kiedys ok, były poniżane, szykanowane, gorsze, to ok, można było dać im ten dzień, " jak nie należały do PZPR to może i tak ... ale wielkiej drastyczności w tych szykanach nie było ;)

Gość zaraz zaraz chwileczka
Ja nigdzie nie krzyczałam o wyzwolenie i że chcę być sama. Nie jestem feministką! Nooo A teraz możesz mi złożyć życzenia :)

Nie każda kobieta jest feministką :) Ja uważam że wyrządziły nam wielką krzywdę, z racji tego że poziom mężczyzny w mężczyźnie drastycznie spada :/ I pojawiają się.... ciapki :/

czyli po raz kolejny to mężczyźni chcą zadecydowac czy kobiety będą mieć "swój" dzień czy nie? :) ach to równouprawnienie :D

Bo kobiety to hipokrytki :-o Chcą praw ale jak mówi się o obowiązkach to wielkie oburzenie no i foch :-o Byłem z taką której nienormalna mamusia wmawiała, że jej wszystko się należy bo jest kobietą i za wszystko powinien płacić facet o ile jest mężczyzną z klasą :-o Pogoniłem ją i to w sylwestra żeby ją bardziej zabolało:classic_cool: Także mnie hipokryzja kobiet nie dziwi wcale 🖐️ P.S. Jak dobrze, że na tym świecie są kobiety, dla których związek to partnerstwo a nie wykorzystywanie facetów pod płaszczykiem tanich teorii o mężczyznie z klasą :-p

Nikt nie karze skladac Ci zyczen, skoro nie umiesz odroznic tych dwoch spraw, to moze rzeczywiscie gimmastyka umyslowa nie jest wskazana :P

Byłem z taką której nienormalna mamusia wmawiała, że jej wszystko się należy bo jest kobietą i za wszystko powinien płacić facet o ile jest mężczyzną z klasą" nie obarczaj swoimi nietrafnymi wyborami wszystkich i wszystkiego :D

A ile z pań wie skąd się ten dzień wykluł? Jakie jego podłoże i czego tak naprawdę jest symbolem? Chyba ten "kwiatek" tak naprawdę jest nie na miejscu jak na to spojrzymy. Macho__25 ma trochę racji co mają prezenty ze strony facetów do walki o równe prawa? Kobiety powinny się zdecydować albo pełne zrównanie z pełnymi tego konsekwencjami albo równouprawnienie zdroworozsądkowe i ekonomicznie uzasadnione albo faceci wielbiący i stawiający na piedestale kobiety wszystkich tych rzeczy nie da się połączyć. Ona.. ma rajcie w tym co pisze tak samo jak wymuszanie parytetów też powoduje zabranie części praw kobietą. I powstanie absurdów.

"Byłem z taką której nienormalna mamusia wmawiała, że jej wszystko się należy bo jest kobietą i za wszystko powinien płacić facet o ile jest mężczyzną z klasą" trafiłeś na wybrakowaną i uważasz ze to powód żeby twierdzic ze wszystkie kobiety to hipokrytki? :D

Tak sie składa, ze w tym kraju niema przymusu świętowania, nie chcesz, nie świętuj i przestań truć ludziom cztery litery :-)

Kobiety powinny się zdecydować albo pełne zrównanie z pełnymi tego konsekwencjami albo równouprawnienie zdroworozsądkowe i ekonomicznie uzasadnione " i dlatego sa takie co przyjmą przysłowiowego tulipana a znajda sie też takie które takim tulipanem zdzielą ci po głowie :D

Luśka Windsor przymusu nie ma? A jak to wytłumaczysz kobietom które oczekują że facet jednak "stanie na wysokości zadania" :D To że facet nie chce świętować to jeszcze mało bo to kobiety wokół niego musiały by jeszcze nie chcieć.

Wiecie, tak po prawdzie to większości kobiet nie przeszkadzałoby siedzenie w domu, prowadzenie go, wychowywanie dzieci i tak dalej, byle mogły przy tym mieć swoje pasje i się rozwijać, a mężczyzna by szanował to, co kobieta robi w domu :) Tylko że obecnie sytuacja w kraju na to nie pozwala- w drastycznej większości przypadków nie da się utrzymać domu i rodziny z jednej pensji.

"To że facet nie chce świętować to jeszcze mało bo to kobiety wokół niego musiały by jeszcze nie chcieć." A jak kobiety zechcą, zebyś zrobił dla nich striptease, to też uznasz, ze nie masz wyjścia? :-)

mysliciel999 nikt nie karze wiazac Ci sie z kobieta, ktora tego oczekuje. Skoro masz takie zdanie to szukaj takiej co bedzie uwazala podobnie. Ona... Nie masz racji. To, ze Tobie by to nie przeszkadzalo, nie znaczy, ze wiekszosci.

"A jak to wytłumaczysz kobietom które oczekują że facet jednak "stanie na wysokości zadania"" normalnie. zaznaczyć juz sporo wczesniej ze sie nie uznaje Dnia Kobiet, Walentynek, Mikołajek i innych takich i konsekwentnie tego sie trzymac. my nie uznajemy (w sensie prezentów, wystarczy "najlepszego z okazji...") i życie jest o wiele prostsze. a jak kobiecie to nei odpowiada to zmienić kobeitę. ewentualnie zmienić podejscie.

Ona i właśnie dla tego powstają ruchy kobiet chcące prawnie ZAGWARANTOWAĆ kobietom prawo do pozostania w domu :D bo teraz syt. ekonomiczna w większości krajów zmusza kobiety do pracy. Bo są kobiety którym gonitwa w wyścigu szczurów nie bardzo pasuje. Zresztą mało jest osób które tak naprawdę prace traktują jak pasję a nie przykry obowiązek... Regres i właśnie dla tego obecny ruch feministyczny uważam za farsę bo feministki wypowiadają się za wszystkie kobiety w momencie kiedy coraz więcej kobiet uważa że "feminizm" w tym momencie im szkodzi i pozbawia wielu przywilejów nie dając w zamian nic równie wartościowego.

frufru " to zmienić kobeitę. ewentualnie zmienić podejscie." To pierwsze stanie się naturalnie bo facet zostanie posądzony o co najmniej bycie sknerą. To drugie jest absurdem bo jest zmianą poglądów "po przymusem" a więc jak by nie było formą zastraszenia :D Ale wracam do pytania co ma dzień kobiet do dawania prezentów!!!!

Feminizm ma swoje dobre strony,ale raczej docenialabym pierwsze sufrazystki. Teraz wiecej kobiet mogloby sobie darowac, dzieci wychowywac i nie obciazac rynku pracy. Oczywiscie iecej nie znaczy wszystkie, bo zawsze musza byc jakies odchylenia od normy. ;-)