Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie czekajaca

On się nie oświadcza

Polecane posty

Gość wiecznie czekajaca

juz kiedys tutaj o tym pisałam, poradzili mi porozmawiać, zrobilam to, powiedzial, ze zrozumial, zrobił zle, ale dalej nic. Minelo pare miesięcy. Ostatnio powiedzial "bo myslałem, że pierscionkiem za 150zł się nie zadowolisz", poczułam się jakbym dostała w twarz, nigdy nic DROGIEGO mi nie sprezentował, nigdy nie chciałam od niego zadnych drogich prezentów i nie pracuje jako jubilet, więc nie rozpoznam wartości pierscionka. Czuje się strasznie upokorzona, tym jak o mnie myślał, tym, ze tyle czasu czekałam na te głupie oswiadczyny, tym, że z nim rozmawiałam, robiłam z siebie debilke licząca tylko na oświadczyny, a on nic, jakbym gadała do słupa. Na obecną chwile, nawet gdyy dzisiaj mi się oświadczył, to bym oswiadczyn nie przyjeła i myślę o odejściu. Jestem załamana, płakac mi się chce, byliśmy długo razem, tyle, ze mogłabym oczekiwać tego pierscionka (nie, nie byliśmy 2 lata, jak niekótre dziewczyny tutaj piszące, że sa juz 2 lata a on się nie oswiadcza), czuje się jakbym straciła te wszystkie lata, czekajac na niego, az on sie zdecyduje, czy chce ze mna być na dobre i na złe. Slub był dla mnie ważny, ale zaręczyny, taki symbol, jestem dla mnie wazna, ta jedyna, to z Toba chce iść przez zycie.

Gość Tajemnicza Dama
Kolejna Matka Polka :O

Gość wiecznie czekajaca
Tajemnicza Damo a gdzie ja napisałam, że chciałabym mieć dzieci. Każdy ma własny system wartości, mój raczej w Ciebie nie godzi, więc żyj i daj żyć innym.

Gość Abbey
Ja tez czekam.............i nic. Ale z tym pierscionkiem to nie powinnas tego brac tak do siebie. Mysle ze on po protu troszke jeszcze jest przestraszony i zwleka a cena - powiedzial tak nie zeby Cie upokorzyc, ale moze zeby dac Ci do zrozumienia ze jestes dla niego wazna i chcialby Ci ofiarowac cos naprawde specjalnego.

Gość wiecznie czekajaca
Abbey Nie wiem jak mam rozumiec to co powiedział, ja nie kupuje sobie drogiej biżuterii, nachetniej ręcznie robioną na allegro. Jak mi kupił kiedyś wisiorek, to byłam przerażona, bo pewnie duzo kasy wydał, taki piękny był, a powiedział, ze tylko 80zł i sam był zdziwiony, że to takie tanie. Poza tym, nie jest typem, który kupując mi pierscionek, np. za 1000zł, chce pokazac jaka jestem dla niego wartościowa, bo cene i tak znalby tylko on. ja się czuje upokorzona. Powiedzialam mu to, to on mnie nie rozumie.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
bo faceci inaczej mysla,czego nie rozumiesz? :o Jak naokolo wszyscy mowia o pierscionkach zareczynowych za kilkaset zlotych jak nie wiecej to co sie dziwisz ze twoj facet mysli ze taki za 100 zl bedzie zbyt skromny? W koncu to sa zareczyny,wazny dzien dla niego i dla Ciebie, ja tego nie odbieram jako potwarz. Po prostu zle sie wyrazil i tyle. Moze tez czyta kafeterie albo nasluchal sie opowiesci kolegow jak to dziewczyna byla niezadowolona bo dostala nie taki pierscionek jak trzeba. Ty wiesz ze ci nie zalezy na bog wie jakim pierscionku,ale twoj facet nie siedzi ci w glowie. I czesto jest tak ze ktos mowi ze "niewazne,nie ma znaczenia,wazne ze dostane to od ciebie" a potem kreci nosem.Jesli jestes z nim kilka lat,facet powiedzial ze chce slubu i oswiadczyn a ty chcesz go rzucic bo powiedzial ze myslal ze tanszy pierscionek ci sie nie spodoba no to sorry :o chyba cos malo intensywne to twoje uczucie skoro z takiego powodu chcesz go zostawic i czujesz sie az tak oburzona,jak dla mnie przesadzasz.

Gość wiecznie czekajaca
Nie chodzi tylko o to co powiedział w zwiazku z tanszym pierscionkiem, jest tez wiele spraw, o których tutaj nie napisałam. Chodzi o rzucanie przez niego na wiatr. Wiele bym musiała napisac.

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
Napisalas o pierscionku a teraz mowisz ze chodzi o cos innego. Skoro powiedzial ze sie z Toba ozeni to chyba nie klamie? A rozmawialas z nim dlaczego jeszcze nie wprawil swoich slow w czyn? Pewnie nie. A moze ma jakis konkretny powod dlaczego do tej pory tego nie zrobil. Zrobisz jak chcesz,jednak uwazam ze troche przesadzasz.

Gość wiecznie czekajaca
Ale napisałam, że pierścionek to symbol, więc można się bez niego obejść. Tutaj chodzi o rzucanie słow na wiatr, jakbyś sie czuła, gdyby ktoś przez prawie 10 lat Ci mówił o slubie, zaręczynach, ale nic w tym kierunku nie uczynił. Oczywiscie, ze podczas jednej z naszych rozmów poruszyłam kwestkie braku tego kroku z jego strony, to powiedział, ze nie wie...To może równie dobrze nie wie, czy chce ze mna być do końca zycia, a jest ze mna bo jest, bo jest mu dobrze i czeka na prawdziwa miłość. Masz racje, przesadzam :)

Gość wiecznie czekajaca
za pare miesiecy będzie 10 rocznica bycia 'dziewczyna i chlopakiem'. Napisałam w poprzednim poscie.

No to faktycznie dlugo, jednak, jesli mowi ci ze chce z toba spedzic zyie to nie masz sie czym martwic Moze zbiera na jakis wystrzalowy pierscionek :)

Gość malutkaaaaaaaaaaaa
Skoro przez 10 lat nie umial sie zdeklarowac i odpowiada Ci ze nie wie no to przykro mi ale chyba sama sobie odpowiadasz i Twoje obawy sa sluszne.Zwiazki przechodzone nie sa dobre i 10 lat to wystarczajaco duzo zeby wiedziec co partner dla nas znaczy..

Gość wiecznie czekajaca
Nie, nie zbiera na wystrzałowy pierścionek. Zreszta takiego bym nie chciała. Pewnie nic nie planuje, a tym gadaniem mydli mi oczy.

Gość myyyysiiiaaaaaaaaaa
ja już bym od takiego chama nie liczyła na ościadczyny i nie brała ślubu bo potem bedzie coraz gorzej;//

Moj kuzyk oswiadczyl sie po 12 latach bycia razem i sa teraz szczesliwa rodzina z dwojka dzieci. Zapytaj sie go wprost czy chce stworzyc rodzine z Tona, jesli bedzie sie wykrecal, ze nie czas itd to odejdz

Gość wiecznie czekajaca
BedEducation Ale on nie chce rodziny, nie chce miec dzieci, tak zawsze mówil. Nie sądze aby tutaj było tak samo jak w przypadku Twoejgo kuzyna... na tyle go jeszcze znam.

Gość Zuzannnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeee
Jak sie oswiadczy z tanim piersionkiem zle jak sie nie sowiadczy tez zle jakby potem kupił juz drogi jeszcze gorzej kurwy jebane ale wy macie problema:( I same puste dziwki tu siedza i mają problemy a to zpiescionkiem bo nie ładny bo za ładny .Inne od pięciu lat zastanawiają sie czy wróci...jeszcze inne czy nie wróci. Nastepne zostawiły i żałują inne nie załowały ale zaczeły....Kurwa ludzie wezcie przeczytajcie te tematy to rzygać sie chce normalnie!!!!!A jak człowiek ma naprawdę problem i napisze tutaj na forum to ma 0 odpowiedzi.Temty jw.są intersujące albo taki...czy oral na pierwszej randce?? czy on jeszcze zadzwoni? a jednak zadzwonił ale czy to znaczy ze mu zalezy ,a zadzwonił ale chyba mu nie zależy.Czekałam na jego tel rok jak zadzwonił nie chciałam rozmawiac :P jak on sie zastanowił i zadzwonił to ja sie zastanawiałam czy odebrać. Kocham go ale mu dojebie bo inaczej kurwa padne żywcem :P I wiele można by tu wymieniac.LUDZIE WY JESTEŚCIE POJBANI!!!!!!!!!!!:p:p:p

Gość myyyysiiiaaaaaaaaaa
No to pieknie jak juz dzieci nie chce to kiedyś napewno to bedzie powodem sporu i rozstania. Znam takie przypadki...

Gość Zuzannnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeee
TERAZ DZIECI NIE CHCE POTEM BEDZIE PROBLEM BO BEDZIE CHCIAŁ 3!!!!!!!!!!!!!

Gość matema tyczka
Mamy XXI wiek, równie dobrze Ty możesz się oświadczyć jemu zamiast czekać. Przynajmniej otrzymasz jasną odpowiedź.

Gość ceeeeeeedddddddddddd
moj facet to samo mi powiedzial, myslal ze ja jakis drogi pierscionek chce,kasy nie mial duzo, porozmawialismy na spokojnie i mu wytlumaczylam ze nie chodzi o cene tylko o to ze jest od niego, sama znalazlam ten pierscionek i mu o tym powiedzialam,dwa tygodnie pozniej poszlismy go kupic,musisz go troche przycisnac, powiedz mu ze bycie dziewczyna ci sie znudzilo,ze jak ma powazne plany wobec ciebie i traktuje wasz zwiazek na serio to chcesz zebyscie sie zareczyli,jezeli mu na tobie zalezy to nic nie bedzie stalo na przeszkodzie zebyscie sie zareczyli, a ci wszyscy idioci co pisza ze nastepne matka polka to sa pojebani,prawdoodobnie wypowiadaja sie tutaj malolaci i ci ktorych nikt nie chce

Gość mludka
Nie rozumiem, przeciez facet sie zadeklarowal, ze chce z autorka slub. Tylko po co takie parcie na slub Czy autorce jest zle w tym zwiazku ? rozstac sie tylko dlatego, ze ktos narazie nie chce slubu przeciez jest to bezsensu. Chyba, ze chce dzieci to wtedy rozumiem po co slub. Aha i nie jestem malolata i w tym roku biore slub po 3 latach bycia razem.

Gość wiecznie czekajaca
Hmm... to ja Ci odpisze tak, mówienie o ślubie, jak o zakupach na kolejny tydzien, dla mnie nie jest żadną deklaracja. I jeszcze jedno, po co Ty bierzesz ślub, masz jakieś parcie? Czy po prostu po tych 3 latach bycia ze swoim mężczyzna chciałabyś stworzyć z nim normalna rodzine, w pewłnym tego słowa znaczeniu?

Gość mludka
Nie mam parcia na slub , jak dla mnie to moglibysmy zyc "na kocia lape" Moj chlopak bardzo chcial zalegalizowac nasz zwiazek. Ja wiem, ze to jest "ten" , wiec poszlam na kompromis.

Gość pipskusia
jeśli będziesz dalej truła o ślubie, będzie tym rzygał. Daj mu pół roku? rok? BEZ GADANIA O ŚLUBIE, niech sam zachce! jak przez rok nic, to narta

Gość tez bym sie wkurzyla jakby
facet gadal o slubiem etc, a nic nie robil w tym kierunku i jeszcze glupie texty: nie wiem... Czego nie wie??? Bez przesady. Moj powiedzial po 1.5 roku i roznych turnbulencjach w zwiazku, ze chce mi dac pierscionek. Bylam w szoku. Ja nawet o tym nie myslalam. I nie chce zadnego drogiego pierscionka. Ma byc biale zloto, bo zoltego nie lubie. Najchetniej srebrny :D ale facet sie uparl, ze musze miec z diamentem heheh no i sobie szukam jakiegos fajnego. Ogladamy razem, jak jestesmy u jubilera, to cos tam przymierze, ale jeszcze nie trafilam na TEN. Nie mam parcia. Nie spieszy mi sie. Slubu i tak nie chcemy. Jednak moj facet powiedzial, ze pierscionek musze miec i juz. :D

Gość wiecznie czekajaca
Prosiłabym tylko, aby osoby, które się tutaj wypowiadaja zapoznały się z całym watkiem. Nikomu i niczym nie truje, w ciagu 10 lat temat ślubu rozpoczęłam 2 razy... To naprawde się mu narzucam i truje. Biedak. Kiedy on o ślubie gada średnio 5 razy w tygodniu.