Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irenka123

problem z wlosami

Polecane posty

Gość goldenkaaa
moja znajoma ustalila sobie wlasnie kiedys taka swoja dawke jakis tabletek wzmacniajacyh z witaminami i potem miala hiperwitaminoze. czula sie jeszcze gorzej, a mialo jej to pomoc

Gość irenka123
ludzie chca byc madrzejsi czasem od lekarzy:) ale taka juz natura, twoja znajoma na pewno nauczyla sie na swoim bledzie, dobrze tylko, ze nie skonczylo sie to gorzej.

Gość saltandpepper
irenka123, mam nadzieje, ze vitapil ci pomoze. znam te tabletki, bralam je przez 4 miesiace i efekt byl bardzo dobry. wlosy przestaly wypadac, ladnie wygladaja. to bylo rok temu, ale efekt dalej sie utrzymuje, chociaz teraz juz bardziej sie pilnuj, jem warzywa, owoce, bo wczesniej moja dieta byla straszna.

Gość goldenkaaa
no moja znajoma znacznie spokorniala po tym incydencie, chociaz nikomu tego nie zycze.

Gość questa
nie dziwie sie, malo ludzi zdaje sobie sprawe ze witaminy tez mozna przedawkowac (oprocz wit C, bo jest wydalana z moczem :)) Wiec chyba lepiej kupic juz gotowy zestaw w aptece i miec pewnosc, ze jest w nim zawarte to co trzeba.

Gość irenka123
questa, czyli wit C mozemy brac tyle ile nam sie podoba? ja sama nie zdecydowalabym sie na kupowanie roznych witamin osobno i laczenie ich w odpowiednie, ze tak to nazwe koktajle;) dlatego wlasnie kupuje juz gotowe zestawy.

Gość lavoro3
myślę,że ludzie nie tylko eksperymentują z witaminami. Mam w rodzinie osobę,która kończy branie leków szybciej niż jej lekarz zapisze. Ludzie na własną rękę piją ziólka,biorą witaminy i czasami zażywają leki kupowane na bazarze...

Gość lavoro3
Zapomniałam zapytać. mam włosy ,które się przetłuszczają przy głowie. Teraz na wiosnę trochę ich więcej wypada.Vitapil o którym pisałyście jest też na przetłuszczające się włosy?

Gość isssabelle444
ja tez mialam taki problem. mam dosc marne wlosy i musze myc je codziennie zeby jako tako wygladaly. uzywalam skrzypovite pozniej probowalam zmienic diete. nie przynioslo to zadnych efektow. najlepszy okazal sie szampon wax od wypadajacych wlosow. praktycznie po jednym opakowaniu roznica jest kolosalna. to fakt zeby przy tym trzeba uzywac jedwabiu do wlosow czy cos takiego bo wlosy troche zle sie ukladaja.

Gość irenka123
srponuj tez odzywki wax do ciemnych lub jasnych wlosow, w zaleznosci od twojego koloru. bardzo dobra u nie podraznia skory glowy.

Gość irenka123
lavoro3, maja w skladzie cynk, wiec powinno ci cos pomoc.

Gość irenka123
wydaje mi sie, ze efekty zaczynaja juz byc widoczne:)

Gość APELANTKA
tylko VICHY DERCOS w ampułkach dla kobiet może Cię uratować

Gość APELANTKA
drogie, ale skuteczne.warto zainwestować raz, a porządnie.i po krzyku...

Gość APELANTKA
teraz jest nowa promocja w aptekach 15 ampułek plus 7 bodajrze...

Juz zaczelam stosowac vitapil, w sumie troche krotko, ale efekty sa. Wiadomo, ze po czasie sie zwieksza i utrwala, ale jestem zadowolona poki co.

Gość lavoro3
czyli może pomóc vitapil. Ampułki Vichy słyszałam ,że mogą pomóc ale są bardzo drogie. Nie wystarczy kupić jedno opakowanie.Trzeba przez jakiś czas stosować.Zatem na moją dziurawą kieszeń nie za bardzo. Spróbuję coś tańszego.Szkoda,że na efekty trzeba tak długo czekać. honeysun nie zapominasz łykać codziennie? Mam z tym problem.

Gość pitia
TEZ MIAŁAM TEN PROBLEM!!! kłaki wyłaziły garściami i jak już miałam połowę to się wystraszyłam i zrobiłam badania: testosteron, THS - to sa drogie badania, a wyniki okazały sie w normie. Pomogła mi kuracja RADICAL w ampułkach + szampon. Zadziałało juz po 2 tygodniach :) sama nie mogłam uwierzyć. Szmpon wysusza włosy ale jest dobry jako kuracja. Mój fryzjer mówi, że nie zna osoby, której by pomogły ampułki Dercos VICHY i ja mu wierzę-strasznie drogie i przereklamowane. Radical w ampułkach kosztuje 25-30zł za 2 tyg kuracji. Poszukaj sobie opinii np na wizaz.pl, ja szczerze polecam :)

Gość irenka123
troche mnie przeraza to, ze wysusz wlosy, moje i tak nie sa najzdrowsze. na szczescie na razie pomagaja mi moje tabletki, ale fajnie, ze tobie pomoglo;)

Gość
zbadaj morfologie TSH testosteron kał na pasozyty i polecam seboradin szampon i lotion

Gość hiehiehe
ja tez mam straszny z tym problem polecam nafte kosmetyczna zastosowałam ja 2 razy i jzu widze ogromne efekty raz ja mialam na gllowie 2h a drugi raz zostawilam na noc i wlosy sa lsniace i zamiast 4 garsci wlosow byla dzisiaaj polowa jednej garsci:)

Gość irenka123
zrobie te wszystkie badania jesli kuracja nie pomoze;) trzymalas nafte cala noc? chyba rano zmywalas to z pol godziny.

Gość questa
Lekarzem nie jestem, ale wit. C jest na tyle charakterystyczna, ze latwo to zapamietalam. Wydala sie z moczem i nie kumuluje w organizmie. Sa tabletki z wit C, ktore maja ja uwalniac stopniowo, ale czy tak robia to nie wiem. Niektore wit C sie przyjmuje np po 1 tabl 2-3 razy na dobe, wlasnie z tego powodu, ze wieksza dawka na raz sie wydali z moczem.

Gość questa
Co zapomnialam dodac, to ze wit C pomaga wchlaniac zelazo :) To tez moze dobrze zrobic na wlosy, tak mysle.

Lepiej nie trzymac cala noc niczego na wlosach, znam historie laski, ktora sobie zrbila maseczke, zostawila w turbanie na noc i powypadaly jej doslownie wszystkie wlosy- rano sciagnela ecznik razem z wlosami takiego dostala uczulenia:( lepiej stosowac bezpieczniejsze rozwiazania.

irenaka123, lepiej nie trzymaj cala noc niczego na wlosach. Znam historie laski, ktora zrobila sobie maseczke, poszla spac w turbanie, a rano sciagnelo recznik razem z wolosami- takie dostala uczulenie :(( Lepiej stosowac sie do sprawdzonych rad, i tych bezieczniejszych:)