Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

Dziecko chce jesc to co ja

Polecane posty

hmmm poczatkujaca i niedoświadczona ze mnie mama... może przesadzam ale jakoś mi to nie pasuje nie moja sprawa w sumie kto jak karmi dzieciaka :p ;)

Gość pewnie ze ja nie obchodzi
przeciez ona pila nawet w ciazy no comment

aleksandro nie martw sie o moje dziecko i z jego wątroba jest ok wole słuchać świetnego lekarza niż ciebie a od lekarza dostałam zielone światło

Ja osobiście nie mam dzieci, wiem że zaraz napiszecie to po co się wypowiadasz, ale zupy na śmietanie i bigos są cieżko strawne dla dorosłych codopiero dla takiego maluszka 14 miesiecznego!

Gość pewnie ze ja nie obchodzi
takie kity na zielone swiatlo to ty moesz wciskac sobie a nie nam, kazdy nawet nie-swietny lekarz wie, ze alkohol w organizmie dziecka nie jest rozkladany, napisz nam moze jeszcze ze dostalas zielone swiatelko na picie codziennie jednego drinka w ciazy, czym sie kiedys chwalilas, co? faktycznie, swietny ten lekarz, chyba od krow ;D

nie nipsze bzdur lekarz mojego dziecka kierowała jego dieta i wiem na co moge pozwolic

Gość ja po 6 miesiącu próbowała
co do schematów zywieniowych 0 to 30 lat temu były zupełnie inne i 50 jeszcze inne - a dzieci też się chowały zdrowo - moze nawet zdrowiej niz dziś np o alergii mało kto słyszał :P - moja babcia zawsze opowiadała - jak to 3 miesięcznym dzieciom normalnie kapuśniak dawali podczas wojny bo nic innego nie było a jak kobieta nie miała pokarmu to dziecko cos jesć musiało - i mleko zwykłe od krowy z jajkiem i maka zasypane - jak to się ma do dzisiejszych schematów - gdzie żółtko wprowadza się dopiero po 6 miesiącach a gluten po 9 nawet?

nie myl faktów jeden drink smirnoff na końcówce ciąży i może ze 3 razy trochę piwa na początku potem nic i jakoś mój synuś zdrów ale zapewne wiesz lepiej :D a co do karmienia to wypowiadał sie homeopata- pediatra i pediatra z przychodni

a jak to się ma do umieralności niemowląt i do tego, że alergia jest chorobą cywilizacyjną (a nie zależną od tego kiedy co wprowadzasz)?

Wciskasz kit i tyle, idź do byle jakiego dietetyka to Ci powie pare rzeczy o jedzeniu, ja chodzę raz w miesiącu, mam diete w której bigos nie ma miejsca bo jest za tłusty tak samo jak kotlety smażone mielone czy zupy na śmietanie, weź daj mu piwo do obiadu. :-O

Gość mamauaksmamam
12:24 [zgłoś do usunięcia] ja po 6 miesiącu próbowała teraz jest eko modne i stąd to że wszędzie piszą schematy które sa nieraz tak denne jak na puszce mleka pisze że dziecko w wieku powinno zjesc 210 mleka i to 5 razy dziennie to by go rozerwało

co do alkoholu w ciąży - ja miałam potworna zgagę - taką ze objawy miałam podobne nawet do zawału - silny ucisk w klatce piersiowej trudności w oddychaniu - i mój lekarz dał mi wybór albo lampka wina do obiadu pół na pół z woda albo tabletki - jedno i drugie jakoś tam przenika do płodu - ale cos robić musiałam bo życ nie szło z ta zgagą - oczywiście cały I i II trymestr wytrzymałam ale w III spróbowałam z tym wienem i było o niebo lepiej.

Gość mamauaksmamam
ale po co ma ganc do dietetyka ? skoro prowadzi jej dziecko jakis lekarz i zna dziecko mały ma sie ok ( chyba matka wie lepiej po kupach czy nie ma srania czy zaprć ) skoro jest ok to ALEKSADNRO WYPIRDALAJ a jak nie masz dziecka to pogadamy jak bedziesz mieć bo to zmienia postac rzeczy

ngLka>> a co to twoim zdaniem znaczy cywilizacyjną? przeciez to właśnie ta "cywilizacja" narzuca nam te schematy żywieniowe!

Gość mamauaksmamam
kiedyś dziecko jadło wszytko mleko od krów a teraz do 3 lat na modyfikowanym :O

No, wiedziałam że tak mi ktoś wkońcu napisze ale powtórze: DIETETYK UWAŻA ŻE BIGOS DLA CZŁOWIEKA JEST ZA TŁUSTY więc codopiero dla dziecka... i widać mamauaksmamam Twoją kulturę osobiśtą do dziecka też mówisz spierdalaj?

Gość mamauaksmamam
alergia jest cywilizacyną choroba a cywilizacja tworzy schematy kiedyś schematów nie było i ... się było dobrze a teraz trend na EKO i tyle a potem pęd do alergologa

Gość mamauaksmamam
ogórkowa kauśniak tęz cięzkie zupy a jedzą dzieci i w przedszkolach i wczesniej zalecane wiec daj spokój jak dziecko lubi i chętnie je niz mdłe papki to kobieta ma na siłe mu wciskac bezsmakowe jedzonko z eko słoiczka

nie rozumiem po co chodzic do dietetyka jeżeli wszystko jest w porzadku? ja nigdy (oprócz ciązy) nie wazyłam więcej niż 55kg - maż więcje niz 90 ...dzieciaki też szczapy chude - no mały jeszcze puciaty - ale wiadomo jak to niemowle :) - a apetyty mamy wszyscy spore - duzo sportu uprawiamy - nie mamy żadnych chorób - oprócz przeziebienia raz na kilka lat - więc po co dietetyk? i dlaczego nie moge sobie zjesc bigosu raz na jakis czas skoro nie mam problemów ani z wątroba ani z nadwagą?

Gość mamauaksmamam
ach i sł uszłam ze najlepiej że dziecko powinno jesc słoiczki do roku :O to bez sens totalny kiedy nauczy się gryźć kiedy pozna smaki bo te słoiczki to wszystkie maja jeden smak a właściwie bez smak

Chodzę do dietetyka na konsultacje, pomiar wagi, tkanki tłuszczowej, waże 55 kilo i tyle chce mieć więc regunalnie kontroluje wage.

Gość myszysjka
ale właśnie cywilizacja poprzec durne schematy żywienowe robi to bo dziecko ma 3 lata jeść mdłe bez przypraw masę wyrzeczeni a potem zje normalne i CHORY

Myszka a czy czasem Twoja mama nie jest niby lekarzem co pozwala pić martini w ciąży??? Bo jak czytam Twoje wypowiedzi to jakbym czytała pewną gówniarkę pod pseudonimem Quinnmother na Mama Cafe?????

Gość mamauaksmamam
a po co mam chodzic do dietetyka skoro ja mam wage w normie moje dziecko tęz to po co ??? by mi wypisał schemat w ktorym nie mogłabym jęśc to co lubie

Gość a ja uwielbiam tanczyc
a moja czasem je sloiczki, bo lubi. ale lubi tez to co ja gotuje. poprostu uwazam, ze roczne dziecko moze obejsc sie bez smazonego miesa itp.

I mam sobie diete w której mam wszytsko czego na początku nie jadłam ze smakiem ale można się przywyczaić do wyeliminowania pieczywa tylko chleb orkiszowy, żadnych makaronow i ziemniakow tylko ryż, i dużo warzyw oraz owoców.

Aleksandro ja nie musze chodzić do dietetyka bo moja rodzina ma wagę w normie i zawsze taka trzymam a do tego wyżej ja mam jeden nick pod którym zawsze pisze i moje dziecko je to co lubi i nie mam z nim problemów