Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnazeazstrach

jestem w 100 procentach siwa

Polecane posty

Gość tez siwa
a co ja mam powiedziec. skonczylam 20 lat i juz mam siwe wlosy. mam pomalowane na ciemny braz i teraz mam takie siwe odrosty ze masakra. w ogole czuje sie staro. ale zaczelam je malowac szamponetkami. po prostu jedna czesc wlosow mam farba a po 20 umyciach sama maluje bo szamponetka sie pieni i wiadomo jak szampon sie uzywa. sprobuj kupowac szamponetki z ciemnym brazem polecam te z palette lub garniera cos ok 24 umyc. ale wiadomo na siwych krocej sie trzymaja ale pigment zostaje i nie widac ze to siwy. ja osobiscie uzywam ciemny braz palette i na siwych nie wyglada na czarny kolor tylko taki czekoladowy. no i wiadomo szamponetka nie niszczy wlosow tak jak farba

Gość kirki3
Zmień fryzurę i uśmiechnij się... . troszkę świeżego powietrza smutasie wpuść do głowy i daj sobie trochę witaminy,,M"(miłość) przejdź się do apteki -popytaj,albo poszukaj na internecie. a na pewno coś znajdziesz coś dla siebie.

Gość kirki3
szampony koloryzujące są dobre bo nie niszczą włosów. To co złe ,że tak krótko się trzyma barwnik na włosach . A byłaś smutasku u lekarza? Może brakuje Tobie jakiś witaminek.?

Gość smutnazeazstrach
tak bylam i u lekarza i w aptece. i uslyszalam ze na geny nie ma rady. pani w aptece zasugerowalam mi tabletki ze skrzypem i witaminami ale ni jak to sie ma do siwienia. a jesli chodzi o fryzure to wcale nie tak latwo wyczarowac fryzure z lichych wlosow jesli ma sie gruba twarz. i tez w wieku 20 lat mialam siwe wlosy. a fakt ze na swiecie sa kobiety bez wlosow jakos nie specialnie mnie pociesza. owszem jest to strasznie przykre ale dlaczego mam sie akurat porwnywac do nich a nie do 99% kobiet ktore maja ladniejsze wlosy ode mnie?

Gość smutnazeazstrach
a szampony koloryzujace wcale nie pokrywaja siwiych wlosow albo co jedynie dadza ruda poswiate ktora po pierwszym myciu i tak sie zmyje

Gość naturaralna
a henna? nie niszczy tak wlosow, daje swietny kolor i jest tansza...

Gość a jakże
Oj cos mi się przypomniało :)) są jakieś metody przeszczepu włosów, może zainteresuj się tym i jeszcze coś, gdzieś czytałam o zagęszczaniu włosów to są na pewno niemałe koszty ale może warto. Jak już maiłabyś ich duzo na głowie to mogłabyś poszaleć i z wyborem kolorów i z farbowaniem co 2 tyg.

Gość smutnazeazstrach
ktos poruszyl temat henny ale nie napisal mi czy testowal ja na siwych wlosach. bo niestety te ktore dotychczas stosowalam na siwych dawaly ruda i pomaaranczowa poswiate i nic wiecej. zanim zamowie te z podanego linka chcialabym najpierw uslyszec jakies opinie o nich tym bardziej ze do tanich nie naleza

Gość mogetylepowiedziec
ze henna na siwych wychodzi raczej ruda bo moja ciocia robi sobie henna ma sporo siwych. mowi ze robi jakims tam brazem ale zawsze ma rude

Gość biologg
nie wiem, nigdy nie farbowalam wlosow henna ani niczym innym, takze fakt moje doswiadczenie jest zerowe, ale czytalam bardzo pochlebne opinie o hennie, ze bardzo wzmacniaja wlosy (oczywiscie tylko ta stu procentowo naturalna) i ze wlasnie dobrze kryja siwe wlosy, moze warto sobie np ciemny braz spobrobowac np na fragmencie wlosa i zobaczyc jak to wyjdzie? Chyba warto probowac do skutku prawda?:) ja bym zaryzykowala z ta henna, nic do stracenia oprocz pieniedzy oczywiscie, ale jesli bylo stac Cie na te wszystkie apteczne specyfiki to mysle ze stac cie rowniez na henne, kotra moze Ci przeciez zaaplikowac mama albo przyjaciolka Pozdrawiam! ;)

Gość smutnazeazstrach
tak tylko wiesz taka henna z kosztami przesylki przelania pienidzy na konto to cos kolo 40 zl. za ta cene to ja mam tabletki revalid na miesiac wiec wolalabym uslyszec jakies opnie od kobiet ktore pokryly tym siwe wlsoy i wyszedl im braz. aktualnie cienko u mnie z kasa tak wiec dla mnie akurat kupowanie w ciemno to ryzyko

Widze, ze smutna ma generalnie wszystko w tyle, co kolwiek sie do niej pisze... Moglabys byc chociaz odrobine wdzieczna, za to ze ktos poswieca tobie czas, a nie okazywala dla kazdemu pogarde... zal czytac!!!

Gość no i sie nie dziwie ze
ma wszystko w tyle bo te rady sa smieszne. jak ktos nie ma nic ciekawego do napisania to po co pisze takie oczywiste rzeczy ktore autorka na pewno wie i jeszczze zada w zamian jakis poklonow wdziecznosci. a dziewczyna widac ze ma orszy dzien albo moze nawet jakas depresje.

jak widac na zalaczonym obrazku, nie ma gorszego DNIA tylko uwaza swoje zycie za pasmo nieszczesc... Jak mozesz sie domyslec na siwizne nie ma jakiejs 100% sztuczki, ktora nagle zmieni kolor na taki jakim byl, wiec rady, ktore tu udzielaly dziewczyny nie sa glupie i beznadziejne, tylko JEDYNE REALNE... zacznij wraz z autorka stapac mocniej po ziemi. Chyba nie oczekiwala cudu rodem z bajki... A wiec skoro jest w depresji to niech to leczy, albo przynajmniej "bywa" mial dla tych dziewczyn ktore poswiecaja jej swoj czas i probuja zaeadzic sobie wiadomymi sposobami. Ty poki co nie udzielilas ani jednej... jesli sie nie myle :)

nie udzielilam bo uznalam ze pisanie o pojsciu do fryzjera albo zrobieniu balejazu jest glupia rada. bo po 1. autorka o tym wie 2. nie widzialam twarzy autorki ale pisala ze w jasnych kolorach jej zle wiec moze to prawda bo naprawde w jasnych wlosach malo komu jest dobrze. widze na ulicach te mlode dziewczyny na sile zrobione na blond. porazka doslownie. a tak na marginesi chyba nie wiesz co to jest depresja co to za choroba.chory sam z siebie nie pojdzie do leakrza a arady w stylu wez sie w garsc bo inni maja gorzej mozna sobie do kieszeni wlozyc

Na wstepie proponuje przesledzenie moich, zaznaczam MOICH postow... w ani jednym z nich nie powiedziala, ze inni maja gorzej, choc z pewnoscia tak jest... Idac Twoim tokiem myslenia, powinnam jej powiedziec, zeby sie najlepiej powiesila, bo jest brzydka, glupia i beznadziejnie jej w blonadach? Coz, nie jestem siodmym cudem swiata, i tez mam wiele kompleksow, ale jesli zdecydowala bym sie na upublicznianie tego, nie traktowala bym z buta kazda wypowiadajaca sie tutaj dziewczyne. Na marginesie, jaka ty masz dla niej rade, poza usilnym kloceniem sie ze mna? Procz tych oczywiscie glupawych, ktore juz tutaj padly? Czy tez jestes tu tylko zeby rozladowac swoje napiecie przedmiesiaczkowe badz leczysz wczorajszego kaca??

napiecie przedmiesiaczkowe rozladowalam juz wczoraj :-D ja nie chce sie z nikim klocic tylko stwierdzam fakt ze nie rozumiem osob ktore pisza na kafe i oczekuja wdziecznosci i to od osoby jak widac raczej chorej

a rad nie udzialam bo nie mam zadnej sensownej

Nie oczekiwalam od niej wdziecznosci w SENSIE podziekowan i klaniania sie za czas jaki kazda z osobna dla niej tu spedzila... Oczekiwalam raczej, ze zrozumie, ze nie jest pepkiem swiata i ze Ci wszyscy ktorzy weszli na ten topik byli tu bo poczuli ze chca jej w jakis sposob pomoc... Moze dla niktorych wygladalo to nieudolnie, ale nie mozna miec przd oczami TYLKO SIBIE i SWOICH PROBLEMOW...

ale jak ktos ma problemy natury psychicznej czy emocjonalnej to zachowuje sie tak a nie inaczej. widac ze autorka ma powazne problemy

Ja nie umniejszam niczyich problemow, dla kazdego ich wlasny jest najbardziej bolesny i najtrudniejszy do rozwiazania, ale to nie znaczy, ze mozna traktowac wszystkich na okolo jak intruzow, zwlaszcza jesli SAMEMU sie ich zaprosilo :)

tak to jest myslenie zdrowej osoby ale chora ma zaburzone postrzeganie rzeczywistosci

Wiesz, tylko to jej nie usprawiedliwia.. A ja nie mam sie zamiaru rozczulac nad rozmemlana babka... absolutnie. Zakladajac ten topik powinna sie liczyc z tym co przeczytala i nie mozna wszystkiego tlumaczyc... bo ona ma depresje... to tak nie dziala... a ja sie na takie teksty przestalam juz dawno nabierac :)

pracowalam z ludzmi chorymi i mam troszke inny poglad niz ty

Gość nikt tu nie mowi o uzalaniu
ale krytykowanie przez neta na pewno nie pomoze chorej osobie albo teksty wez sie w garsc bo inni maja gorzej

Gość gość
Kochane gwiazdeczki i tak was kochamy. Nie martwcie sie az tak siwymi wlosami i tak jestescie piekne. Siwy jest w modzie i wiele gwiazd sie na niego farbuje. A jezeli juz chceice go zniwelowac to polecam to co i ja uzywam odsiwiacze.pl dla kobiwt i mezczczyzn. Chociaz ja chce was widziec naturalne bo takie jestescie najpiekbiejsze