Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghgh

MASZYNKI DO GOLENIA FLEXI FRONT-kto dal sie nabrac?

Polecane posty

Gość kropka_e
mój mąż jest bardzo zadowolony z tych maszynek może cena jest trochę wygórowana ale nie jest tak źle

Gość Sunni
Ja miałam trochę inną sytuację. Zadzwoniła do mnie miła Pani. Nakręcała, nakręcała aż mnie w końcu przekonała. To byo ze 2 miesiące temu. Wczoraj patrze do skrzynki a tu list w treści którego było "Mamy nadzieje, że jest Pani zadowolona z naszego produktu, ale w dalszym ciągu nie dotarła do nas wpłata za paczkę startową..." ?!?!?!?!!?!?!?!?! Jaką paczkę sobie pomyślałam, skoro żadnej nie dostałam. i teraz niby mam zapłacić 9.90zł za koszty przesyłki paczki która nigdy do mnie nie dotarła + 15zł za to ze nie zapłaciłam w terminie.

Rozmowa jest nagrywana z osobą, która składa zamówienie. Więc Pani mąż dokładnie słyszał, że pierwsza paczka jest darmowa tylko koszty pakowania trzeba opłacić w wysokości około 10zł czy tam 11zł. Pani informowała, że od otrzymania paczki powitalnej należy w ciągu 10 dni zgłosić rezygnacje. Pani mąż dobrze słyszał, że kolejne paczki będą droższe, może je zakupować dalej bądź zrezygnować. A nie teraz płakać, bo przychodza kolejne paczki i nieraczyło się zgłosić rezygnacji.] Tak do mnie też dzwonili, zamówiłam maszynke bo za takie groszę co mi szkodzi spróbować. Jednakże mąż narzekał na jakość, woli jednak Gillette zadzwonił i zgłosił rezygnacje i żadna paczka już do nas nie dotarła. Odpowiedzi typu: nic nie podpisywałaś nie ponosisz odpowiedzialności, nie do końca tak jest. Rozmowa składania zamówienia telefonicznie jest nagrywana, jest to dokument, ze paczka została zamówiona, a nadawca ma dowód pokwitowania nadania paczki. Spór potem jest między pocztą polską a odbiorcą, jeśli poczta polska udowodni, że paczka została dostarczona pomimo braku podpisu odbiorca może zapłacić wysoka kare za oszustwo. Np. wystarczy, że tego samego dnia listonosz dostarczy kilka listów wraz z paczką i jeden będzie polecony za podpisem, jeśli ten list został podpisany i odebrany to w tym momencie zostaje udokumentowane, że i paczka została odebrana. Coś o tym wiem, bo listonosz na bezczelnego w moją nieobecność zostawił paczkę pod drzwiami, bo nie chciało mu się z nią wracać na pocztę. Ktoś paczkę wziął spod drzwi. Miałam z tego powodu wiele nieprzyjemności, pomimo, ze udokumentowałam wyjazd w tym dniu oraz nie było podpisu, że paczka została odebrana przeze mnie. Z IMP wlasnie wtedy mialam multum nieprzyjemnosci jesli chodzi o podobną firme z paczką powitalną. Jeśli chodzi o te maszynki sprawnie wszystko przebiega, wystarczy rezygnacja i automatycznie anulowane zostaja wysyłki kolejnych paczek. Ludzie płaczą na forach, że nic niezamawiali, ale właśnie dlatego są robione przez ta firme rozmowy telefoniczne by udokumentować nagraniem zlecenie zamówienia.

Do... MISIEKVIP84 Poczta polska pewnie zagubiła paczke, albo wrzuciła Ci pod drzwi i ktoś ją zabrał. Mi listonosz wrzucił pod drzwi paczkę w moją nieobecność bo mu nie chciało się z paczką wracać na pocztę... w efekcie ktoś paczkę spod moich drzwi mi gwizdnął. Zanim zamówiłam maszynki opisałam tej Pani jaką nieprzyjemną sytuacje miałam z paczką z innej firmy, i co w przypadku gdy paczka by do mnie nie dotarła. Wtedy ta Pani mnie poinformowała, że nie należy zwlekać by przychodziły upomnienia, tylko zadzwonić do nich i zgłosić im, że paczki się nie odebrało. Wtedy oni anulują starą wysyłkę i wyślą nową paczkę powitalną, ewentualnie można z niej zrezygnować od razu. Pan zrobił błąd, że od razu im nie zgłosił, wtedy bez problemu wysłali by drugą a tą by zamknęli. Teraz minęło sporo czasu i nie wiem czy Panu ktoś na słowo uwierzy, zwłoka to nie dobry pomysł. Ja zawsze od razu dzwonie jak dostaje za cokolwiek opóźnienie czego nie otrzymałam.

I błagam nie piszcie, że wam coś WCIŚNIĘTO. Wcisnąć coś można ale umysłowo-chorym, gdyż tylko tacy nie wiedzą co się do nich mówi. A ta Pani przez telefon bardzo wyraźnie przekazała wszystkie informacje. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, każdy ma własną wolne. Nie chcesz to mówisz dziękuje i koniec rozłączasz się. Czy to takie trudne. Nie róbcie z Polaków większych idiotów. Nikt was na siłę nie zmuszał do zakupu, nikt wam gnata do gardła nie przystawił. Przedstawiona została oferta w prosty sposób. Pani wyraźnie spokojnie mówi przez telefon, że paczka powitalna jest darmowa, że są koszty pakowania tyle i tyle. Nie ukrywa kosztów kolejnych paczek, jasno informuje ile kosztują kolejne paczki. Wyraźnie informuje, że można zrezygnować. Czy to takie trudne do zrozumienia?! Jeśli ktoś piszę, że "wciśnięto mi" albo "wciśnięto mojej matce" to uświadamia tylko nam to, że trzeba być umysłowo chorym by zgadzać się na coś a potem robić z kogoś idiotę. Ludzie piszą na forum, ze wszystko jak w najlepszym porządku, a co 4 osoba nagle łaskawie sie odzywa "mi wciśnięto"... Ahh żałosne. I żeby tu jeszcze chodziło o majątek, ale to tylko 9,90zł. Na które samemu się człowiek godzi przez telefon a nie jest zmuszany do zakupu. Także nie można obwiniać firmę za działanie Poczty Polskiej. Firma wysyła ponaglenia a paczki się nie otrzymało. Wtedy nie jęczy sie tylko dzwoni i informuje o sytuacji. Wyżej opisałam jak poczta polska potraktowała moją paczkę, rzucono pod drzwi i paczkę ktoś gwizdnął.

Gość Lysy
Witam, do mnie tez przyszły maszynki mimo że odmówiłem jak dzwonili z propozycją. Oczywiscie w paczce był przekaz do zapłaty ale nie mam zamiaru za to płacic ani nawet odsyłac w ciągu 10 dni bo z jakiej racji mam ponosić koszty przesyłki. Zresztą nic nie podpisywałem odbierając paczkę to niech się bujają. Skoro naciągają ludzi to niech się liczą ze stratami. Puki golę się tą maszynką i musze powiedzieć ze jest nawet niezła, tylko ze jest prawdopodobieństwo tego że nożyki dołączone do pakietu startowego mogą być lepszej jakości aby zachęcić do kupna dodatkowych nożyków. Proponuje się nie przejmować naciągaczami i nie robić sobie kosztów ze zwrotem niezamawianego towaru. Pozdrawiam.

Gość Lysy
Aha i jeszcze jedno: koszty przesyłki 9,90zł chyba lekka przesada. I dlaczego ktoś ma płacić te 9.90 jeśli się nie zgodził na tą ofertę?

Gość scooter71
Miałem ten sam przypadek ,zamówiłem,przsłali i do dzisiaj mi przysyłaja, jak dla mnie te maszynki sa super i jak za tyle sztuk to chyba nie drogo.

Gość aniulka_zg
Zamówiłam maszynki już daaawno temu w sierpniu jakoś i słuchajcie, paczki nie mam do tej pory, miesiąc temu dostaję list z ponagleniem do zapłaty (?) Odesłałam im fakturę z powrotem z prośbą o wyjaśnienie na Poczcie, gdzie się podziała moja paczka. Minął miesiąc dostaje drugie ponaglenie, kwota z 9.90 zł przekształciła się w 39,90 zł !!! Wypisuję maile, bez odpowiedzi, na infolinii zbywają mnie pierdołami, że niby sprawdzą i oddzwonią - zero odzewu. I co ja mam myśleć o takiej firmie? Banda naciągaczy!!

Gość aniulka_zg
Haha cud!! Słuchajcie, te forum ma właściwości magiczne. Po tym jak dodałam tutaj swoją opinię otrzymałam odp na maila z firmy FlexiFront. W mailu napisano, że moja paczka faktycznie zaginęła w drodze ze Szwajcarii do Polski (???)- nieważne. W każdym bądź razie opłata za specyfikację i monit zostały usunięte z systemu, więc nie mam żadnego zobowiązania finansowego wobec tej firmy. Jednocześnie poinformowano mnie, że moja rezygnacja z usług firmy została odnotowana, także żadnych paczek od firmy FlexiFront nie otrzymam już nigdy ever forever !! :D

Gość yessir
Ja także zamówiłam te maszynki. W sierpniu zadzwoniono do mnie z ofertą. We wrześniu miały przyjść-nie przyszły. Więc pod koniec września weszłam na stronę i zrezygnowałam z członkostwa. Pod koniec Listopada dostałam list ponaglający do zapłaty. Napisałam im dziś maila-bo dodzwonić się graniczy z cudem. Opisałam sytuację, że nie dostałam od nich niczego i za nic nie zapłacę, skoro to oni się nie wywiązali z umowy z klientem. Odpisali mi o dziwno po ok 2 godzinach, że paczka zaginęła w Szwajcarii (hehe taaa) i że już zajmą się sprawą i oczywiście nie muszę za nic płacić i już nie będą mi nic przesyłać. Uf. Jeśli ktokolwiek zamówił coś i nie chce, żeby dalej przesyłali wam te maszynki/ostrza, to na stronie jest formularz, gdzie rezygnujecie z tego. Po prostu wejdźcie tam i zrezygnujcie. Jeśli niczego nie dostaliście, a list z upomnieniem do zapłaty przyszedł, to nie płaćcie, serio. To są ich procedury, niezależnie, czy paczka została dostarczona. Jeśli to nic nie da napiszcie maila na: serwisklientow@flexifront.com z podaniem nr zamówienia, opiszcie sytuację i myślę, że będzie ok.

Gość Megan DCI
Takie same maszynki są w TESCO tylko inaczej się nazywają .Opis że produkcja w USA a pakowane w Czechach dla TESCO Polska.

witam, firma FlexiFront jest normalną , istniejącą firmą, mój mąż zamówił sobie maszynki przez internet, przysłano mu towar i zapłacił jedynie koszty wysyłki, o których doskonale wiedział. (11,90 zł) . Wie również , że ta firma będzie teraz wysyłała mu zapasy maszynek co 3 miesiące (10 ostrzy) i będzie płacilł 42, 90 zł. To wszystko, albo się ktoś godzi albo nie zamawia

Gość gaedw
Ja też dałem się nabrać .Przysłali mi to g. Wysłałem e-maila z rezygnacją po 1.5 miesiąca otrzymałem paczkę za 48 PLN .i wykipiałem zadzwoniłem pod nr na fakturze odpowiedzieli że nie otrzymali mojego maila i że na pewno nie mam potwierdzenia jego odbioru ;).Straszą mnie windykacją czy ktoś odsyłał im te maszynki w takim przypadku i co z tego wynikło?

Gość kto to?
Te maszynki są kija warte są tępe można się co najwyżej pozacinać. Badziewie.

Gość Sobot
Tak sobie was czytam bo sie zastanawiam co z opiniami itd bo tez zostalem "ofiara Tych!! złodzieji" jak sie dowiedzialem z forum hehe powiem cos od siebie :) swiadomie sie zgodzilem na ten zakup i z reka na sercu moge powiedziec ze maszynki sa wypas :) co prawda nie dostalem jeszcze uzupelnienie ktore moga okazac sie gorsze albo takie same jakie w zestawiku ale! jak narazie jestem zadowolony a raz na pol roku 45zl zaplacic moge za takie maszynki bo przynajmnije nie musze smigac do sklepu i zastanawiac sie co kupic bo te sa bardzo dobre :) zycze powodzenia wszystkim jak zekomo naciagnietym (swiadomie chyba ze po pijaku sie na to zgadzaliscie albo na jakims innym gazie :)) p.s. dla ogarniaczy chcialem tylko dodac ze addresy, telefony i inne duperele sa na stronce i mozna zadzwonic i skorzystac :P pozdro!

Gość Kriss2011
Witam, ja tam jestem zadowolony z tych maszynek, bo dosc czesto nusze ich uzywac. Cenowo wychodzi mi taniej niz MACH3 a dosc przyzwoicie golą. Tak od 2 lat. I wszystko bylo w najlepszym porzadku tzn. ustaliłem sobie terminy dostaw , zamowilem dodatkowy uchwyt i niby wszystko ok az do... poczatku stycznia kiedy to dostałem fakture wraz z upomnieniem do zaplaty za nozyki , ktore nie dotarły w ..w pazdzierniku !!! nie pilnuje terminow bo od tego sa oni > Ale nozyki nie dotarły a ja mam problem. Napisałem do biura klienta i czekam co z tego wyniknie. Jak widze na forum duzo jest przypadków nie dostarczenia przesylek ale o naleznosci upominaja sie od razu. W kazdym badz razie nie zaplacilem i nie zaplace do momentu wyjasnienia. Jakby ktos juz mial takie problemy z przesylkami to prosze o info ja to sie zakonczyło.

Gość humppa
mialem taka sytuacje ze przesylka nie dotarla a dostalem monit o zaplate za przesylke + monit. napisalem maila do nich ze nie zaplace za nic bo nic nie dostalem i rezygnuje z ich uslug. dostalem wiadomosc zwrotna ze paczka zaginela, za nic placic nie musze, ze wykreslaja mniez systemu i nie beda mi juz nic wysylac. tak wiec skonczylo sie dobrze a w razie czego mam "podkladke". pozdr.

Gość Złodzieje...
Ze złodziejami firma nie ma nic wspolnego... Wszystkie warunki sa powiedziane przez telefon i w tracie rozmowy... Piszecie tu ludzie jedynie dlatego, ze sami nie uwazacie podczas takiej rozmowy i nie sluchacie ... A warunkii sa zawszse podkreslone..!! wiec o rozczarowaniu z jakiegos powodu czy niedopowiedzeniu nie ma mowy...

Gość Złodzieje...
ps. koszty przesylki jak ktos tempo wyzej zauwazyl..to sprawa kolego oczywista .. jak jest w rozmowie powiedziane maszynka+ostrza za darmo i tak jest.. a przesylka to oplata pocztowa geniuszu..!!

Gość dwa4tepiany
No cóż, wszyscy Ci co twierdzą, że to dobre lub nawet lepsze niż najlepsze maszynki na rynku, moim zdaniem, to naganiacze z flexifront. Przysłano mi pierwszą partię, po której od razu zrezygnowałem z dalszych. Chciałem nawet wypróbować, nie to, że mógłbym mieć uraz do tego typu naciągaczy. Niestety. Po otwarciu okazało się, że wszystko się rozsypuje i kupy nie trzyma. Nie da się nawet założyć nożyka na głowicę. Leży i kurzy się w łazience. Co więcej, dostałem upomnienie za nieopłacone koszta przesyłki, za które również trzeba zapłacić (sic!!!). To już nosi znamiona naciągania niezgodnego z prawem. Zorientuję się w sytuacji i jeśli będą naciskać to trzeba będzie zebrać grupę oszukanych klientów i założyć sprawę zbiorową. Pozdrawiam.

Gość Kolgi
Hehe do mnie przed chwilą dzwonili. Babka nie chciała się odczepić bo przecież od razu wiadomo że to jakiś szit. Więc w czasie rozmowy sprawdziłem w internecie co to wartę. Przeczytałem jej co ludzie piszą to od razu odpuściła.

Gość jagraz206@tlen.pl
Nie zgodzę sie z opiniami, że to są oszuści. Poprzednio otrzymałem przesyłkę zgodnie z opisem i zapłaciłem poprzez internet.Po jakimś czasie zrezygnowałem z dalszej dostawy za pomocą emaila - bez problemów.Zresztą to wszystko jest w opisie. Napisałem im że nie odpowiada mi jakość w/w maszynki. Nie było żadnych problemów. Tym razem ponownie dostałem ofertę, ale nowszy typ maszynki który po wypróbowaniu mi odpowiada. Oczywiście nie jest to taka jakość jak Gillete. Ale cena jest dla mnie bardziej odpowiednia.Tak że nie dokońca jest to tak jak przedstawiają Tu niektórzy.

Gość MSLA
Nie wiem jeszcze czy dalam sie wrobic ,ale zdecydowalam sie a by wyslali mi paczke powitalna. Za pozno znalazlam ten topik.Mam nadzieje ze jesli otrzymam te paczke to chyba nie wielka strata bo maszynka i 3 nozyki za 11,50?

Gość joand
Do mnie dzwonili dzisiaj, ale opowiedzieli mi wszystko szczegółowo ile i za co będę płaciła oraz po jakim czasie przychodzą następne paczki i ile będą kosztowały. Rozmowa była OK., ale nie zgodziłam się na przesłanie paczki.

Gość jak zerwac umowe?
witam, do mnie takze zzadzwonili z owej firmy, zgodzilam sie jednak czytajac te posty chcialabym zrezygnowac, czy ktos tu moze mi przypomniec metody rezygnacji? poniewaz nie papamietam ich dokladnie, pozdrawiam

Gość mytnik78
ja jestem po pierwszym goleniu i super ostre są te nożyki jestem mega zadowolony jestem tylko ciekaw czy na długo starczy jeden nożyk nie podobają mi się opinie że sprzedawcy są złodziejami bo za 11.90 dostałem rączkę i 4 zapasy bardzo dobra jakość moim zdaniem i cena też więc test wytrzymałości i może zyskają we mnie stałego klienta